سرویس تئاتر هنرآنلاین: در این نشست خبری که یکی از نکات آن غیاب نمایندگان رسانه‌ها و حضور تنها سه خبرنگار بود محمد رحمانیان، مهتاب نصیرپور، افشین هاشمی، سیما تیرانداز، سردار سرمست و بهرخ شورورزی حضور داشتند. در آغاز این نشست رسانه‌ای محمد رحمانیان توضیح داد: موسیقی نمایش "هفت مجلس درعزا و معجزه" شامل قسمت‌هایی از نمایش "مسافران" و "مرکب‌خوانی" است که هر دو در سال 85 در تالار وحدت روی صحنه رفتند.

او ادامه داد: نمایش "مسافران" در سال 85 تنها برای یک شب روی صحنه رفت؛ در این نمایش چهار زائر به همراه یک راننده از جاده هراز به سمت مشهد می‌روند. در طول این سفر هر کدام از این مسافران مونولوگی در مورد این سفر می‌گویند که در واقع پاسخی به این سوال ذهنی من است که این میزان اقبال زوار نسبت به ایرانی خواه‌ترین امام شیعیان در چیست؟.

رحمانیان در پاسخ به این سوال که چرا "مسافران" فقط یک شب روی صحنه رفت گفت: آن زمان ما باید ماشین سمندی روی صحنه می‌بردیم که این مسافران درون آن بودند. هر چند که این روزها و پس از گذشت ده سال از آن زمان شاهد روی صحنه رفتن ماشین‌هایی در قالب رونمایی از تولیدات تازه شرکت رنو در تالار وحدت هستیم اما آن زمان آوردن همین سمند روی صحنه اجرای ما را در نطفه خفه کرد.

او تصریح کرد: پنج قطعه از موسیقی- نمایش "هفت مجلس در عزا و معجزه" مربوط به نمایش "مسافران" و دو قطعه آن مربوط به نمایش "مرکب خوانی" است که قطعات مدرن‌تری در باب عزا و سوگواری هستند.

رحمانیان در مورد ترکیب نقش‌خوانان این موسیقی-نمایش توضیح داد: تغییری در ترکیب بازیگران به وجود نیامده است اما برخلاف سال 85 که تنظیم و ساخت موسیقی بر عهده سعید ذهنی بود این بار به سردار سرمست به عنوان پیانیست و تنظیم‌کننده سپرده شده است که رضا یزدانی، هاله سیفی‌زاده و بهرخ شورورزی نیز در مقام خواننده او را همراهی می‌کنند.

محمد رحمانیان در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که در مورد امکان اجرای صحنه‌ای موسیقی –نمایش "هفت مجلس در عزا و معجزه" از او پرسید پاسخ داد: به اجرای صحنه‌ای این نمایش فکر کرده‌ام اما پیش از آن قصد تبدیل آن به فیلمنامه را دارم. هر چند که چندی پیش فیلمنامه‌ای با مضمون معجزه نوشتم و از طرف دوستان پذیرفته نشد اما کوتاه نخواهم آمد و این بار فیلمنامه "هفت مجلس در عزا و معجزه" را ارائه می‌دهم با این که می‌دانم ممکن است به سرنوشت "سینما نیمکت" یا همان فیلمنامه‌ای که اشاره کردم دچار شود.

رحمانیان در مورد تعداد محدود روی صحنه رفتن "هفت مجلس در عزا و معجزه" گفت: تعداد محدود اجرا از یک سو بخشی از ذات نمایشنامه‌خوانی است و نمی‌توان بیش از این آن را ادامه داد. از سوی دیگر جمع شدن این بازیگران دور هم به مدت پنج شب برای من یک معجزه بود. چون هر کدام از آن‌ها مشغول کاری بودند و همین که توانستند برای همین مدت زمان کوتاه کنار من باشند جای تشکر دارد.

او همچنین تصریح کرد: این موسیقی-نمایش بیش از آن که به نمایشنامه‌خوانی شبیه باشد به اجرا نزدیک است و ما علاوه بر استفاده از دکور، طراحی لباس هم خواهیم داشت.

در ادامه مهتاب نصیرپور در مورد اجرای "هفت مجلس در عزا و معجزه" گفت: این اثر جزو اولین تجربیات ما در حوزه موسیقی-نمایش بود و آن زمان نمی‌دانستیم این شیوه از کار مخاطب خود را پیدا خواهد کرد اما بعد از 10 سال می‌توانیم بگوییم خوشبختانه موفق بوده‌ایم.

سردار سرمست پیانیست و تنظیم کننده قطعات موسیقی – نمایش "هفت مجلس در عزا و معجزه" نیز در ادامه گفت: ما تلاش کرده‌ایم راه کاری بیابیم تا قطعاتی که حالت محلی دارند امکان اجرا با کوک غربی را داشته باشند.

افشین هاشمی نیز که گفت: اجرای این موسیقی-نمایش برای ما به گونه‌ای مرور کارهای ناتمام‌مان است. اجرای "مسافران" در سال 85 نتوانست ما را راضی کند و امیدواریم این اتفاق اکنون رخ دهد.

بهرخ شورورزی نیز در پایان در مورد همکاری با محمد رحمانیان گفت: خوشحالم که محمد رحمانیان با وجود تمام محدودیت‌ها تلاش می‌کند از صدای خانم‌ها استفاده کند.

موسیقی –نمایش "هفت مجلس در عزا و معجزه" از بیست و چهارم تا بیست و هشتم آبان هر روز ساعت 17:30 در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه می‌رود.