به گزارش هنرآنلاین، مسعود نجابتی یکی از داوران مسابقه طراحی نشان سرباز است. فراخوان این مسابقه هم‌زمان با اولین سالگرد شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی از سوی مدیریت هنرهای تجسمی و امور موزه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران منتشر شد. در این فراخوان از طراحان و علاقه‌مندان هنر گرافیک و مقاومت خواسته شده است تا نشانی را بر اساس ویژگی‌ها و مفاهیمی خاص و مرتبط با مقاومت، ایثار و شجاعت طراحی کنند.

به همین خاطر از دبیرکل ششمین جشنواره هنر مقاومت؛ مسعود نجابتی که داوری مسابقه طراحی نشان سرباز  را نیز بر عهده دارند، درباره اینکه هنر مقاومت چیست، گفت: هنر مقاومت، هنر آزادگی و ذات رهایی است. رهایی از هر چه انسان را اسیر می‌کند و به بند می‌کشد. مقاومت در برابر هرگونه شرارت که آزادی انسان را سلب می‌کند و از این زاویه هنر مقاومت از مهم‌ترین مصادیق هنر دینی است. آموزه‌های رهایی‌بخش ادیان توحیدی از قیود شیطانی و انسانی، فطرت پاک، وجدان فردی و شرایط اجتماعی، ذهن و قلم هنرمند را متاثر و در مقابله با کژی‌ها تحریک می‌کند. این گونه آثار هنری لزوما نه بر اساس آموزه‌های آکادمیک و گونه‌های از پیش مشخص شده و متاثر از مکاتب هنری، بلکه از دل تجربیات لحظه به لحظه هنرمندانی درد آشنا که از زیستن در شرایطی طوفانی برمی‌آید شکل می‌گیرد. و در این جوشش و کوشش هنرمند سعی می‌کند به زبانی راحت و ساده دست یابد که به دور از هرگونه ابتذال و دور از نوآوری‌های افراطی و شهوت‌گونه بتواند به آسانی مفاهیم عمیق و پیچیده را انعکاس دهد تا برای گروه‌های مختلف قابل دریافت و درک باشد.

هنر مقاومت یک نیاز انسانی، حیاتی و اجتماعی است همچون نیازهای ضروری دیگر، نه یک پدیده خصوصی، تفریحی، تشریفاتی و تزیینی. و این نیاز یا خودجوش است یا در قالب یک سفارش، سفارشی که مؤید اعتقاد و نگاه هنرمند است.

هنر مقاومت هنری مرده نیست تا زینت دیوارهای موزه و منازل مجموعه‌داران باشد، هنر مقاومت زنده است و نفس می‌کشد و خواب را از چشم خیلی‌ها ربوده، وقتی سیاست‌مداران برای اغوای عامه دروغ می‌بافند. هنر مقاومت پوزخند می‌زند. زمانی که دشمن سلطه‌جو به بهانه‌های واهی به اعماق سرزمین‌ها چنگ می‌اندازد هنر مقاومت مرعوب نمی‌شود و به میدان می‌آید. گاهی هم که متاسفانه کار از کار می‌گذرد این هنر مرهمی می‌شود بر زخم‌های بشری و تسلایی بر رنج‌های آدمی و امیدبخش آینده‌ای روشن.

زبان هنر مقاومت از خشونت عاری است اما هماره برای بسیاری تلخ و گزنده است، چراکه به جای موافقت و مخالفت به تقلید، آگاهی می‌بخشد و بیدار می‌کند. ازاین‌رو مقاومت منتظر بخشنامه و ابلاغ و بودجه نمی‌ماند. جشنواره‌ها شاید فرصتی باشند برای ایجاد شور و انگیزه در خصوص موضوعات خاص و هموار کردن مسیر تولید و رفع موانع و مشکلات پیشِ رو برای رسیدن به آثار خلاق.

هم‌چنین هنر مقاومت منحصر به گونه‌ای خاص از هنر نیست. هر کدام از گرایش‌های هنری با ابزارهای خاص خودش زمینه‌ای فراهم می‌کند که هنرمند بتواند فضای ذهنی خاص خود را بیافریند. در هنر مقاومت صحبت بر سر ارزش‌گذاری ابزارها و نشانه‌ها نیست که مثلا تصویر برتر از کلمه می‌تواند حس و درک ذهنی را منتقل کند. در واقع هنرمند اندیشه خود را با هر وسیله که در اختیار دارد و بدان تواناست متبلور می‌کند. آنچه ارزش است عمل به تکلیفی است که بر هر انسان آزاده فرض شده. هنرمند متناسب با میزان توانایی واقعی‌اش و بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌های بصری در نهایت صدایی است در میان صداهای دیگر و مسلما مخاطبان خود را می‌طلبد.

فراخوان مسابقه طراحی نشان سرباز، 13 دی منتشر شده است و علاقه‌مندان به هنر گرافیک می‌توانند تا 22 بهمن آثار خود را به نشانی الکترونیکی neshanesarbaz.1399@gmail.com ارسال کنند یا با شماره تلفن‌های 96654544- 96654547 تماس بگیرند  و برای اطلاع از فراخوان و شرایط شرکت در مسابقه به سایت http://fhnews.ir/ مراجعه کنند.