به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی شبکه مستند سیما، کیومرث پوراحمد درباره ساخت مستند "گذری به تنگستان" بیان کرد: اول انقلاب بود که در سال 57 به تلویزیون رفتم و نسبت به ساخت یک مستند ابراز تمایل کردم. آن زمان می خواستم مستندی درباره بندرعباس، قشم و جزایر اطراف آن بسازم.

وی افزود: با درخواست من موافقت شد، امکاناتی را تهیه کردم و ساخت این مستند را آغاز کردم. این فیلم آن زمان مورد توجه بسیاری قرار گرفت و از من خواستند ساخت آن را در قالب یک مجموعه ادامه بدهم.

کارگردان فیلم در حال اکران "کفش هایم کو" یادآور شد: سریالی که در ادامه این فیلم ساختم "خلیج فارس جغرافیای فقر و غنا" نام داشت که قرار بود 6 قسمتی و "گذری به تنگستان" اولین قسمت آن باشد. من چند قسمت از این مجموعه را ساختم و سپس احساس کردم این کار من نیست. اینگونه شد که دوستان دیگری که بیشتر تجربه کار مستند داشتند مجموعه را ادامه دادند.

پوراحمد در پایان تأکید کرد: تعدادی از قسمت های این مجموعه پخش شد اما با شروع جنگ قسمت مربوط به بوشهر به دلایل امنیتی پخش نشد. البته این دومین تجربه مستندسازی من بود و قبل از انقلاب هم درباره جبار باغچه بان مستندی ساختم که هیچگاه پخش نشد. آخرین کار مستندم هم "مرتضی و ما" بود که سال 72 درباره شهید مرتضی آوینی ساختم.

"گذری به تنگستان" به نویسندگی و کارگردانی کیومرث پوراحمد و با گویندگی ناصر عنصری چهارشنبه اول اردیبهشت ساعت 21 و پنجشنبه دوم اردیبهشت ساعت 9 از شبکه مستند سیما روی آنتن می رود.

کیانوش عیاری: مهم‌ترین نتیجه تشکیل پاتوق‌های هنری انتقال تجارب است

کیانوش عیاری تشکیل پاتوق‌های فرهنگی و هنری را اقدامی مثبت ارزیابی کرد و افزود: یکی از مهم‌ترین دست آوردهای این پاتوق‌ها انتقال تجارب بین هنرمندان است.

این کارگردان سینما در ادامه تصریح کرد:‌ ایجاد یک محیط توأم با آرامش برای حضور هنرمندان و تبادل افکار و اندیشه‌های آن‌ها زمینه را برای رشد عرصه فرهنگ و هنر فراهم می‌کند.

وی که هم‌اکنون در حال نگارش فیلم‌نامه جدید است، تشکیل پاتوق‌های فرهنگی و سینمایی را یکی از ضرورت‌های جامعه دانست و افزود:‌ با گسترش این‌گونه فضاها حتی می‌توان در تشویق نسل‌های جدید برای حضور و فعالیت در عرصه هنر تأثیر گذاشت و حتی زمینه کشف استعدادهای جدید را فراهم کرد.

کارگردان فیلم‌خانه پدری، در ادامه خاطرنشان کرد:‌ پاتوق‌های فرهنگی و هنری هر وقت صاحب هویت و جایگاه می‌شوند باید آن‌ها را حفظ نمود چون بخشی از سرمایه حوزه فرهنگ محسوب می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ پدیده‌ای ایستا نیست، افزود: فرهنگ پدیده‌ای پویا و در حال گذار است و از تبادل و حتی تضارب افکار و اندیشه‌ها شکل می‌گیرد و پاتوق‌ها محیطی مناسب برای این‌گونه تعاملات ایجاد می‌کنند.

وی ابراز امیدواری کرد که پاتوق‌های سینمایی نه‌تنها در حوزه فیلم کوتاه بلکه در حوزه‌های مستند و سینمایی تشکیل شود و فضایی آرام برای ارتباط هنرمندان شکل گیرد.

گفتنی است/ پاتوق فیلم کوتاه «سینما آینده» توسط انجمن سینمای جوانان ایران و با همکاری موزه فرش ایران 15 اردیبهشت ماه شاهد برگزاری نخستین برنامه خود خواهد بود.