به گزارش خبرنگار هنر آنلاین، به دنبال اعلام این خبر که از مهرماه امسال دانشگاه علمی کاربردی در رشته خوشنویسی دانشجو میپذیرد، نصرالله افجه‌ای هنرمند خوشنویس با ابراز خرسندی از شنیدن این خبر به خبرنگار تجسمی‌هنرآنلاین گفت: سال هاست که در هر جشنواره و محفلی به لزوم برپایی رشته خوشنویسی در دانشگاه‌ها تاکید کرده‌ام و اکنون از شنیدن این خبر بسیار خوشحالم.

وی با اشاره به اینکه انجمن خوشنویسان بیش از 40 سال است که در حال فعالیت است گفت: از سال 50 که انجمن خوشنویسان تشکیل شد فعالیت‌های خوبی را در این زمینه انجام داده است اما هر چقدر زمان گذشت بر تعداد افرادی که نسبت به این رشته تمایل داشتند افزوده شد. به طوری که در سال‌های اول تشکیل انجمن، انجمن در دبیرستانی دخترانه به آموزش هنرجویان می‌پرداخت و هر چقدر از سابقه انجمن گذشت بر تعداد هنرجویان هم افزوده شده به طوری که اکنون دیگر بیش از 1000 خوشنویس دختر در سطح ممتاز داریم به همین دلیل انجمن جوابگوی این تعداد متقاضی نیست.

افجه ای در این باره افزود: رشته خوشنویسی هم مانند گرافیک و نقاشی نیاز دارد که به طور سازمان یافته و حرفه‎ای به آن پرداخته شود و این مسئله تنها با دانشگاهی شدن این رشته میسر است. در حالی که تا به امروز تنها هنرمندان گرافیست یک درس 2 واحدی به نام خوشنویسی را می‌گذراندند که اصلا حاصلی نداشت. رشته خوشنویسی می‌تواند با ورود به دانشگاه جایگاه اصلی خود را پیدا کند.

این هنرمند خوشنویس در پایان درباره سرفصل‌های دانشگاهی رشته خوشنویسی هم پیشنهاد داد: برای تدریس رشته خوشنویسی باید سرفصل های وسیعی از تحلیل خط تا تاریخچه خوشنویسی را در نظر گرفت و با بررسی سبک کار هنرمندان قرن‌های گذشته رشته خوشنویسی می‌توان به تحلیل خوبی رسید.

وی در پایان گفت: زمانی اساتید ما با روش نقطه‌گذاری خوشنویسی را آموزش می‌دادند اما اکنون هنرمندانی مانند جواد بختیاری با تحلیل زاویه‌ها و تحلیل ریاضی این هنر را پیش می‌برند که بسیار جالب است. اما آنچه مسلم است این است که نباید در پرداختن به این رشته به مسائل فرعی کشیده شویم بلکه تنها باید بحث خوشنویسی و اطلاعات مورد نیاز در این زمینه را در نظر بگیریم.

انتهای پیام/31/34