ادنا زینلیان کارشناس ارشد طراحی لباس و دارنده عنوان درجه یک هنری این رشته با ابراز خرسندی نسبت به برگزاری سومین دوره جشنواره مد و لباس فجر در اینباره به خبرنگار هنرآنلاین گفت: هر اتفاقی شروعی دارد که قطعا این شروع بدون اشکال و ایراد نیست.
وی ادامه داد: به طور حتم مشق نانوشته غلط املایی ندارد بنابراین شروع هر کاری همراه با انتقادات و اشتباهاتی است که جشنوارهها نیز از آن مستثنی نیستند.
طراح لباس تئاتر "سقراط" گفت: نباید هر کاری را که مورد انتقاد قرار گرفت بطلان بنامیم و سعی کنیم که کار را از پایه متوقف سازیم بلکه باید ایرادات وارده را با نگاه سعه صدر و خوشحالی بپذیریم تا پیشرفت لازم در مراحل بعد دیده شود.
زینلیان تصریح کرد: به طور حتم نخستین جشنواره تئاتر فجر که با آن همکاری داشتم بیعیب و نقص نبود اما دنبال کردن انتقادات درست و به جا و نگاه مثبت باعث شده که این روند رو به رشد باشد. این اتفاق میتواند در جشنواره مد و لباس نیز رخ دهد به شرط آنکه از پیشکسوتان و فعالان این عرصه بهره مثبت ببریم.
او با اشاره به نقش مثبت برنامهریزی در این عرصه اظهار کرد: نباید تنها روی یک بُعد تمرکز کنیم بلکه باید بخشهای دیگر و ابعاد خاص نیز توجه کنیم.
این طراح لباس و مدرس دانشگاه ادامه داد: تعریف بیجا هیچ فایدهای ندارد به همین خاطر اگر کسی مدعی این است که دلش برای هنر این مرز و بوم میتپد باید بداند که انتقاد درست و با شهامت چقدر مثبتتر از یک تعریف بیجا است.
زینلیان در پاسخ به این سوال که چه نوع لباسی باید در جشنواره مُد نظر قرار گیرد گفت: برای یک طراح مهم نیست که لباسی که طراحی میکند متعلق به چه گروه سنی و یا جنسی است. به این معنی که یک طراح بر اساس کاری که به او سفارش میدهند حرکت میکند لذا باید توانایی فعالیت در تمام بخشها را داشته باشد.
این طراح لباس تئاتر افزود: به نظر من علاوه بر تقسیمبندیهای جنسی و سنی میتوانیم تقسیمبندیهای وزنی را در بخش نمایش آثار قرار دهیم. برای اینکه بسیاری از خانمها بعد از سنین میانسالی دچار افزایش وزن میشوند. پیدا کردن لباس برای این گروه سنی بسیار سختتر از دختران جوان است چرا که بازار کمتر به این گروه مخاطب توجه میکند لذا باید این مساله مد نظر قرار گیرد.
کارشناس ارشد طراحی لباس اظهار کرد: طبقهبندی لباسها در یک نمایشگاه میتواند باعث شود که مخاطبین و بازدیدکنندگان برنامهریزی بهتریی برای خرید و بازدید داشته باشند یعنی به نوعی تکلیف مخاطبین روشنتر است لذا از نظر من طبقهبندی گونههای لباس و غرفهبندی کار بسیار خوبی است.
زینلیان درباره طراحی لباس تئاتر فجر گفت: امسال با دو اثر "دایی وانیا" و "سقراط" در این جشنواره حضور دارم. طراحی لباس نمایش "سقراط" یکی از کارهایی بود که به تحقیق و تعمق نیاز داشت چرا که این تئاتر بیانگر سرگذشت یکی از بزرگترین فیلسوفهای تاریخ است که به خدا ایمان داشته به همین خاطر شهید راه حکمت نامیده میشود.
این طراح لباس تئاتر ادامه داد: در این اثر سعی کردم که طراحی لباس را در راستای شخصیت، ویژگیها و ضوابط موجود در آن دوران طراحی کنم.