به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران،علیرضا جعفری،در ادامه بازدید از پروژه‌های در حال اجرای شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران در جریان روند اقدامات مجموعه مقبره الشهدا قرار گرفت و گفت:مقبره الشهدا دارای دو بخش اصلی و اداری است که بخش اداری جزو محوطه الحاقی به مجموعه است.

وی با اشاره به اینکه نمای خاص پروژه مقبره الشهدا برگرفته از معماری سنتی ایرانی است، گفت: کاشی کاری‌های و فعالیت‌های محتوایی در دیوارهای مقبره الشهدا شامل کتیبه نگاری آیات قرآن کریم با خط کوفی در بالای پنجره‌های محوطه و دیوارهای پیرامون به پایان رسیده و فعالیت‌های مربوط به این بخش تمام شده است.

مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به اینکه  محوطه سازی مجموعه مقبره الشهدا شامل نورپردازی کل پروژه، ساخت 6 آبنما، اجرای مسیر سنگ فرش و کاشت 6 درخت در فضای بیرونی است، افزود:کاشت درختان و ساخت آبنما در حال انجام است و مراحل پایانی خود را طی می‌کند.

جعفری با بیان اینکه مقبره الشهدا دارای دو بخش اصلی و اداری است که بخش اداری جزو محوطه الحاقی به مجموعه به شمار می‌آید، گفت: نما و شیشه کاری بخش اداری و همچنین کاشی کاری ، سرامیک بدنه و کف وضوخانه پروژه نیز به اتمام رسیده و در حال حاضر اجرای سنگ پله‌های ارتباطی بین محوطه بیرونی و وضوخانه در حال انجام است.

وی با اشاره به حضور و شرکت جمع کثیری از مردم در مراسم‌های حسینیه امام حسن مجتبی(ع) هیأت رزمندگان غرب تهران و تدفین شهدای گمنام در جوار این مجموعه فرهنگی مذهبی گفت: به همین دلیل احداث بنای یادمانی بر مزار شهدای گمنام مورد توجه قرار گرفت.

مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به اینکه فلسفه حضور شهدا در فضاهای شهری منجر به زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدا می‌شود، افزود: تدفین و حضور شهیدان در فضاهای شهری تذکری است تا بدانیم آسایش و امنیت امروزجامعه ما مرهون خون شهداست.

 وی یکی از مهم‌ترین فواید حضورشهدا در فضاهای شهری را به وجود آمدن فضای روحانی و معنوی در سطح شهر دانست و افزود: مقبره الشهدا مکانی  برای زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدا و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است.

جعفری، ارتقای فضای معنوی محور آزادی در ایام سال به ویژه در مراسم‌های مذهبی و بهره معنوی حسینیه امام حسن مجتبی(ع) از مزار شهدای گمنام را از جمله اهداف راه اندازی مقبره الشهدا برشمرد و گفت:بهره معنوی مردم و مسافران مترو از این فضای معنوی و همچنین ایجاد فضای مناسب برای اقامه نماز در کنار محور آزادی و ایستگاه مترو از دیگر دلایل برپایی این فضای فرهنگی به شمار می‌آید.

جعفری با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست، تصریح کرد: با فرهنگ جهاد و شهادت می‌توان جلوی تهاجم و شبیخون فرهنگی دشمنان ایستادگی کرد.

به گفته جعفری اگر فرهنگ ایثار و شهادت به نسل‌های آینده منتقل شود، انقلاب اسلامی در مقابل جریان تهاجم فرهنگی دشمن بیمه خواهد شد.

پروژه مقبره الشهدا با هدف بهره معنوی مردم شهر و مسافران مترو از فضای معنوی و همچنین ایجاد مکان مناسبی برای اقامه نماز در کنار محور آزادی و ایستگاه مترو از سوی شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران اجرا و در مراحل پایانی کار قرار دارد.