به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی هنرستان هنرهای زیبای پسران؛ روز شنبه ٢٩ آبان ماه اولین نشست هم اندیشی برگزاری آیین بزرگداشت مرحوم توران میرهادی با حضور احمد رویایی مدیر هنرستان، مسعود ناصری، عذرا خورشیدی، اکبر نیکان پور، حبیب هادیزاده مقدم، جلال متولی، رضا عبدلی، مهرنوش علی مددی، سوزان حبیب و آفرین اقلیدس نماینده مدرسه فرهاد و مریم خاکپور نماینده موسسه پژوهشی کودکان دنیا برگزار گردید.

در این نشست حاضرین درخصوص چگونگی برگزاری مراسم بزرگداشت، سخنرانان، میهمانان و معرفی خدمات ارزنده مرحوم میرهادی بحث و گفتگو و تصمیم گیری نموده و مقرر گردید این بزرگداشت در روز ٢٤ آذرماه با محوریت هنرستان هنرهای زیبای پسران و مشارکت موسسات و نهادهای غیردولتی و آموزشی برگزار گردیده و ویژه نامه ای توسط نشریه تندیس درباره مرحوم میرهادی تهیه شود. همچنین در این مراسم از مرحوم اصغر محمدی طراح آرم شورای کتاب کودک نیز تجلیل بعمل خواهد آمد.

توران میرهادی استاد ادبیات کودکان، نویسنده، متخصص آموزش و پرورش و یکی از شخصیت‌های برجسته فرهنگی بود که بیش از ۶۰ سال در گستره آموزش و پرورش، فرهنگ و ادبیات کودکان کوشید و در این روند یکی از چهره‌های تاثیرگذار بود.

در این راه او به همراه همسرش به مدت ۲۵ سال مجتمع آموزشی تجربی فرهاد یا مدرسه فرهاد را از سال ۱۳۳۴ تا ۱۳۵۹ اداره کرد. این مجتمع یکی از آموزشگاه‌های تجربی و الگوواره ایران بود که کارکردهای آموزش و پرورش مدرن در آن تجربه و ارزیابی می‌شد.

همچنین او یکی از بنیان‌گذاران شورای کتاب کودک است و از سال ۱۳۵۸ نیز سرپرستی تدوین و تالیف "فرهنگنامه کودکان و نوجوانان" را برعهده داشت.

این شخصیت فرهنگی  از سوی موسسه‌ پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان به‌عنوان نامزد دریافت جایزه "آسترید لیندگرن" سال ۲۰۱۷ انتخاب شده است.

توران میرهادی در سال ۱۳۳۴ به نام برادر از دست‌رفته‌اش، کودکستان فرهاد و بعدها، دبستان و راهنمایی فرهاد را بنیاد نهاد. کتاب "جستجو در راه‌ها و روش‌های تربیت" گردآمده‌ای از تجربه‌های او در درازای ۲۵ سال سرپرستی مدرسه فرهاد است. میرهادی در کلاس‌های تربیت مربی کودک در شهرهای مشهد، تبریز، رشت و تهران درس می‌داد و با "اداره مطالعات و برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش" و "سازمان کتاب‌های درسی" در زمینه آزمایش کتاب‌های درسی نو در مدرسه فرهاد و تدوین کتاب‌های درسی و برنامه‌ریزی درسی دوره ابتدایی همکاری داشت.

با یاری مجله "سپیده فردا" و با شرکت فعال توران میرهادی، سه نمایشگاه از کتاب‌های کودکان در سال‌های ۱۳۳۵، ۱۳۳۷ و ۱۳۳۹ش. برگزار شد. در پی برگزاری این نمایشگاه‌ها شورای کتاب کودک با تلاش توران میرهادی و همفکران او، برای گسترش و پیشبرد هرچه بیشتر امر ادبیات کودکان در سال ۱۳۴۱ تاسیس شد.

از آثار او می‌توان به: دو گفتار درباره کتابخانه‌های آموزشگاهی و نقش آن در ایجاد عادت به مطالعه، کتاب کار مربی کودک، برنامه کار سالانه مربی در مهد کودک و کودکستان، جستجو در راه‌ها و روش‌های تربیت، تعلیمات اجتماعی سوم دبستان، راهنمای تدریس کتاب تعلیمات اجتماعی سوم دبستان، دو گفتار (کتابخانه آموزشگاهی و نقش آن در ایجاد عادت به مطالعه)، آنکه رفت، آنکه آمد، اشاره کرد.

توران میرهادی در نگارش کتاب‌های تعلیمات اجتماعی، تاریخ، جغرافی و تعلیمات دینی چهارم دبستان، تعلیمات اجتماعی و دینی برای کلاس چهارم دبستان و گذری در ادبیات کودکان همکاری داشته است.