به گزارش هنرآنلاین، در این نشست، علی‌ رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، با این توضیح که امسال شصتمین سالگرد انتشار کتاب «غرب‌زدگی» جلال آل‌آحمد است، گفت: این موضوع را به فال نیک می‌گیریم. معتقدیم اکنون نیازمند بازخوانی مجدد این نویسنده به نحوه مواجه ما ایرانی‌ها با غرب هستیم و امیدواریم این موضوع به بهانه شصتمین سالگرد انتشار «غرب‌زدگی» به عرصه جامعه بیاید. به همه کسانی که به نگاه جلال در «غرب‌زدگی» وفا دارند و آن را نگاه درستی می‌دانند، سلام می‌کنیم.

او با اشاره به دوره داستان‌نویسی «آل جلال» گفت: این دوره از ۲۲ تا ۲۴ دی‌ماه با حضور ۱۳ مدرس برگزار خواهد شد و ۱۲۰ نفر در این دوره در بخش‌های مختلف شرکت کرده‌اند.

رمضانی جایزه جلال یکی را از گران‌ترین جایزه‌های ادبی ایران دانست و افزود: سال‌گذشته نسبت به دوره‌ها اخیر مبلغ جایزه افزایش یافت و سعی کردیم به قیمت تعداد سکه‌های تعیین‌شده نزدیک شویم. سال گذشته میزان مبلغ از ۱۵۰ میلیون تومان به ۲۵۰ میلیون‌تومان تغییر کرد.امیدواریم با تامین منابعی که در مجلس شورای اسلامی صورت بگیرد و توجه بیشتر به حوزه فرهنگ و ادبیات، امکان اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی فراهم شود.

او با اشاره به نمایشگاه ظرفیت‌ها و دستاوردهای معاونت فرهنگی در مجلس شورای اسلامی، تصریح‌کرد: جایزه جلال و موضوعات دیگری که در صنعت نشر می‌تواند ارتقا پیدا کند، از جله مواردی بود که سعی کردیم به نمایندگان منتقل کنیم. آنچه به دست ما می‌رسد این مقدار است و ما تلاش می‌کنیم جایزه «جلال» را همچنان با فاصله از جایزه‌های دیگر در ردیف بالاتری قرار دهیم. امسال به برگزیده‌ها جایزه جلال ۲۵۰ میلیون تومان و به شایسته‌های تقدیر ۵۰ میلیون تومان اهدا می‌شود.

همچنین وجیهه سامانی دبیر علمی جایزه جلال آل‌احمد، اظهارداشت: تعدد جایزه‌های ادبی، نشان‌دهنده زنده بودن جریان ادبی در کشور است. باید کمک کنیم تعداد جوایز ادبی افزوده شود تا جریان ادبیات با قدرت و توان بیشتری ادامه دهد و در نویسندگان شور ایجاد شود.

او جایزه جلال آل‌احمد را یکی از معتبرترین جایزه‌های ادبی ایران برشمرد و ادامه داد: همه نویسنده‌ها دوست دارند که آثارشان در این رویداد ادبی دیده شود؛ در وهله اول این جایزه منزلت خود را از نام جلال‌ آل احمد می‌گیرد، نویسنده‌ای که در اندیشه‌های سردرگمی هویت خود را در شرق جست‌وجو می‌کرد و همچنین این‌ جایزه منزلت خود را از انتخاب‌هایش می‌گیرد.

دبیر جایزه جلال درباره آثار رسیده به این جایزه نیز گفت: در مجموعه ۲۶۷۶ اثر به دبیرخانه این جایزه رسید که ۱۵۰۸ اثر در بخش رمان، ۴۰۱ اثر در بخش مجموعه داستان، ۶۹۰ اثر در بخش مستندنگاری و ۷۷ اثر در بخش نقد ادبی. ۱۹ داور در ۳ مرحله آثار رسیده را به دور از حب و بغض شخصی و اعمال نظر سلیقه‌ای و با داوری عالمانه داوری کردند و در نهایت از آثار رسیده ۱۵ اثر نامزد شدند.

سامانی اضافه‌کرد: در این دوره، سه بخش جنبی درنظر گرفته شده است؛ آثار مستندنگاری سردار سلیمانی، آثاری که در این زمینه در بازه زمانی ۳ ساله نوشته شده‌اند، که ۶۳۹ اثر دریافت کردیم، بخش دیگر مدافعان سلامت بود که باز هم بازه زمانی سه ساله درنظر گرفته شد و ۴۲۰ اثر ارسال شد و بخش دیگر ویرایش کتاب است. به لحاظ کمی شاهد افزایش ۷۴ درصدی بودیم اما با لحاظ کیفی منتظر بیانیه هیات داوران در مراسم اختتامیه باشید.