به گزارش هنرآنلاین، فیلم معمایی «خرگوش سیاه، خرگوش سفید» به کارگردانی شهرام مکری، فیلمساز ایرانی، به‌عنوان نماینده تاجیکستان در بخش بهترین فیلم بین‌المللی اسکار انتخاب شد. 

این فیلم چهارمین اثر بلند مکری و چهارمین فیلمی است که از سوی تاجیکستان به آکادمی اسکار معرفی می‌شود.

این خبر پس از آن اعلام شد که این فیلم در جشنواره بین‌المللی فیلم بوسان موفق به دریافت جایزه آینده آسیا در جشنواره بین‌المللی فیلم هند شد. «خرگوش سیاه، خرگوش سفید» در ادامه در جشنواره فیلم لندن و جشنواره بین‌المللی فیلم شیکاگو به نمایش درمی‌آید.

«خرگوش سیاه، خرگوش سفید» محصول مشترک ایران، تاجیکستان و امارات است و با حمایت شرکت تاجیک‌فیلم در تاجیکستان ساخته شده است. این اثر به زبان‌های تاجیکی و فارسی تهیه شده و گروهی از بازیگران از جمله بابک کریمی، هستی محمایی، کبریا دیلوبووآ و بژن داولیاتوف در آن ایفای نقش کرده‌اند. فیلمنامه توسط شهرام مکری و نسیم احمدپور نوشته شده و تهیه‌کننده آن نگار اسکندرفر است.

در خلاصه داستان فیلم آمده است: «یک وسیله سینمایی مشکوک، یک تست بازیگری مرموز، یک حادثه جاده‌ای توطئه‌آمیز و چندین خرگوش، در این درام جسورانه و اغواگر به‌هم پیوند می‌خورند. یک اسلحه‌دار سینمایی گمان می‌کند اسلحه جعلی، واقعی است. بازیگری به صحنه می‌آید و خواستار ایفای نقش می‌شود. قربانی یک تصادف تردید دارد که حادثه‌اش عمدی بوده است. سه داستان به ظاهر جداگانه در یک کل معماگونه تنیده می‌شوند؛ با برداشت‌های بلند و روان، طنزی ظریف، و جلوه‌هایی از رئالیسم جادویی که امضای آثار مکری را به همراه دارد.»

این فیلم که با همکاری کمپانی دریم‌لب فیلمز ساخته شده، چهارمین فیلمی است که تاجیکستان برای رقابت اسکار معرفی کرده است. این کشور آسیای میانه تاکنون هیچ‌گاه نامزد نهایی اسکار نشده است.

خرگوش2

«خرگوش سیاه، خرگوش سفید» چهارمین فیلم بلند شهرام مکری است. نخستین فیلم بلند او، «ماهی و گربه» (۲۰۱۳)، موفق به دریافت جایزه ویژه در بخش افق‌های جشنواره ونیز شد. او سپس فیلم «هجوم» (۲۰۱۷) را کارگردانی کرد که در جشنواره برلین به نمایش درآمد و بعد از آن «جنایت بی‌دقت» (۲۰۲۰) را ساخت که در جشنواره ونیز به نمایش گذاشته شد و جایزه هیأت داوران جشنواره شیکاگو را کسب کرد.

فردا اول اکتبر (۹ مهرماه)، آخرین مهلت ارسال آثار از سوی کشورها برای رقابت در شاخه بهترین فیلم بین‌المللی نود و هشتمین دوره جوایز سینمایی اسکار اعلام شده است وتا کنون حدود ۸۰ کشور از جمله اسپانیا، فرانسه، کانادا، بلژیک، آلمان، نروژ، فلسطین، سوئد، سوئیس، جمهوری چک، تایوان، اوکراین، ترکیه و ایران فیلم‌های منتخب خود را به آکادمی معرفی کرده‌اند.

مراسم اسکار در تاریخ ۱۵ مارس (۲۵ اسفند) در لس‌آنجلس برگزار خواهد شد.

با معرفی فیلم شهرام مکری به اسکار، شمار سینماگران ایرانی در اسکار ۲۰۲۶ به عدد چهار رسید.

پیش از این کمیته اسکار سینمای ایران نیز در انتخابی که حواشی فراوانی به همراه داشته فیلم «علت مرگ نامعلوم» ساخته علی زرنگار را به عنوان نماینده رسمی سینمای ایران انتخاب کرد و سینمای فرانسه هم فیلم برنده نخل طلا «یک تصادف ساده» ساخته جعفر پناهی را به عنوان نماینده رسمی خود برگزید. همچنین علیرضا خاتمی دیگر سینماگر ایرانی با فیلم «چیزهایی که می‌کشی» نماینده رسمی سینمای کانادا در رقابت اسکار پیش رو خواهد بود.

انتهای پیام