به گزارش هنرآنلاین به نقل از مهر، نخستین دوره جشنواره فیلم سینما تورز به مسئولیت رضا رشیدپور با حضور محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات، حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی، ابراهیم داروغه‌زاده دبیر سی ‌و هشتمین جشنواره فیلم فجر و جمعی از اهالی سینما و تلویزیون شب گذشته در مرکز همایش‌های بین‌المللی کیش برگزار شد.

در ابتدای این مراسم رضا رشیدپور گفت: در شب گرم سینمای ایران در کیش دور هم جمع شده‌ایم، در تهران این همه هنرمند هم به سختی دور هم جمع می‌شوند اما بیش از ۶۰ سینماگر در این جزیره حضور پیدا کرده‌اند.

وی خطاب به وزیر ارتباطات بیان کرد: به رئیس‌جمهور بگویید مردم کیش بسیار سختی می‌کشند اما مردم به شما رأی داده‌اند و از شما انتظار دارند.

رشیدپور توضیح داد: اکثر فیلم‌هایی که در گیشه و جشنواره‌های جهانی موفق می‌شوند کشور را یک ویرانه و مخروبه و پر از معتاد نشان می‌دهند حتی در به تصویر کشیدن جلوه‌های طبیعی جغرافیایی نیز کم‌کاری می‌کنند. بعد کشورهای دیگر مولانا یا ابن سینا را از آن خود می‌کنند، همه برای این کشور جان کنده‌ایم اما تا زمانی که به داشته‌های هویتی، طبیعی و فرهنگی خود نبالیم در اروپا، ایران را با عراق اشتباه می‌گیرند.

بودجه "جشن سینمایی کیش" از کجا آمد؟

وی تأکید کرد: این روزها ورود پول‌های عجیب‌وغریب در سینما بسیار زیاد شده است، اما درباره بودجه برگزاری این جشن باید بگویم که ۵ سال است به دنبال برگزاری این جشن بودم و پیشنهادهای بسیاری چه پول‌های تمیز و کثیف برای برگزاری این جشن به من شد، اما در نهایت با شرکت "تاپ تورز" که کارشان فروش بلیت هواپیما به مردم است و معلوم است که پولشان از کجا می‌آید همکاری کردیم، این را هم باید بگویم که برای برگزاری این جشن هیچ دستمزدی دریافت نکرده‌ام.

مظفری مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش هم در بخش دیگری از این مراسم گفت: در دهه ۶۰ مردان بی‌ادعا کشور را از بحران نجات داده‌اند که از آن مردان می‌توان به شهید محمود کاوه اشاره کرد، امروز نیز مردم نیاز به چنین مردان بی‌ادعایی دارند.

وی بیان کرد: هنرمندان و سینماگران از سرمایه‌های اجتماعی و فرهنگی کشور هستند و امیدوارم بتوانیم با حضور این هنرمندان، کیش تبدیل به منطقه‌ای برای صدور هنر به دنیا شود، ما آماده این کار هستیم و چنین بستری را فراهم می‌کنیم و تلاش می‌کنیم در سال‌های آینده ۷ مرکز فرهنگی هنری و موزه را تأسیس کنیم. امیدوارم که بتوانیم دبیرخانه دائمی این جشنواره را در کیش داشته باشیم، البته جشنواره فیلم موج نیز اواخر مردادماه برگزار می‌شود.

در ادامه این مراسم، از آثار سینمایی که در به تصویر کشیدن جغرافیا و طبیعت کشور تلاش کرده‌اند، تقدیر شد.

از عباس امینی و حامد علی کرد،‌ کارگردان و بازیگر فیلم "هندی و هرمز" به دلیل توجه ویژه به هرمز تقدیر شد.

عباس امینی بیان کرد: ۹۹ درصد از حاضران این فیلم را ندیده‌اند و امکان اکران عمومی هم ندارد چون بازیگر چهره ندارد، از دولت می‌خواهم که جلوی کارخانه‌ای که خاک این جزیره را می‌فروشد بگیرید.

در ادامه گوهر خیراندیش نیز بیان کرد: امیدوارم این جشنواره تداوم داشته باشد.

در ادامه برای فیلم "شعله‌ور" به کارگردانی حمید نعمت اله به دلیل پرداختن به زیست‌بوم استان سیستان و بلوچستان از این کارگردان تقدیر شد که تندیس این جشن را پسر نعمت اله دریافت کرد و بیان کرد: پدرم درگیر پیش‌تولید پروژه جدید خود است.

محمدرضا شریفی‌نیا نیز در بخشی از این مراسم بیان کرد: خوشحالم چنین جشنواره‌هایی برگزار می‌شود و به این مسائل پرداخته می‌شود.

تقدیر از علی نصیریان

در ادامه مراسم هنرمندانی چون امین تارخ، آتیلا پسیانی و حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی و جواد آذری جهرمی برای تقدیر از علی نصیریان روی صحنه آمدند.

نصیریان گفت: جمیله شیخی یکی از بزرگ‌ترین هنرمندان و یک رکن در ساختار تئاتر نو ایران بود، همکاری با امین تارخ در سربداران یک افتخار بود، آقای انتظامی نیز رئیس سینمای ایران است.

وی توضیح داد: آثار دراماتیک دنیا انگشت روی نقاط ضعف می‌گذارند و این‌گونه نیست که سینمای ما به دنبال نمایش سیاهی باشد، البته توجه به تصویر کشیدن زیبایی‌های ایران بسیار مهم است، اما برای من بیش از هر چیز ارتباط انسانی که با مردم سرزمینم برقرار کردم از هر چیز مهم‌تر است.

آتیلا پسیانی تأکید کرد: برای من بسیار ارزشمند و مهم است که بتوانم پاسدار راه علی نصیریان باشم.

امین تارخ نیز بیان کرد: سخت از کسی مانند علی نصیریان حرف زد، علی نصیریان ازجمله کسانی است که نیاز نیست درباره آن حرف زد چرا که بار عظیمی از تاریخ سینما تئاتر و تلویزیون ایران را به همراه دارد.

انتظامی نیز تأکید کرد: برای من باعث افتخار بود که از علی نصیریان تقدیر کنم.

آذری جهرمی:‌ ساده‌اید که به حرف دولتمردان اعتماد کردید!

آذری جهرمی نیز گفت: نصیریان بی‌نیاز از این تقدیرها است چرا که در دل همه مردم جا دارد، بزرگ آقای سریال "شهرزاد" امروز آقابزرگ سینمای ایران است. درباره جزیره هرمز باید بگویم که طرح خاک‌برداری از جزیره هرمز متوقف شده است و این جزیره بسیار زیبا است.

وزیر ارتباطات در جواب به کنایه رشیدپور درباره اینکه چندی پیش اسحاق جهانگیری به کیش سفر کرد و وعده داد یک هفته‌ای کیش را کن می‌کند اما شرایط اینجا بدتر شد! به مزاح گفت: شما ساده‌اید که به حرف دولتمردان اعتماد کردید!

در ادامه مراسم از فیلم کارگردان فیلم "رضا" به کارگردانی علیرضا معتمدی برای توجه به زیبایی‌های شهر اصفهان تقدیر شد.

 

معتمدی هنگام دریافت جایزه خود بیان کرد: متأسفانه کیش یک سینمای مناسب و درخور ندارد، امیدوارم در کیش و دیگر شهرها سالن سینما ساخته شود تا مردم بتوانند فیلم ببینند.

وی خطاب به انتظامی گفت: ما در سینمای مستقل و بودجه شخصی تمام تلاش خود را می‌کنیم تا فیلم‌های خوب بسازیم، امیدوارم شرایطی را فراهم کنید که فیلم‌های ما دیده شود.

مسعود فروتن: بدون رشیدپور تلویزیون چیزی کم دارد

مسعود فروتن نیز بیان کرد: سال‌ها است در تلویزیون کار می‌کنم اما وقتی رشیدپور در تلویزیون برنامه ندارد یعنی تلویزیون چیزی کم دارد.

در ادامه این مراسم برای فیلم "سرو زیر آب" به کارگردانی محمدعلی باشه‌آهنگر، به دلیل ساخت فیلم در چند استان از کارگردان، سید حامد حسینی تهیه‌کننده فیلم، مسعود رایگان، بابک حمیدیان و مینا ساداتی، مهتاب نصیرپور، ستاره اسکندری که به جای وی لاله اسکندری روی صحنه آمد، تقدیر شد.

باشه‌آهنگر نیز بیان کرد: ساخت فیلم در حوزه دفاع مقدس ساختن برای ما سخت شده و نه درید دولت است و نه برای بخش خصوصی، فیلم‌های من از هزاران نفری است که برای زنده نگه داشتن این تاریخ جان خود را از دست داده‌اند اما انگار تاریخ برای ساخت فیلم‌های من به پایان رسیده است چرا که هیچ فریادرسی نیست.

کیومرث پوراحمد نیز به حسین انتظامی برای راهی که در سینما انتخاب کرده تبریک گفت و ادامه داد: به آقای جهرمی نیز می‌گویم شما که زورتان به مردم نمی‌رسد حالا تلگرام را فیلتر کنید!

مسعود رایگان نیز بیان کرد: آقای نصیریان ما شاگردان مدرسه‌ای هستیم که شما مدیر آن مدرسه بودید.

بابک حمیدیان خطاب به باشه‌آهنگر گفت: کافی است که شما دستور دهید تا بسیاری از بازیگران برای فیلم شما سختی بکشند. من خودم برای بازی در فیلم‌های سخت لاغر مانده‌ام و همچنان هم می‌مانم.

آیین تجلیل از رضا کیانیان

در ادامه مراسم ابراهیم داروغه‌زاده، ملانوروزی معاون گردشگری، بهروز افخمی، حبیب رضایی و رضا همدانی مدیرعامل تاپ تورز و جواد آذری جهرمی برای تجلیل از رضا کیانیان روی صحنه آمدند.

کیانیان در این بخش ضمن اشاره به سخنرانی ابتدایی رضا رشیدپور گفت: از آقای رشیدپور می‌خواهم مبهم حرف نزند؛ صریح باش و نام کسانی که پولشان کثیف است بگو. پول همه در سینما کثیف نیست و باید از افراد تشکر کرد که در سینما سرمایه‌گذاری می‌کنند.

وی تأکید کرد: باید به محیط زیست توجه کرد چرا که اگر محیط زیست نداشته باشیم نه آب و نه نان داریم.

در ادامه مراسم برای فیلم "ایده اصلی" به کارگردانی آزیتا موگویی، از کارگردان، بهرام رادان، هانیه توسلی و مهرداد صدیقیان بازیگران این فیلم تقدیر شدند.

آزیتا موگویی گفت: من در این مملکت هیچ‌چیز بلد نیستم! ساخت این فیلم برای من بسیار سخت بود و هیچ حمایتی از این فیلم نشد. هفته آینده ایده اصلی اکران عمومی می‌شود و امیدوارم از این فیلم حمایت کنید.

آیین تجلیل از محمود کلاری

در ادامه مراسم محمود کلاری تجلیل شد. او گفت: هرگز خود را لایق چنین مراسمی نمی‌دانم و عمیقاً از این مراسم سپاسگزارم. من خیلی از زندگی‌ام راضی هستم، اما به‌راحتی مسیر زندگی خود را طی کردم و همیشه احساس خوشبختی می‌کنم.

رضا کیانیان گفت: محمود کلاری همچنان مانند یک جوان کار می‌کند و همیشه به‌روز بوده است، او همیشه پشتیبان بازیگران بود، اولین فیلم جدی که بازی کردم کیمیا بود و کلاری فیلمبردار بود.

حبیب رضایی گفت: تلویزیون ما تا 90 بیشتر بلد نیست بشمارد و زمانی که کسانی مانند رشیدپور در تلویزیون نباشد این رسانه چیزی کم دارد، به آقای جهرمی هم می‌گویم ما از سایه "بگم بگم‌ها" خارج شدیم تا به شما اعتماد کنیم و بگذارید همچنان به شما اعتماد کنیم.

آذری جهرمی هم در این بخش بیان کرد: امیدوارم هیچ سیاستمداری گرفتار شوخی‌های قاسمخانی نشود، همچنین اگر جشنواره کن برد پیت دارد ما بهرام رادان داریم.

اولین "شب گرم سینمای ایران" تحت عنوان "جشنواره سینما تورز" با مدیریت رضا رشیدپور شب گذشته با اجرای زنده علیرضا قربانی به پایان رسید.