به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی نخستین جایزه هنری قلب تهران، بهرام عظیمی؛ کاریکاتوریست، کارگردان انیمیشن و داور جایزه قلب تهران گفت: جشنواره‌هایی همانند جایزه قلب تهران یک شهر یا یک منطقه را سوژه خود قرار می‌دهند.

عظیمی برگزاری این رویداد را اتفاقی مهم و تاثیرگذار و گفت: این جایزه در ادامه، مناطق و شهرهای دیگر را نیز به جنب و جوش برای ورود به این حوزه و فعالیت ترغیب می‌کند. البته از یک جشنواره نمی‌توان انتظار داشت که به بازیابی هویت منطقه منجر شود چون قطعا بیشتر شرکت‌کنندگان جوان هستند.

عظیمی افزود: جشنواره‌های بسیاری هستند مانند پاریس یا زاگرب که با موضوع همان شهر و محور گردشگری برگزار می‌شوند و نمونه‎های موفقی از رویدادهای هنری هستند. جایزه هنری قلب تهران می‌تواند ملی باشد گرچه ممکن است بیشتر شرکت‌کنندگان از تهران باشند.

داور نخستین جایزه هنری قلب تهران گفت: این جشنواره به ویژه برای ساکنان منطقه بسیار جذاب خواهد بود، منطقه 12 بسیار پرجمعیت است و بیشتر این جمعیت به واسطه کار و یا به صورت گذری از این منطقه عبور می‌کنند، در واقع توریست‌های کاری هستند، البته در سال‌های اخیر وجه توریستی منطقه به معنای واقعی هم پررنگ شده است. اتوبوس‌های گردشگری در منطقه فعال شده‌اند، اینها همه مواردی هستند که می‌توانند در آثار هنرمندان در مورد منطقه به تصویر کشیده شود.

عظیمی با بیان اینکه باید در فراخوان اطلاعات شهری منطقه ارایه شود و نمی‌توان از هنرمندان توقع داشت که روی منطقه جغرافیایی تحقیق کنند، اظهار داشت: از این جشنواره‌ها نباید انتظار فراتر داشت، امروز می‌بینیم جشنواره فیلم فجر بعد از 35 دوره برگزاری، بدترین دوره خود را سپری کرد، جشنواره‌ای مانند جایزه قلب تهران قدم محکمی است که می‌تواند اتفاقات بعدی موثری را رقم زند. البته در این زمینه نیز نمی‌توان خیلی امیدوار بود چون تیم شهردار فعلی این اتفاق را آغاز کرده‌اند و بعد از تغییر مدیریت شهری معلوم نیست که تیم بعدی ادامه دهنده این راه باشد یا خیر اما این جایزه در صورت تدام به نتایج موثر خواهد رسید.

داور نخستین جایزه هنری قلب تهران تاکید کرد: نمی‌توان از یک دوره برگزاری جایزه‌ای همچون قلب تهران انتظار داشت که تاثیر زیادی داشته باشد. من اگر بخواهم درباره منطقه 12 تهران تصویرگری کنم از المان‌های گذشته استفاده می‌کنم، تصویر امروز در آثار هنرمندان جوان‌تر و تصویر گذشته در آثار هنرمندان میانسال تفاوت دو چهره شهر را به تصویر می‌کشد.

وی ادامه داد: علاوه بر معیار هنری در چنین جشنواره‌هایی، موضوع نیز بسیار اهمیت دارد و در کنار اصول هنری، موضوع و شیوه‌ پرداختن به آن در جایزه مدنظر خواهد بود. 

عظیمی با اشاره به نمونه‌ هایی از تاثیر رویدادهای هنری بر بازیابی هویت و تصویر چهره‌های شهری گفت: چند سال قبل استانبول پایتخت هنری جهان انتخاب شد و شهردار این شهر اعلام کرد که در مدت چهار سال ، هنرمندان هر کوچه و خیابان در هر رشته هنری طرح‌های خود را برای زیبایی محله و کوچه خود ارایه کنند، چنین شد که چهره این شهر کاملا تغییر کرد حتی کابل‌های برق با یک اثر هنری پوشیده شد، از گل و گیاه بسیاری استفاده کردند و طرح‌های هنرمندان به نحوی بود که چهره شهر تاریخی‌تر هم شد، این نمونه‌ها در بازیابی هویت و چهره شهر بسیار موثر هستند. چندین سال قبل به جشنواره شهر کوچکی در سیبری به نام "سورگوت" دعوت شدم، شناختی درباره این شهر نداشتم ولی همراه با دعوت‌نامه اطلاعاتی از تاریخچه شهر وجود داشت، چون شناخت در مورد این شهر محدود بود عموما آثاری که فرستاده شده بود، درباره سیبری بود. به همین دلیل چنین جشنواره‌های می‌توانند مخاطب ملی و حتی فراملی داشته باشند.

نخستین جایزه هنری قلب تهران در رشته های عکاسی، آگهی دیواری(پوستر)، تصویرگری و کارتون اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد و علاقه مندان و هنرمندان می توانند تا 24 فروردین ماه با مراجعه به سایت جایزه به نشانی www.tehranfestival.com  ثبت نام کنند و آثار خود را بفرستند.

شهرداری منطقه 12 تهران این جایزه را در دو بخش اصلی و ویژه برگزار می کند. بخش اصلی با عنوان قلب تهران و با موضوعات گردشگری، بازار (بافت تاریخی و قطب اقتصادی)،  منطقه 12؛ محور ادیان و سنت های آیینی، منطقه 12 در آیینه تاریخ (به تصویر کشیدن وقایع و روایت‌های تاریخی قلب تهران) برگزار می شود. بخش ویژه با عنوان نام آوران قلب تهران است که در این دوره و در واکنش به رویداد و حادثه‌ی تلخ "ساختمان پلاسکو" و ابراز رشادت جمعی از جانفشانان به موضوع "آتش نشانان" اختصاص دارد.

کارگاه تصویرگری قلب تهران در سرای کاظمی برگزار شد

کارگاه آموزشی تصویرگری نخستین جایزه هنری قلب تهران جمعه 18 فروردین ماه در سرای کاظمی منطقه 12 تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی نخستین جایزه هنری قلب تهران، در ادامه تورها و کارگاههای آموزشی این جایزه، کارگاه تصویرگری به سرپرستی علی هاشمی شهرکی با حضور 16 تصویرگر جمعه 18 فروردین ماه در سرای کاظمی برگزار شد.

تور پوستر این جایزه نیز با محوریت بناهای تاریخی به سرپرستی بهرام کلهرنیا شنبه 19 فروردین با حضور 22 طراح گرافیک برگزار می شود و حاضران در این تور بر اساس بناها و فضاهایی مانند کلیسای حضرت مریم، کنیسه حییم، سر در باغ ملی، محوطه تاریخی میدان مشق، امام زاده یحیی، سرای کاظمی، حمام نواب، خانه اوقات فراغت دبیرالملک، خانه موزه شهید مدرس پوستر طراحی می کنند.

تور عکاسی با محوریت عکاسی معماری به سرپرستی یدالله ولی زاده با حضور 30 عکاس یکشنبه 20 فروردین ماه در کاخ موزه گلستان برگزار می شود.

نسترن آزاد، لیلا آزاد، لیلا بدرعظیمی، پریسا خزائلی، مرضیه رشیدی، بهزاد صاحبی، پریسا فارسی، نعیمه فاضلی، زهرا کبیری، امیرسالار لاکچی، زهرا محمدنژاد، فاطمه معدن شکاف، فرناز منصوری، طاهره نادری، حدیث نجفی راد، لیلا نمازکار در کارگاه آموزشی تصویرگری شرکت کردند.

تور پوستر نخستین جایزه هنری قلب تهران با حضور الناز احمدی، سروش احمدی پور، سیده ساناز البرزی، پریا جعفر، سیدسجاد حسینی، عاطفه خدابخش، پریسا خزائلی پارسا، امیررضا دهنادی، پگاه رخشا، امیرمحمد سخامهر، سمانه صلواتی، بنفشه طالعی سبزوار، محمدرضا عبدالهی، فاطمه علاءالدین، شیرین غلامی، مجید فخارزواره، محمد مهدی قلمسیاه، علی مدیری، عاطفه معمار، فرناز منصوری، عطیه نصرالهی، شبنم نعیمی برگزار می شود.

دینا اثباتی، سید علی اثناعشری، علی اصغر اظهاری خوش کار، مریم بنی اسدی، سارا تهرانى، مجید حجتی، ساناز خداداد، سحر دارای جامه، معصومه رحمانی، سارا رسولی، الهام رییس زاده،  محبوبه زند، پیمان شاه میرزا، مرتضی شریعتی تبار، الهام شویک لو، پویا طالبی، سارینا عسگری، مجتبی غلامی، فرناز فلاحت باسمنج، آدینه قاسم پور،مرجان محمدی، مصطفی مکاری، مریم میردامادی، بهمن نجفی، مرجان نسیج، فاطمه هدامرزدشتی، ارش هنرور، ندا ولدخانی، مجید کاویان مهر، محمدعلی کبیریان در تور عکاسی معماری کاخ گلستان حضور دارند.

تور عکاسی با محوریت زندگی و اقتصاد شهری، بازارگردی و تور عکاسی با محوریت بناهای تاریخی منطقه 12 تهران نیز 16 و 17 فروردین ماه برگزار شد.

نخستین جایزه هنری قلب تهران در رشته های عکاسی، آگهی دیواری(پوستر)، تصویرگری و کارتون اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد و علاقه مندان و هنرمندان می توانند تا 24 فروردین جاری در سایت این جایزه به نشانی www.tehranfestival.com  ثبت نام و آثار خود را ارسال کنند.

شهرداری منطقه 12 تهران این جایزه را در دو بخش اصلی و ویژه برگزار می کند. بخش اصلی با عنوان قلب تهران و با موضوعات گردشگری، بازار (بافت تاریخی و قطب اقتصادی)،  منطقه 12؛ محور ادیان و سنت های آیینی، منطقه 12 در آیینه تاریخ (به تصویر کشیدن وقایع و روایت‌های تاریخی قلب تهران) برگزار می شود. بخش ویژه با عنوان نام آوران قلب تهران است که در این دوره و در واکنش به رویداد و حادثه‌ی تلخ "ساختمان پلاسکو" و ابراز رشادت جمعی از جانفشانان به موضوع "آتش نشانان" اختصاص دارد.

نخستین جایزه هنری قلب تهران به مناسبت دویست و سی امین سال پایتختی تهران به همت شهرداری منطقه 12 تهران اردیبهشت ماه امسال برگزار می شود. هدف از این رویداد فرهنگی، هنری ایجاد انگیزه برای تولید معنا و مفهوم توسط علاقه‌مندان و هنرمندانی است که نسبت به موضوع شهر تاریخی تهران، شهرنشینی و ویژگی های این کلان شهر با تمرکز بر محدوده‌ی منطقه‌ی دوازده شهرداری گرایش دارند. آثار نهایی، حاصل کار هنرمندانی خواهد بود که از منظر رویکرد فردی خویش به ویژگی های منحصر بفرد روابط متقابل انسان و محیط شهری، جاذبه های تاریخی، فرهنگی و اجتماعی تهران معاصر و آثار عهد ناصری خواهند پرداخت.