سرویس تجسمی هنرآنلاین : این نمایشگاه که "گوشه خورشید" نامیده شده تا ۲۲ آذر مصادف با اربعین حسینی برقرار است و آثار استاد حمید عجمی مبدع خط معلی و همچنین محمد سعید نقاشیان، محسن ابراهیمی، مهدی بحرینی، امیرحسین فراهانی، محسن بیدگلی، سمیرا فکری و سیده باهره پاکدامن در آن به نمایش در خواهد آمد.

در این نمایشگاه ۴۰ اثر از بر‌ترین خطاطان معلی در معرض دید عموم قرار می‌گیرد که از این رو می‌توان آن را از نمایشگاه‌های جالب توجه خوشنویسی امسال دانست. از سویی آثار خوشنویسان و کاتبان ایرانی، در طی تاریخ بازتابی هنرمندانه از دلبستگی‌ها و اعتقادات دینی و مذهبی مردم ایران زمین بوده‌اند که توجه به این مضامین، در آستانه فرا رسیدن اربعین سید و سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع)، آن را برای علاقه مندان به این هنر دیدنی‌تر خواهد کرد. از سویی دیگر خط معلی پس از گذشت ۵ قرن که از ابداع آخرین خط با عنوان شکسته نستعلیق می‌گذرد، در سال ۱۳۷۶ توسط استاد حمید عجمی ابداع و در میان خوشنویسان رواج پیدا کرده است و نمایشگاهی از آثار این خطاطان از اتفاقات مهم عرصه خوشنویسی به شمار می‌رود.

حمید عجمی از پانزده سالگی، مدت ۱۲ سال را نزد استاد غلامحسین امیرخانی و ۴ سال نیز نزد استاد کیخسرو خروش به آموزش نستعلیق پرداخته است و از بهترین خوشنویسان نستعلیق است. او سال‌ها برای ابداع خطی که بیشتر با روحیات انسان معاصر هم خوانی داشته باشد تلاش کرد که نتیجه آن ابداع خط معلی است، خطی که در حال حاضر هنرمندان و هنرجویان بسیاری به خود جلب کرده.

از ویژگی‌های خط معلی که بیشتر در سطرنویسی و قطعه نویسی استفاده می‌شود، می‌توان به قامت بلند و سماع و ستیز حروف در کلمات اشاره کرد. در این خط حرکت قلم از شش دانگ به سمت ضعف دفعتاً حرکت می‌کند، همچنین در هم تنیدگی حروف و کلمات از دیگر خصوصیات این شیوه خوشنویسی است که حروف هنگام نوشتن، به راحتی می‌توانند از بین یکدیگر عبور کنند. از مهم‌ترین ویژگی‌های این خط شکست‌های ناگهانی و قالب شکنی‌هایی است که به روحیه بشر مدرن نزدیک‌تر است.

استاد برجسته خوشنویشی و مبدع خط معلی، در یادداشتی درباره نمایشگاه گروهی "گوشه خورشید" درباره تلاش خوشنویسان معلی این طور نوشته است: "سحرگه رهروی در سرزمینی/ همی گفت این معما با قرینی / که‌ای صوفی شراب آنگه شود صاف/ که در شیشه بماند اربعینی زمان و زمانه غدار این بی‌وفایی را به جان خویش حمل کرده از ازل تا به امروز روز و تا به شب انسان بی‌پناه، انسان دلداده‌ای که از مأمن خویش به هواخواهی آن مهرگیا دور افتاده است و بر این دوری مرثیه‌ها سروده است.

فکر و اندیشه و یاد و کلمات، تنها میراث اوست از عالم پاک، عالمی که به جاودانگی در ملک، دل ازو کند و خدای خویش را به کثرت کشاند، باشد که ظهور و اظهار حق بر پیشانی آدم داغی نهد تا بدان، سجده‌گاه زخم خورده خود را بر خاک فروتنی خوش بساید.

فکر و اندیشه و یاد و کلمات، ارکان حقیقت انسانند و این چهار باهم، به قوه خاتم انبیاء قوام یافت و رکن فکر و تفکر در جان حضرت ابوتراب درخشید و یاد را حسین بن علی به عرصه عاشورا انداخت. کلمات اما، قرآنی ست از یک سو خالق کلام و از سویی تکلم پرور در هیمنه مخلوق تا مهر و تعشق و شیدایی انسان غریب بدین رکن رکین بر بارگاه آگهی عرضه توانست شد.

در این میان کاتبان از سلاله مدرکانی‌اند که فهم این فراق به وادی حزنشان انداخته و دل و دست در میان کلمات برده‌اند تا بدین مهرورزی سهم ادراک جانی خویش را در هیاکل صورت بر حقیقت و خدای خویش ابراز توانند کرد.

آنچه امروز شاهدیم فعل کاتبانی ست که عشق را از سلاله نبی وام کرده‌اند و با کلماتی خوش تراش عشق را عاشقانه به تکرار می‌شوند و خون قلم خویش را از حضرت کاتب اول اخذ کرده و در صفحه مشق خویش بر محبوب ازلی رمز دلدادگی ابراز می‌کنند تا در جان کلامشان قصیده فراق به بروز اندر افتد تا قدر و قیمت معشوق را نجوا توانند کرد.

این اکنون سیاهه‌های پیش رو اندک سوگواره‌ای است بر ظلمی که از انسان بر انسان روانه گشت باشد تا بدین تلاش، گوشه‌ای از خورشیدی که بر نی درخشید تا ابد عاشقان را سر بلند گرداند به عرصه فهم نزدیک‌تر افتد.

شبنم درین بهار دلیل نشاط نیست/ صبحی ست کز وداع چمن گریه می‌کند". حمید عجمی

گالری ایده پارسی در خیابان شریعتی، خیابان کلاهدوز، نرسیده به سه راه نشاط، کوچه اله وردی آذر، پلاک ۲۸ واقع شده است و علاقه مندان می‌توانند هر روز از ساعت ۱۷ تا ۲۲ از ۱۴ تا ۲۲ آذرماه از این نمایشگاه دیدن کنند یا برای اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۲۲۶۱۷۰۹۸ و سایت www. Persianideagallery. com تماس حاصل کنند.

انتهای پیام/