سرویس سینمایی هنرآنلاین: آکادمی فیلم آرژانتین روز سه‌شنبه فیلم "قصه‌های وحشی" (Wild Tales) به کارگردانی دامیان زیفرون را به نمایندگی از خود به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی بانی جوایز اسکار معرفی کرد.

انتخاب این فیلم به خاطر حضور موفق آن در جشنواره‌های سینمایی دور از انتظار نبود.

"قصه‌های وحشی" تولید مشترک آرژانتین و اسپانیاست و پدرو آلمودوار فیلمساز اسپانیایی یکی از تهیه‌کنندگان است. این فیلم اولین بار ماه مه پیش در بخش مسابقه رسمی جشنواره کن به نمایش درآمد و با وجود تشویق‌های ایستاده و استقبال خیلی خوب منتقدان، جشنواره را بدون دریافت جایزه ترک کرد.

شرکت سونی پیکچرز کلسیکس حق پخش این فیلم در ایالات متحده را به عهده دارد و شرکت برادران وارنر آن را در فرانسه و اسپانیا پخش می‌کند.

کسانی که "قصه‌های وحشی" را در جشنواره تورنتو دیدند اعتقاد دارند این فیلم بهترین شانس سینمای آمریکای لاتین برای دریافت جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی‌زبان است. فیلم زیفرون در بازار داخلی نیز بسیار موفق بود و در هفته اول اکران 450 هزار تماشاگر داشت و 2.5 میلیون دلار فروخت.

"قصه‌های وحشی" از شش اپیزود بی‌ارتباط با هم تشکیل شده و داستان‌هایی درباره واکنش‌های خشونت‌آمیز را به تصویر می‌کشد. تعدادی از ستاره‌های سینمای آرژانتین مانند ریکاردو دارین، اسکار مارتینس، لئوناردو ازبارالیا، اریک ریواس، ریتا کورتزه و... در فیلم بازی می‌کنند.

"قصه‌های وحشی" این هفته در شصت و دومین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم سن سباستین جایزه بهترین فیلم اروپایی منتخب تماشاگران را دریافت کرد.

آرژانتین از سال 1961 در رقابت جایزه اسکار فیلم خارجی‌زبان شرکت می‌کند. این کشور تاکنون دو بار برای فیلم‌های "داستان رسمی" به کارگردانی لوییس پوئنزو (1985) و "راز چشمان آن‌ها" ساخته خوان خوزه کامپانلا (2009) برنده جایزه این بخش شده است.

از ابتدای هفته چند کشور دیگر نمایندگان خود را به آکادمی معرفی کردند و تعداد رقبا تا چهارشنبه به 70 کشور رسید.

فیلم "غدی" (Ghadi) به کارگردانی امین دره نماینده لبنان در جوایز اسکار 2015 است.

این فیلم سال گذشته به عنوان نماینده لبنان در جوایز آکادمی انتخاب شد، اما وقتی تاریخ اکران آن از 26 سپتامبر 2013 به 31 اکتبر 2013 تغییر کرد، دیگر برای حضور در رقابت اسکار واجد شرایط نبود و فیلم دیگری جایگزین آن شد. با این حال، لبنان امسال "غدی" را بار دیگر به آکادمی معرفی کرد.

داستان فیلم در محله‌ای سنتی در یک دهکده کوچک ساحلی در لبنان اتفاق می‌افتد. لبا (با بازی جرج خباز) یک معلم موسیقی است. او با لارا دوست دوران کودکی‌اش که معلم ادبیات فرانسه است، ازدواج کرده است.

برخلاف میل خانواده، همسایه‌ها و دوستان، فرزند اول و دوم آن‌ها دختر هستند. لارا بار دیگر باردار می‌شود و این بار فرزند آن‌ها، پسر است، اما آزمایش‌های پزشکی نشان می‌دهد که پسر آن‌ها طبیعی نیست. اینجاست که لبا و لارا باید تصمیم بگیرند او را نگه دارند یا نه.


"سکوت در سرزمین رویا"

اکوادور با فیلم "سکوت در سرزمین رویا" (Silence in Dreamland) ساخته تیتو مولینا وارد رقابت اسکار فیلم خارجی‌زبان شده است.

این فیلم درباره زنی سالخورده است که پس از مرگ همسرش در دنیایی از سکوت و تنهایی فرو می‌رود. زن پیر در رویاهای خود از چهار دیواری خانه‌اش می‌گریزد و وارد سرزمینی جادویی و دور از زمان می‌شود.

تیتو مولینا متولد سال 1969 در اکوادور و در بارسلونا در رشته سینما درس خوانده است.

فیلم مالایی‌زبان "عزیزترین محبوبم" (My Beloved Dearest) به کارگردانی سنیف اولک نماینده سنگاپور در اسکار است. این فیلم درباره یک خدمتکار مهاجر، یک پرستار و مرد پیری است که از او مراقبت می‌کنند.

"عزیزترین محبوبم" اولین فیلم بلند داستانی اولک رئیس شرکت مشاور "ریل‌جویس" است که در زمینه سینما و تلویزیون فعالیت می‌کند.
این فیلم با بودجه‌ای حدود 400 هزار دلار سنگاپور ساخته شده است و اولین بار ماه مه در اختتامیه جشنواره فیلم آسیای جنوب شرقی به نمایش درآمد.

سنگاپور سال 2013 فیلم تحسین‌شده "Ilo Ilo" را به آکادمی معرفی کرد.


"عزیزترین محبوبم"

بنگلادش با فیلم "درخشش سوسک شب‌تاب" (Glow of the Firefly) دومین فیلم بلند داستانی خالد محمد میتو در بخش فیلم خارجی‌زبان جوایز اسکار 87 حضور دارد.

این فیلم درباره زنی است که باید در مورد به فرزندی پذیرفتن یک بچه و مسئولیتی که به عنوان عروس یک خانواده سنتی دارد تصمیم بگیرد. "درخشش سوسک شب‌تاب" اخیرا د جشنواره بین‌المللی فیلم براسوف در رومانی برنده جایزه بهترین کارگردان شد.


"چشمان یک سارق"

فلسطین تریلر روان‌شناختی "چشمان یک سارق" (Eyes of a Thief) به کارگردانی نجوی نجار را به عنوان رقیب خود در جوایز اسکار انتخاب کرد.

این فیلم بر مبنای اتفاقات واقعی ساخته شده و داستان آن در کرانه باختری روی می‌دهد. "چشمان یک سارق" اولین بار در دنیا در رام الله به نمایش درآمد.

خالد ابو النجا بازیگر مصری در این فیلم نقش یک زندانی سابق را بازی می‌کند که رازی تلخ در دل دارد. او پس از 10 سال محکومیت در زندانی در اسرائیل به شهرش بازمی‌گردد. داستان بین سال 2002 در اوج انتفاضه مردم فلسطین و حملات ارتش اسرائیل و زمان حال می‌گذرد.

درام رمانتیک "دختر کارخانه" (Factory Girl) ساخته محمد خان نماینده مصر در اسکار است. این فیلم اولین بار دسامبر 2013 در جشنواره فیلم دبی روی پرده رفت.

داستان درباره دختری فقیر به نام هیام (با بازی یاسمین رئیس) است که در یک کارخانه تولید پارچه در قاهره کار می‌کند. آشنایی او با صالح، سرپرست جدید کارخانه حوادثی را رقم می‌زند که روند زندگی هیام را تغییر می‌دهد.

محمد خان 71 ساله یکی از تحسین‌شده‌ترین فیلمسازان سینمای مصر است.

فیلم مائوری‌زبان "سرزمین‌ مردگان" (The Dead Lands) به کارگردانی توا فریزر به نمایندگی از نیوزیلند در بخش فیلم خارجی‌زبان شرکت می‌کند.

این فیلم تولید مشترک بریتانیا و نیوزیلند و داستان هونگی (جیمز رولستن) پسر نوجوان یک قبیله مائوری است که برای بازگرداندن صلح و شرافت خاندانش باید انتقام قتل پدرش را بگیرد. تنها امید او گذر از منطقه ممنوعه سرزمین مردگان است و اتحاد با جنگجویی اسرارآمیز است که سال‌هاست در این منطقه حکمرانی می‌کند.

"سرزمین مردگان" چهارمین فیلم بلند داستانی فریزر است. این فیلم ماه پیش در بخش نمایش‌های ویژه جشنواره تورنتو به نمایش درآمد و با استقبال روبرو شد.

نیوزیلند اولین بار سال 2010 با فیلم "سخنور" وارد رقابت اسکار شد که آن فیلم به فهرست کوتاه نامزدهای بخش فیلم خارجی‌زبان راه پیدا کرد. این کشور با "سرزمین مردگان" برای دومین بار شانس خود را در این بخش امتحان می‌کند.


"سرزمین مردگان"

فیلم ترک‌زبان "کمی خوشبختی" (Little Happiness) ساخته نیهات سون به نمایندگی از بریتانیا در اسکار شرکت می‌کند.

در 9 سال گذشته با تغییر قوانین آکادمی در بخش فیلم خارجی‌زبان کشورها می‌توانند فیلمی را به نمایندگی از خود به آکادمی معرفی کنند که به زبان رسمی آن‌ها نیست. بریتانیا برای اولین بار است که فیلمی ترک‌زبان را به اسکار می‌فرستد.

"کمی خوشبختی" داستان دختری است که وقتی پدر و مادرش با رابطه او با یک راننده کامیون موافقت نمی‌کنند ناچار می‌شود از شهر کوچک خود بگریزد. نیهات سون کارگردان این فیلم در ترکیه به دنیا آمده، اما در انگلستان فارغ‌التحصیل شده است.

مهلت معرفی فیلم‌ها به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی برای حضور در بخش اسکار فیلم خارجی‌زبان 1 اکتبر (9 مهر) به پایان می‌رسد. آکادمی در روزهای آینده اسامی کل فیلم‌های واجد شرایط در بخش فیلم خارجی‌زبان این دوره جوایز اسکار را منتشر می‌کند.

پس از بررسی فیلم‌ها ابتدا 9 فیلم به فهرست کوتاه راه پیدا می‌کنند و در نهایت پنج فیلم به عنوان نامزدهای نهایی بخش فیلم خارجی‌زبان معرفی می‌شوند.

اسامی نامزدهای هشتاد و هفتمین دوره جوایز آکادمی 15 ژانویه 2015 (25 دی) اعلام و مراسم اعطای جوایز یکشنبه 22 فوریه (صبح دوشنبه 4 اسفند 1393) در دالبی تیه‌تر برگزار می‌شود.

سال گذشته فیلم "زیبایی بزرگ" به کارگردانی پائولو سورنتینو از ایتالیا جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی‌زبان را به خانه برد. 76 کشور در سال 2013 نمایندگان خود را برای رقابت در این بخش به آکادمی معرفی کردند که یک رکورد جدید بود.

علی افتخاری