به گزارش هنرآنلاین براساس اخبار رسیده، چاپ سوم کتاب "تنهایی هولناک مکسول سیم" به چاپ رسید. این اثر نوشته جاناتان کو است که با ترجمه اشکان غفاریان‌دانشمند در شمارگان 1100 نسخه و با قیمت 40 هزار تومان توسط انتشارات نیماژ در دسترس عموم مخاطبان کتاب قرار گرفته است.

"تنهایی هولناک مکسول سیم" همان‌طور که از نامش هم بر می‌آید روایت تنهایی مردی در انگلستان معاصر است که به ‌شکلی خارق‌العاده، مشتاق ارتباط گرفتن با اطرافیان خودش است اما بنا به‌ دلایلی تاکنون توفیقی در برقراری ارتباط درست عاطفی حتی با خانواده و اطرافیانش به ‌دست نیاورده است. او ناگهان برای چیره شدن بر مشکل تنهایی خود تصمیم خاصی می‌گیرد و این تصمیم پیامدهای شگفت‌انگیزی با خود به ‌دنبال می‌آورد.

 زبان وادبیات فارسی می‌تواند زمینه‌ساز توسعه فرهنگ ایرانی باشد

اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، گفت: توجه به زبان و ادبیات فارسی می‌تواند زمینه‌ساز توسعه فرهنگ ایرانی به کشورهای دیگر باشد.

او در دیدار با فاطمه مهاجرانی رییس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان اظهارداشت: در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران دارای ظرفیت‌های گسترده و متنوعی است که از جمله آن می‌توان وجود تالارهای تخصصی ایران شناسی و اسلام شناسی را برشمرد.

بروجردی در این دیدار که سه‌شنبه 11 دی ماه انجام شد، گفت: کرسی‌های زبان و ادبیات فارسی در بیش از ۴۰ درصد دانشگاه‌های دنیا وجود دارد که باید از آن‌ها استفاده کرد.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اضافه کرد: علاوه بر این، حضور اعضای هیات علمی در این سازمان و وجود بستر مناسب پژوهشی دو مزیت مهم برای پژوهش در حوزه ادبیات است.

بروجردی ادامه داد: با انعقاد تفاهم نامه می توانیم در حوزه پژوهش فعالیت‌های مشترک بسیار خوبی ایجاد کنیم.

او به فعالیت های سازمان اسناد و کتابخانه ملی در حوزه بین‌الملل اشاره کرد و گفت: در زمینه توسعه مناسبات با کشورهای فارسی زبان تا حدی که اختیارات اجازه می‌دهد فعالیت‌هایی را انجام داده‌ایم.

در ادامه این نشست، فاطمه مهاجرانی تصریح کرد: نزدیک به ۲۰ سال است که المپیاد زبان فارسی در ایران برگزار می شود. بنابراین در یک برنامه‌ریزی بلند مدت می‌خواهیم در حوزه توسعه همکاری‌های زبان و ادبیات فارسی در کشورهای فارسی زبان موثر واقع شویم.

رییس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان ادامه داد: برای تحقق هرچه بیشتر این برنامه‌ریزی، امسال قصد داریم با کشورهای همسایه، برنامه‌ای در حوزه زبان و ادبیات فارسی برگزار کنیم.

او افزود: اگر در حوزه زبان و ادبیات فارسی اقدامی نکنیم، این بیم وجود دارد که سهم خودمان را از دست دهیم، از مجموعه سازمان اسناد و کتابخانه ملی می‌خواهیم به ما در زمینه برگزاری المپیاد ادبی در منطقه کمک کند تا برای اولین بار چنین  برنامه‌ای برگزار شود.

او در ادامه با استقبال از انعقاد تفاهم‌نامه با سازمان اسناد و کتابخانه ملی ابراز امیدواری کرد: در سایه همکاری‌های فی مابین و براساس یک برنامه بلندمدت، برگزاری المپیاد زبان فارسی در سطح جهان گسترش یابد.

انتخاب اعضای هیات رئیسه کمیسیون حقوقی اتاق اصناف تهران

با تصویب ترکیب و تشکیل کمیسیون‌های تخصصی اتاق اصناف تهران، انتخابات اعضای هیات رئیسه کمیسیون حقوقی این اتاق صبح امروز سه‌شنبه ۱۱دی ماه با حضور علی فاضلی عضو و دبیر هیات رئیسه اتاق برگزار شد.

در این جلسه که با حضور اعضای جدید کمیسیون در دور جدید فعالیت اتاق اصناف تهران انجام شد با رای‎گیری حاضران، محمود آموزگار به عنوان رئیس، اسماعیل الهیان نایب رئیس و صادق فیض‎آبادی به عنوان دبیر با کسب آرای لازم، هیات رئیسه کمیسیون مذکور را عهده‎دار شدند.

اعضای این کمیسیون متشکل از ۱۱ رئیس اتحادیه صنفی شامل محسن نظری، داود دهخدا، حمید ثابت‎قدم، سیدمحمد عبدالهی، محمود آموزگار، صادق فیض‎آبادی، داود سعادتی‌نژاد، عباس شمرانی، مهدی ملک‎زاده، جبار ایلکا و اسماعیل الهیان است.

کانون‌های ادبی پاتوقی برای دوست‌داران ادبیات

۴۰ کانون ادبی فعال در مراکز فرهنگی هنری شهر تهران با برپایی نشست‌ها و کارگاه‌های ادبی میزبان علاقه‌مندان به ادبیات هستند.

کانون‌های ادبی فرهنگ‌سراهای تهران از جمله ظرفیت‌های مهم و قابل استفاده برای شهروندان علاقه‌مند به ادبیات در شاخه‌های گوناگون است. دوستداران شعر، داستان و نقد ادبی می‌توانند با حضور در کانون‌های ادبی فرهنگ‌سراها و مراکز فرهنگی هنری نزدیک محل سکونت خود، از نشست‌ها، ویژه‌برنامه‌ها، کارگاه‌های آموزشی و دیگر برنامه‌های این کانون‌ها بهره‌مند شوند و در این فعالیت‌های ادبی مشارکت کنند. 

در مجموع ۴۴۹ کانون در مراکز فرهنگی هنری وابسته به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران مشغول فعالیت هستند که از این تعداد، ۴۰ کانون به صورت تخصصی در زمینه ادبیات تشکیل شده است. در این گزارش می‌توانید برخی از کانون‌های ادبی فعال و شاخص مراکز فرهنگی هنری را بیشتر بشناسید و برای عضویت در آنها اقدام کنید.

کانون ادبی اندیشه

کانون ادبی فرهنگ‌سرای اندیشه از سال ۷۲ آغاز به کار کرده و تاکنون نشست‌های ادبی پرشماری را در این فرهنگ‌سرا برگزار کرده است. رضا عبداللهی دبیر این کانون سابقه زیادی در حوزه فرهنگ و ادب دارد و به جز فرهنگ‌سرای اندیشه در فرهنگ‌سرای خاوران نیز سابقه تشکیل کانون ادبی دارد. "وقتی کانون ادبی اندیشه را راه انداختیم، با استقبال چشم‌گیری روبه‌رو شدیم و اهل ادب به فرهنگ‌سرا آمدند.

سه‌شنبه‌ها جلسات شعرخوانی و نقد و بررسی برگزار می‌شد و همچنان نیز این نشست‌ها ادامه دارد. عبداللهی می‌گوید در سال ۹۰ هزارمین نشست کانون ادبی اندیشه با حضور محمدعلی بهمنی برگزار شده و کتاب "پیوند اندیشه‌ها" نیز به همین مناسبت به چاپ رسیده است. در حال حاضر هم برای برپایی هزار و چهارصدمین نشست کانون ادبی اندیشه درخواست داده‌ایم که به زودی برگزار خواهد شد. این کانون در حوزه جذب استعدادهای نوجوانان و جوانان در زمینه شعر و ادبیات فعالیت می‌کند و برای بهره‌مندی از نشست‌های آن می‌توانید سه‌شنبه‌ها از ساعت ۱۴ تا ۱۸ به فرهنگ‌سرای اندیشه مراجعه کنید. 

محفل ادبی ققنوس

مینا آقازاده از بانوان شاعر دبیری این کانون ادبی را بر عهده دارد که چند سالی است در مجتمع فرهنگی هنری نور در منطقه ۵ تهران فعالیت می‌کند. برپایی نشست‌های ادبی مانند شعرخوانی، نقد و بررسی کتاب و برخی نشست‌های مناسبتی از جمله فعالیت‌های محفل ادبی ققنوس است. تاکنون شاعران مطرحی مانند مصطفی رحماندوست، ناصر فیض، علیرضا آذر و حمیدرضا شکارسری در نشست‌های این محفل ادبی شرکت کرده‌اند.

کانون ادبی زمستان

این کانون از سال ۱۳۸۴ آغاز به کار کرده و امسال سیزدهمین سال فعالیت خود را سپری می‌کند. سجاد عزیزی آرام دبیر کانون است و تاکنون برنامه‌های متعددی به ویژه در حوزه ارتباط بین شعر و موسیقی به همت این کانون برگزار شده است. 

نشست‌های تخصصی "ترانه آواز" و "مجال" از این جمله هستند که تاکنون چهره‌های هنری پرشماری مانند یوسفعلی میرشکاک، رسول یونان، مصطفی رحماندوست، گروس عبدالملکیان، سعید بیابانکی، علیرضا کهن دیری، امید صباغ نو، فریدون آسرایی، کاوه آفاق، اهورا ایمان، حسین صفا، عبدالجبار کاکایی، علیرضا بدیع، مهدی یغمایی، رضا تاجبخش، امیر عباس گلاب، بیژن ارژن، مانی رهنما، شهرام شکوهی، امیر ارجینی، لیلا کردبچه و شهره سلطانی در این نشست‌های حضور داشته‌اند.

اجرای موسیقی، شعرخوانی، ترانه‌خوانی و نقد و بررسی شعر و ترانه از جمله فعالیت‌های کانون ادبی زمستان بوده که این برنامه‌ها در فرهنگ‌سراهای رازی، شفق و سرو میزبان علاقه‌مندان بوده است. 

کانون زنگ داستان

کانون ادبی زنگ داستان در فرهنگ‌سرای اخلاق واقع در منطقه ۱۴ تهران قرار دارد و به طور تخصصی به برپایی کارگاه‌ها و نشست‌های آموزش داستان‌نویسی می‌پردازد. زینب روزبهانی دبیر این کانون است و ابوالفضل درخشنده داستان‌نویس، در بیشتر نشست‌های این کانون به عنوان مدرس حضور دارد. یکی از فعالیت‌های شاخص کانون زنگ داستان، مشارکت در برگزاری جشنواره ادبی نسیم کلمات بوده است. تاکنون هفت دوره از این مسابقه داستان‌نویسی برگزار شده و آثار برگزیدگان نیز در قالب کتاب منتشر شده است. هفتمین دوره جشنواره نسیم کلمات با توجه به نامگذاری سال۹۷ به موضوع حمایت از تولید ملی اختصاص داشت. 

کانون بانوی فرهنگ

این کانون دو سالی است که در فرهنگ‌سرای انقلاب اسلامی آغاز به کار کرده و سارا عرفانی داستان‌نویس جوان به عنوان دبیر آن فعالیت می‌کند. عرفانی می‌گوید این کانون به پیشنهاد رییس فرهنگ‌سرای انقلاب تاسیس شده تا فضایی برای گردهمایی بانوان نویسنده و نقد و بررسی آثار فراهم شود. "هدف اصلی این نشست‌ها، هم‌افزایی و همگرایی میان بانوان نویسنده کشور است تا کنار هم قدم‌های موثری برداریم، هر کس توانایی خود را با بقیه به اشتراک بگذارد و نتیجه کار یا تولید کتاب‌های خوبی در این فضا بشود یا نیروی محرکی باشد برای کسانی که استعداد دارند و می‌خواهند در این زمینه حرکت کنند."

جلیل سامان، سید علی شجاعی، هادی خورشاهیان، حامد عسکری، رضا رفیع و مجید خسروانجم از جمله چهره‌های حاضر در برنامه‌های کانون بانوی فرهنگ بوده‌اند و البته حضور بانوان نویسنده از جمله منیژه آرمین، راضیه تجار و بهناز ضرابی‌زاده نیز از بخش‌های ثابت نشست‌های تخصصی این کانون در حوزه ادبیات بوده است. 

کانون‌های ادبی باران شعر، داستان امروز، بانوی قلم، شعر هنگام، شعر طنز هنگام، داستان هنگام، میثاق، ترنم یاس، ادبیات داستانی، تهران، عرفانی شفق، یاران قلم، مداد خیال، مادران فرزانه، نیستان، سلام، قلم، آنک، نفیر قلم، قلم رازی، پاتوق داستان، اخلاق، واژه، شعر و ادب، بهمن، فجر، بامداد، شعر و شعور، گلستان سخن، قند پارسی، شعر بوستان، داستان‌نویسی راوی، شعر آیینی ایثار، رهپویان فرهنگ و ادب و هنر ایران، قاف و مدارا نیز سایر کانون‌هایی هستند که در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران فعالیت می‌کنند. 

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره کانون‌های نزدیک به محل سکونت خود می‌توانید با شماره تلفن ۸۸۹۸۸۳۰۵ (مرکز مشارکت‌های فرهنگی هنری) یا سامانه ۱۸۳۷ تماس بگیرید.

نمایشگاه‌های کتاب موجب شورونشاط اجتماعی می‌شود

فرماندار شهرستان آران و بیدگل در بازدید از سومین نمایشگاه کتاب کاشان گفت: نمایشگاه‌های سرا سری کتاب علاوه بر ترغیب مردم به کتاب‌خوانی موجب شورونشاط اجتماعی در کشور می‌شود.

اسماعیل بایبوردی در حاشیه بازدید از سومین نمایشگاه کتاب کاشان اظهار داشت: باید همواره شرایط مانوس شدن مردم با کتاب را در کشور فراهم کرد؛ زیرا پیشرفت روزافزون ایران در سایه افزایش مطالعه و کتاب‌خوانی در جامعه رقم می‌خورد.

او افزود: باید فرهنگی در جامعه حاکم شود تا مطالعه و کتاب خواندن در تمام مراحل زندگی خانواده‌های ایرانی دیده شود.

بایبوردی گفت: با یک فرهنگ‌سازی کاری کنیم تا والدین با کتاب خواندن برای فرزندانشان آن‌ها را بیدار کنند نه این که کتاب به‌عنوان ابزاری برای خوابیدن بچه‌ها استفاده شود.

فرماندار آران و بیدگل افزود: درصورتی‌که مردم پس از خواندن کتابی آن‌ها را به‌جای گذاشتن در قفسه‌های کتابخانه‌های خود در اختیار دیگران قرار دهند نقش تاثیرگذاری در افزایش سرانه مطالعه و آگاه بخشی در جامعه خواهد داشت.

بایبوردی با تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری نمایشگاه سراسری کتاب کاشان گفت: با توجه به نزدیکی آران و بیدگل به کاشان اطلاع‌رسانی‌های لازم و مکاتبات اداری برای ترغیب مردم برای حضور در این نمایشگاه صورت گرفته و امیدوارم به‌زودی شاهد برگزاری این رخداد فرهنگی ملی در شهرستان آران و بیدگل باشیم.