به‌ گزارش هنرآنلاین، محمدحسن طالبیان در گفت‌و‌گو زنده با شبکه خبر در خصوص ارائه پرونده خوشنویسی به یونسکو توسط ترکیه گفت: بعد از اینکه این خبر در رسانه‌ها مطرح شد، پیگیری کردیم و متوجه شدیم که دیلی صبا ترکیه خبر ارسال پرونده خوشنویسی به یونسکو در سال 2020 را مطرح کرده که مبهم است.

او عنوان کرد: بلافاصله بخش فهرست میراث ناملموس سایت یونسکو را بررسی کردیم، در این حوزه کشور ترکیه سه پرونده ارائه کرده که یکی از آن‌ها پرونده مشترک مینیاتور است.

معاون میراث‌فرهنگی کشور گفت: موضوع خوشنویسی از سوی کشور ترکیه برای سال 2020 مطرح نیست البته ممکن است پرونده‌ای با این موضوع آماده کرده باشند. حتی فیلمی که برای خوشنویسی قرآنی و اسلامی بر روی این سایت وجود دارد که یک فیلم مقدماتی است، همه این موارد در حد یک خبر است.

او افزود: نگاه ما در حوزه میراث ناملموس باید تغییر کند، هر کشور بین دو تا سه سال تنها یک سهمیه ملی دارد، به این منظور سعی می‌کنیم پرونده‌ها به شکل مشترک ارسال شود زیرا ما یک فرهنگ مشترک در سطح منطقه به‌ویژه در حوزه میراث فرهنگی ناملموس، داریم که در گذشته یکپارچه بودند.

طالبیان اظهار کرد: پرونده خوشنویسی و آیین رضوی امام رضا (ع) به‌همراه چهار پرونده مهارت ساختن و نواختن ساز سنتی عود، زیارت تادئوس، مینیاتور و جشن مهرگان برای ثبت در اجلاس میراث ناملموس سال ۲۰۲۰ فرستاده شدند که تعدادی از آن‌ها مشترک هستند.

او افزود: در گذشته تمام آیین‌ها، سنت‌ها، جشن‌ها، موسیقی و... به‌عنوان میراث معنوی و ناملموس در نظر گرفته می‌شد که دامنه وسیعی داشت.

معاون میراث‌فرهنگی کشور گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا، یونسکو قبول کرد تا پرونده‌ها به شکل مجازی ارسال شود. البته برگزاری اجلاس‌ها با توجه به این موضوع به تأخیر افتاده است.

او افزود: در سال جاری پرونده اورامانات را فرستادیم، پرونده کاروانسراها نیز در راه است. پرونده راه‌آهن نیز باید امسال مطرح می‌شد اما به‌دلیل شیوع کرونا اجلاس آن به تعویق افتاد. همچنین اجلاس میراث ملموس نیز در شهریور 99 برگزار می‌شود.

در حالی معاون میراث فرهنگی کشور این توضیحات را به شبکه خبر ارائه داده که روز اول تیرماه هنرآنلاین در گزارشی به نقل از سایت وزارت میراث فرهنگی و گردشگری ترکیه و روزنامه دیلی صبا وابسته به دولت این کشور (برای مطالعه این گزارش اینجا را کلیک کنید) خبر از ثبت هنر خوشنویسی اسلامی به نام کشور ترکیه داد.

در این گزارش موضوع مورد غفلت قرار گرفتن ثبت هنر خوشنویسی که نزدیک به یک دهه است در ایران با کندی پیگیری شده، مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین جمعی از خوشنویسان کشور نیز به این موضوع واکنش نشان دادند که می‌توانید این گزارش را نیز اینجا مطالعه کنید.