سرویس معماری هنر آنلاین: مرمت و بازسازی کاروانسرای خانات از سال 1382 آغاز شد و شش سال طول کشید تا احیای این ساختمان به پایان برسد.

این کاروانسرا حالا مرمت و بازسازی شده و رگ‌های حیات آن به کار افتاده است. حالا دیگر رستوران سنتی دارد و حجره‌هایش آماده است تا شغل‌های سنتی در آن به کار بیفتند و رونق به این کاروانسرا باز گردد. با این وجود، محمد اردهالی، یکی از مالکان این کاروانسرا که اقدام به مرمت آن کرده می‌گوید که از وضعیت امروز راضی نیست. می‌خواسته این بنا را مرمت و تبدیل به سایت گردشگری کند. اتفاقی که نتوانسته به خوبی پیش برود. او می‌گوید: البته خیلی تورهای گردشگری به اینجا می‌آیند، حتی چند وقت پیش توری از بچه‌های مدرسه‌ای از ژاپن برای بازدید به این کارونسرا آمدند با این حال ما می خواستیم که اتفاقات بسیار خوب‌تری در این کاروانسرا بیافتد. او از روزهای سخت مرمت و بازسازی این بنا می‌گوید و اینکه دل بسته است به طرح "نگین شهرداری" . در این طرح قرار است که شغل‌های قدیمی که اکنون حذف شده‌اند، دوباره احیا شود. مشاغلی مثل خرازی، لحاف‌زنی و بسیاری دیگر از مشاغل فراموش‌شده که زمانی در تهران وجود داشته است. اردهالی اعلام کرد قرار است این طرح از اردیبهشت امسال راه اندازی شود. با این حال همچنان این سوال در مورد بسیاری طرح‌های شهرداری بر جای می‌ماند که آیا براستی این طرح‌ اجرا می‌شود یا خیر؟ حالا باید چشم انتظار رسیدن سال جدید بود و اردیبهشت.

کاروانسرای خانات به عنوان بزرگ‌ترین کاروانسرای درون شهری تهران در خیابان صاحب جمع، (شمال میدان شوش، جنوب چهارراه مولوی) میدان امین السلطان بامساحت حدود ۱۰۰۰۰ متر مربع و ۵۴ حجره کوچک با دربی به ارتفاع پنج متر از چوب روسی و ۴۰ گل میخ در اواخر دوران ناصرالدین شاه قاجار بنا شده است. معماری آن به شیوه آجر کاری است و دارای دو بخش حیاط و راهروی ورودی است.

به علت آتش سوزی سال ۱۳۵۷ بلااستفاده بود و در ‌‌نهایت در اسفند ماه سال ۱۳۸۸ جهت برپایی جشن نوروزی بازگشایی مجدد شد.

اکنون ازاین مکان به عنوان بورس خشکبار استفاده می‌شود.

انتهای پیام/