سرویس موسیقی هنرآنلاین: مهدی آذرسینا آهنگساز، کمانچهنواز و ردیف‌دان در گفت‌وگو با خبرنگار موسیقی هنرآنلاین گفت: نبود تفکر جمعی یکی از آسیب‌ها در تمام مشاغل است که موسیقی نیز شامل آن است. علت‌های زیادی باعث بروز این آسیب است که روحیه حساس و نبود بینش هنری کافی از علت‌های اصلی آن است.

این نوازنده در ادامه بیان کرد: دوستان موسیقیدان اگر به این باور برسند که هر کسی در حد توان خود باید کار کند و هیچ‌کس مسئول کار دیگری نیست کمی شرایط بهتر خواهد شد. جایگزینی حسادت به‌جای رقابت از آسیب‌های بزرگ‌ این هنر است.

این نوازنده افزود: متأسفانه حتی دوستانی که در یک ژانر و با یک تفکر هم کار می‌کنند و اصولاً در یک سطح نیز هستند، دائماً در حال جنگ و تخریب یکدیگرند. هر انسانی نقاط ضعف و قوتی دارد.

این آهنگساز تأکید کرد: در شرایطی که کار هنری مخصوصاً موسیقی ایرانی خود به‌اندازه کافی دچار بحران هست دیگر جایی برای این تخریب‌ها از درون نیست و باید از این تفکر اصطلاحاً باندبازی گذشت و از هم حمایت کرد. یادآوری کنیم که در نهایت ما تولیدکننده‌ایم و مردم تصمیم‌گیرنده هستند.

آذرسینا خاطرنشان کرد: هر تغییری در روند موسیقی و یا فرهنگ نیاز به یک انسجام و برنامه‌ریزی منظم و آکادمیک و حمایت سیستمی دارد‌. پراکندگی فضای موسیقی و معلوم نبودن چارچوب‌ها باعث هرج‌ومرج شده تا حدی که حتی فرق ژانرها پاپ از کلاسیک نیز نامعلوم است.

این نوازنده افزود: جنجال‌هایی نمادین که فقط به فکر فروش و پول است و ارزش‌ها و کیفیت به درجه چندم رفته است. چگونه در چنین فضای مسمومی می‌توان به فکر پیشرفت بود؟ موزیسین کلاسیک برای فروش و درآمدزایی از موسیقی پاپ و راک مدد می‌گیرد و آن را با شأن کلاسیک قالب می‌کند و به بدنه موسیقی آسیب می‌زند و دیگر مردم نمی‌دانند کلاسیک چیست پاپ چیست.

این آهنگساز در پایان گفت: هر موسیقی باید در چارچوب خودش تولید شود تا متخصص‌های آن با هم‌فکری آن را پیشرفت دهند ولی در این فضای آشفته هیچ امیدی نیست مگر حرکت‌هایی شخصی صورت گیرد.