سرویس فرهنگ و ادبیات هنرآنلاین: "سفر به مرکز زمین" اثر ژول ورن با بازنویسی پنی دلان و با ترجمه مهتا لبافی در انتشارات شهر قصه منتشر شد.

"سفر به مرکز زمین" رمانی علمی–تخیلی در مورد یک پروفسور آلمانی به نام اوتو لیدانبراک است که معتقد است که برخی دالان‌های گدازه به سمت مرکز زمین می‌روند. او به همراه برادرزاده‌اش اکسل و هانس که راهنمای آنهاست از آتشفشانی در ایسلند پایین می‌روند و با ماجراهای متعددی مانند حیوانات ماقبل تاریخ و خطرهای طبیعی مواجه می‌شوند تا اینکه در نهایت در جنوب ایتالیا در استرومبولی دوباره به سطح زمین بازمی‌گردند.

برمبنای رمان "سفر به مرکز زمین"  فیلم ماجراجویی سه‌بعدی به کارگردانی اریک بریوینگ و با بازی برندن فریزر، جاش هاچرسون و آنیتا بریم محصول آمریکا  ساخته  و در ۱۱ ژوئیه ۲۰۰۸ اکران شد.

در پشت جلد کتاب "سفر به مرکز زمین" چنین می‌خوانیم: "سفر به مرکز زمین؟ یک ایده غیرممکن. این همان جایی است که ما رفتیم! روزها می‌گذشت و ما سریع‌تر از هر قطاری داخل تونل می رفتیم. تنها چیزی که به من امید می‌داد صورت آرام هانس بود که نور فانوس آن را روشن می‌کرد..."

پنی دلان که مترجم و قصه‌گوی اهل یورکشایر است، در این کتاب سعی کرده داستان را کوتاه تر از اندازه معمول کتاب "سفر به مرکز زمین" تنظیم کند و تصویرگری‌های کتاب هم گویای این مطلب است که نویسنده، قصد داشته  کتاب را برای گروه سنی پایین‌تری، یعنی کودکان و نوجوانان هشت تا دوازده سال بنویسد. کتاب، در ۴۸ صفحه نگارش شده ولی تمام فراز و فرودها و نکته‌های مهم داستان اصلی را داراست.

سفر به مرکز زمین

ژول ورن نویسنده، شاعر و نمایش‌نامه‌نویس فرانسوی بیشترین شهرتش را مدیون نگارش کتاب‌های ماجرایی‌ و داستان‌های علمی–تخیلی است. او در هشتم فوریه ۱۸۲۸ در یک خانواده مرفه در منطقه بندری شهر نانت فرانسه متولد شد. به خواست پدرش تحصیلاتش را در رشته حقوق به پایان برد، اما ذوق نمایشنامه‌نویسی و رمان‌نویسی او را بر آن داشت که کم‌کم به سوی ادبیات کشیده شود. اگر چه در ابتدا در این کار موفق نبود و از دیدگاه مالی هم در مضیقه قرار گرفته بود، اما پس از آن به سرعت پیشرفت کرد.

پنج‌گانه مشهور او که دربرگیرنده کتاب‌های سفر به مرکز زمین، بیست هزار فرسنگ زیر دریا و دور دنیا در هشتاد روز است، شهرتی جهان‌گیر به وی داد. او در مقام دومین نویسنده‌ای است که کتاب‌هایشان از سال (۱۹۷۹) تاکنون، بیشترین بازگردانی را به زبان‌های گوناگون جهان داشته‌اند. پیش و پس از او به‌ترتیب آگاتا کریستی و شکسپیر، نویسنده‌های انگلیسی جا دارند.

در آغاز آثار ژول ورن تنها در میان کودکان طرفداران و علاقه‌مندانی داشت تا آن که منتقد و نویسنده‌ای به نام مارسل موره (۱۹۶۹–۱۸۸۷) چندین کتاب و رساله درباره ژول ورن نوشت و او را چنان‌که بود به دنیا معرفی کرد. مارسل موره در دو کتاب: "ژول ورن بسیار شگفت‌انگیز" (۱۹۶۰) و "اکتشافات ژول ورن" (۱۹۶۳) ژول ورن را به دنیا شناساند و از آن به بعد دوستداران ادب با نظر جدی تری به ژول ورن می‌نگرند.

ژول ورن که هفتاد و هفت سال (۱۹۰۵–۱۸۲۹) زندگی کرد، نزدیک به هشتاد داستان بلند و کوتاه و رساله پژوهشی و مقاله نوشته‌است. مانند تاریخ مصر و فرانسه و مستعمره‌هایش (۱۸۶۸) تاریخ رهنوردی‌های بزرگ و رهنوردیهای بزرگ (۱۸۷۸) کریستف کلمب (۱۸۸۳) و افزون بر آن پانزده نمایشنامه نوشته که در آن دوره بر روی صحنه رفته‌است. شهرت او با سه داستان بلند مشهورش پنج هفته در بالن و رهنوردی به میان زمین و از ماه به زمین آغاز شد. در عصری که نویسندگان خوش قریحه و چیره‌دستی چون بالزاک، دیکنز، الکساندر دوما، تولستوی، داستایوفسکی، تورگنیف، فلوبر، استاندال، جورج الیوت و امیل زولا و ده‌ها نویسنده نامدار دیگر زندگی می‌کردند، ژول ورن موفق شد جایگاه خود را به عنوان نویسنده و گردآور ورزیده در میان این مشاهیر تثبیت کند. وی با پیش بینی‌های ارزنده و روشن بینانه خود، چراغ راهنمای نوآوران و دانشمندان در نیم و حتی یک سده پس از آن شد. امروزه کشتی هسته‌ای ناتیلوس به افتخار کشتی افسانه‌ای به همین نام در اثر نامدار او "بیست هزار فرسنگ زیر دریا" نامگذاری شده است.

نسخه بازنویسی شده "سفر به مرکز زمین" در ۲۰۰۰ نسخه و با قیمت ۳ هزار تومان  منتشر شده است.