به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی سی وپنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، در  پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است: در نهاد تئاتر را می‌توان یکی از کوشش‌های اساسی بشر در شکل دادن ساختار مطلوب اجتماعی به شمار آورد. تئاتر تصویری از باورها و اندیشه‌های انسان‌ساز و تعالی‌بخش را در قامت هنری شریف جلوه‌گر ساخته است. هر زمان این هنر در خدمت ارزش‌های بومی و آیینی قرار گرفته، به اعماق جان انسان‌ها راه یافته و آن‌ها را با خود همراه کرده است.

هنر مردمی تئاتر به‌عنوان یکی از کهن‌ترین مظاهر هنر بشر، در ایران سابقه‌ای دیرینه دارد و شایسته توجه و تعالی است. از این رو رفع دغدغه‌های هنرمندان گرانقدر این عرصه برای پدید آوردن آثار فاخر و ارائه آن به مشتاقان این هنر از ضروریات است.

بی‌تردید تئاتر می‌تواند در ایجاد روحیه امید و نشاط و آسیب‌شناسی معضلات اجتماعی نقش به سزایی ایفا کند. با این همه، کسانی که در ساخت این هنر می‌کوشند، به رغم وجود کاستی‌ها و دشواری‌ها، هرگز نقش سازنده خویش را فراموش نکرده‌اند. اینک از این فرصت استفاده کرده و عزم مصمم خویش را برای همراهی و حمایت از اصحاب این هنر مردمی ابراز می‌دارم.

جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر فرصتی است برای معرفی و اجرای فاخرترین اجراهای تئاتر تا این رشته هنری هر روز بالنده‌تر و پربارتر شود و شاخص‌ترین نمایش‌های اجرا شده در طول یک سال در معرض تماشا و داوری مخاطبان هنردوست و نکته سنج قرار گیرد.

مایه خرسندی است که جشنواره سی و پنجم، در ادامه دوره‌های قبلی، کوشیده است تا در مسیر تحقق عدالت فرهنگی گام بردارد. برگزاری جشنواره در هفت استان، حضور نسل‌های مختلف تئاتر ایران از شهرهای مختلف کشور در کنار یکدیگر، برنامه‌ریزی برای شناسایی و معرفی استعدادهای نوپدید و بهره‌گیری از ظرفیت عظیم هنر تئاتر در حوزه دیپلماسی فرهنگی و گفت‌وگو با دیگر ملل، فرآیندهای ارزشمندی است که از رهگذر این جشنواره پی‌گیری می‌شود.

امیدوارم با همکاری و همدلی هنرمندان و تمامی دست‌اندرکاران ساحت هنرهای نمایشی در کشور، ارکان تولید این هنر گرانقدر، به جایگاه شایسته و در خور نام ایران هنرپرور دست یابد.

جشنواره تئاتر فجر میزبان «پرواز عمود کبوتر دریایی دودی» می‌شود

نمایش «پرواز عمود کبوتر دریایی دودی» نوشته پویا پیرحسینی و کار سیما شیبانی در بخش محیطی سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر اجرا می‌شود.

این نمایش روایتگر داستان دختر مهاجری است که زندگیش به پایان رسیده اما نمایش به ابتدای زندگی او برمی‌گردد تا شاید بتواند انتهایش را به گونه‌ای دیگری رقم بزند.

آوا درویشی، سیما صادقی، ندا عقیقی، عماد امامی، امیر عباسیان و یحیی گل نسائی بازیگران این نمایش هستند. سیما شیبانی در گفتگو با روابط عمومی سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی جشنواره تئاتر فجر گفت: نمایش‌های محیطی می‌بایست به مسائل اجتماعی و خانوادگی بپردازد تا بتواند مخاطبانش را به راحتی پیدا و ارتباط خوبی با آنها برقرار کند.

وی درباره انگیزه خود از انتخاب این نمایش توضیح داد: از آغاز می‌خواستم اثری را روی صحنه ببرم که با تماشاگرانش تعامل داشته باشد. از طرفی خود نویسنده این نمایش هم دغدغه بزرگ زندگی‌اش مهاجرت بود که در این نمایش به آن اشاره شده است.

شیبانی درباره مزیت‌های نمایش‌های محیطی گفت: با به ایجاد بخش محیطی، مخاطبان و هنرمندان به این نتیجه رسیدند که صرفا یک اثر نمایشی نباید در سالن اجرا شود چرا که می‌توان در یک کافه هم نمایشی را اجرا کرد و شاهد مخاطبان زیادی هم بود.

اجرای نمایش اسطوره ای با استفاده از عنصر آب در جشنواره فجر

نمایش «لوسیا» به‌عنوان اثری اسطوره‌ای و با بهره‌گیری از عنصر آب در بخش نسل نو جشنواره تئاتر فجر به صحنه می‌رود.

به گزارش روابط عمومی سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، متن این نمایش نوشته مشترک شهاب مهربان‌پور و سپهر زمانی است که با طراحی و کارگردانی شهاب مهربان‌پور اجرا می‌شود.

در این نمایش که کاری از گروه «ما» است، بازیگرانی چون سپهر زمانی، جواد پولادی، ساناز طاری، حانیه مفلح، مهدی حسینی‌نیا و ملودی آرام‌نیا بازی می‌کنند. طراحی لباس این نمایش را بهین بلوری انجام می‌دهد و طراحی نور آن را شهاب مهربان بر عهده دارد. طراح صدا و موسیقی نیز توسط فرهاد میرمحمدصادقی انجام می‌شود.

شهاب مهربان‌پور که در اجرای نمایش «لوسیا» از عنصر آب استفاده می‌کند، گفت: برای نخستین بار است که در جشنواره تئاتر فجر حضور دارم و این مساله برایم بسیار خوشایند است چرا که در این بخش به خوبی دیده می‌شوم و به همراه گروهم منتظر رخداد اتفاقات خوبی در جشنواره تئاتر فجر هستیم.

وی در گفتگو با روابط عمومی سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با بیان اینکه شیوه اجرایی نمایش «لوسیا» مدرن است، خاطرنشان کرد: «لوسیا» نمایشی کاملا ایرانی است و شیوه اجرایی من به صورت مدرن طراحی شده و در اجرای این نمایش ترکیب‌بندی از نورهای پرتابل صحنه‌ای استفاده شده است.

این کارگردان جوان تئاتر افزود: به عبارتی نور و صحنه با هم یکی شده و از عنصر آب که حیات زندگی است، در این اجرا به خوبی استفاده می‌شود.

کارگردان نمایش «لوسیا» اضافه کرد: این نمایش در بخش جشنواره دانشجویی نیز شرکت داشته و در این جشنواره کار متفاوتی به اجرا می‌رود.

اجرای نمایش‌های روز نخست جشنواره تئاتر فجر به شهدای آتش نشان تقدیم می شود

سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به یاد شهدای آتش نشان حادثه روز گذشته ساختمان پلاسکو، آغاز به کار می کند.

به دنبال شهادت عده ای از آتش نشانان در حادثه روز گذشته ساختمان پلاسکو نمایش های روز نخست جشنواره بین المللی تئاتر فجر با یاد این آتش نشانان به روی صحنه می رود.

نمایش های نخستین روز سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر که همزمان با روز جمعه اول بهمن ماه است، میزبان ۱۰ نمایش در بخش صحنه‌ای، ۵ نمایش در بخش محیطی و ۱۲ نمایش در بخش «به علاوه فجر» خواهد بود و تمامی این نمایش ها با احترام به شهدای آتش نشان و خانواده های این عزیزان به روی صحنه می روند.

سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به دبیری سعید اسدی از اول تا دوازدهم بهمن برگزار می‌شود.