به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی، نادر برهانی مرند دبیر سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر  و حمید نیلی مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران، صبح امروز چهارشنبه 21 آذر ماه از نخستین روز برگزاری کارگاه‌های ویژه برگزیدگان جشنواره‌های استانی تئاتر فجر در تئاتر شهر بازدید کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار ابتدا از کارگاه ایده تا اجرا که با هدایت "آرنو لبل روژو" هنرمند ، مقاله نویس و تاریخ نویس پرفورمنس در پلاتو شماره یک تئاتر شهر برگزار شد، بازدید کرد.

لبل روژو در پاسخ به پرسش سید عباس صالحی در بازدید از این کارگاه که از محتوای ارائه شده در این کارگاه جویا شد گفت: در این کارگاه تلاش می‌کنم تا به روش‌های مختلف خلاقیت شرکت‌کنندگان در کارگاه را تحریک کنم و نشان دهم چگونه خلاقیت در هر نقطه‌ای خفته است و کافیست آن را کشف و شکوفا کنیم. در این کارگاه از هریک از شرکت کنندگان دعوت می‌شود تا با مواد اولیه‌ای برای کار به کارگاه بیایند و منظور از مواد اولیه، نطفه یک اجراست؛ ایده‌ای در حال پردازش. به طور کلی در طول کارگاه بر روی این ایده‌ها کار می‌شود تا  شرکت‌کنندگان آن ها را به اجرا نزدیک کنند.

با ارائه این توضیحات از سوی مدرس کارگاه ایده تا اجرا، سید عباس صالحی برای دقایقی به تماشای آنچه در کارگاه می‌گذشت نشست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این بازدید در کارگاه "ژان فرانسوا دوسین" استاد دانشگاه پاریس هشت، عضو خانه علوم انسانی پاریس با عنوان "کارگاه مهارت‌های شخصی بازیگری" حضور یافت.

دوسین در توضیح محتوای این کارگاه خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در این کارگاه با استفاده از تکنیک‌های بازیگردانی به هنرجویان کمک می‌کنیم تا یک روایت شخصی از خود به روی صحنه ببرند. برای حضور در این کارگاه از هنرجویان خواسته‌ایم تا با خود یک چمدان کوچک بیاورند که محتوای آن‌ها عبارتست از یک شی و یک عکس شخصی که برای هنرجو از اهمیت خاصی برخوردار است، یک دست لباس شیک و اعیانی از خودشان، یک دست لباس فقیرانه و یا کهنه از خودشان و یک دست لباس تمرین که اهمیت دارد با همه این‌ها خاطره‌ای داشته باشند. از همه این خاطرات برای شکل دادن یک ایده استفاده خواهد شد و در ادامه روایتی شخصی از آن حاصل شود.

سید عباس صالحی همچنین برای دقایقی به تماشای آنچه در این کارگاه می‌گذرد نشست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از کارگاه‌‌های تخصصی همایش برگزیدگان جشنواره‌های تئاتر استانی در پاسخ به خبرنگاران حاضر در این رویداد توضیحاتی را ارائه داد.

سید عباس صالحی در خصوص برخی حاشیه‌ها که برای تئاترهای روی صحنه پیش آمده و بولتن‌سازی‌ها، فشارها و اظهارنظرهای خارج از حوزه تئاتر به این عرصه و اینکه تا چه زمانی قرار است این وضعیت ادامه داشته باشد؟ بیان کرد: برداشت من این است که جریان رو به رشدی در تئاتر داشته، داریم و حتما خواهیم داشت. طبیعی است در جامعه متکثر، سلیقه‌های مختلفی وجود دارد که در آن‌ها مرجعیت با قوانین لازم الاجرای کشور و گفت‌وگو کردن برای کاهش دغدغه‌های مجموعه‌ها است. جامعه تئاتری ایران جامعه‌ای است که به هنجارها، قانون و عرف توجه دارد و با این معیار حرکت کرده و می‌کند و طبیعتاً برخی حوزه‌ها که ممکن است حساسیت‌هایی داشته باشند در گفت‌وگو با آن‌ها و نسبت پیدا کردن بیشتر با جامعه تئاتری حساسیت‌هایشان را می‌توان کاهش داد چون برای تئاتر، اخلاق و عرف اهمیت دارد ‌و بیش از این توجه داشته و دارد.

او در ادامه سخنانش افزود: بولتن سازی همیشه بوده و خواهد بود ولی مهم این است که باب گفت‌وگو را با هم وسیع‌تر کنیم که این هرچه بیشتر شود سوءتفاهم‌ها کمتر می‌شود.

صالحی درباره بازسازی تئاتر شهر و اینکه جدیدترین خبری که در این‌ باره دارد چیست؟ گفت: منابع مالی که برای پاره‌ای از بازسازی‌ها در نظر گرفته شده بود مصوبی دارد، البته شرایطی که در بودجه عمومی کشور هست، دچار اختلال‌هایی شده که بر کسی پنهان نیست. با این حال ما امیدواریم حداقل مصوبی را که امسال داشتیم هم از طریق سازمان بودجه و هم خزانه دریافت کنیم و برنامه امسال را محقق کنیم. در این باره پیگیری‌های جدی داشتیم البته مضایق عمومی کشور را درک می‌کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بازدیدی که از همایش برگزیدگان جشنواره‌های تئاتر استانی در مجموعه تئاتر شهر داشت، درباره وضعیت غیرفرهنگی موجود در اطراف مجموعه تئاتر شهر و ایجاد شرایط نامناسب برای حضور مخاطبان و علاقه‌مندان به تئاتر و فعالیت‌های فرهنگی و هنری گفت: تئاتر شهر به عنوان یک نماد فرهنگی و هنری کشور به حساب می‌آید و طبیعتا محیط و حریم این مرکز هم باید هویتی فرهنگی و هنری داشته باشد. همه کسانی که می‌توانند تلاشی در این زمینه که این حریم به شکل مناسبی باشد، انجام دهند و تاثیرگذار باشند، موظف هستند و باید دراین زمینه اقدام کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام اینکه شرایط خوبی پیرامون مجموعه تئاتر شهر دیده نمی‌شود ، گفت: با توافق‌های خوبی که دوستان ما با مدیریت شهری و شهرداری تهران داشتند، امیدواریم طی ماه و یا حداکثر ماه‌های آینده شرایط مناسب‌تری را برای این فضای فرهنگی و هنری داشته باشیم. با قول و برنامه‌هایی که دوستان با مدیریت شهری داشتند این امیدواری قطعا محقق می‌شود.

صالحی در پایان سخنان خود درباره رسیدگی به وضعیت دستفروش‌های حاضر در محیط مجموعه تئاتر شهر نیز اظهار کرد: بحث دستفروش‌ها و بسامان کردن این محیط نیز در همین برنامه وجود دارد.