به گزارش هنرآنلاین به نقل از  روابط عمومی سی‌وششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، در چهارمین روز از برگزاری این رویداد مهم، نمایش "هفت عصر، هفتم پاییز" میزبان سید محمد مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت ارشاد و حجت‌الاسلام علی حسینی مدیر کل دفتر امور مجلس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن چهارسو مجموعه تئاتر شهر شدند.

معاون امور هنری وزارت ارشاد بعد از پایان نمایش "هفت عصر، هفتم پاییز" با بیان آنکه خاطرات دفاع مقدس بخشی مهمی از تاریخ معاصر ماست، درباره این نمایش گفت: در جامعهای زندگی میکنیم که تنوع و رنگارنگی فراوانی در آن وجود دارد. در کنار این موضوع تاریخ و جغرافیای ما نیز چنین تنوعی را همراه خود دارد. به عنوان نمونه میتوان از خاطرات دفاع مقدس یاد کرد که قطعا در حافظه ما ثبت شده است و به شخصه برای من تداعی­گر خاطرات کودکی و زمانی است که برادرانم در جبهه بودند.

حسینی در ادامه افزود: فکر می­­نم یکی از وظایف خانواده بزرگ ایران نگه داشتن تاریخ این کشور و بازگو کردن آن برای بقیه است، تا به این صورت بتوانیم فردای بهتری داشته باشیم. طبیعتا آرزوی همه ما داشتن فردایی بهتر است و همیشه فردای بهتر از شناخت امروز و دیروز شکل میگیرد.

او در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به صحبتهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره ایجاد نشاط توسط تئاتر در جامعه، یادآور شد: البته یکی از کارکرد­های مهم هنر ایجاد نشاط است، اما در کنار این موضوع، آنچه میتواند مولد نشاط و بقیه حسهای انسانی باشد، امید است. چیزی که ما برای برون رفت از هر حالت دیگری به آن احتیاج داریم. امید در شرایط فعلی میتواند به صورت انگیزه بسیار قوی و مناسبی عمل کند و همین طور سبب ایجاد روزهای بهتری برای ما باشد.

محمد مجتبی حسینی در ادامه صحبت­‌های خود را معطوف به گذر هنر که قرار است حدفاصل تئاتر شهر تا تالار وحدت را در طول سال در بر داشته باشد، کرد و در این‌­باره گفت: برای پرداخت کامل بودجه این اثر حتما باید کارهایی صورت بگیرد، اما باید بگویم که این کار منحصرا وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست. برای به ثمر رسیدن بسیاری از پروژه‌های بزرگ ملی نیاز است، که همه دست به دست هم دهند.

وی در پایان افزود: البته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از این طرح استقبال کرده و آمادگی خودش را برای ادای سهم خود در ایجاد گذر هنر اعلام می‌کند. فکر می‌­کنم این اصل در مدیریت جدید شهرداری گنجانده شده باشد اما این را نیز باید گفت که نهادهای دیگری غیر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری محترم تهران هم سهیم هستند و امیدواریم همه این نهادها دست ما را به گرمی بگیرند، تا بتوانیم این اقدام را برای مردم تهران و در نهایت هنر ایران فراهم کنیم.

همچنین بعد از پایان نمایش "هفت عصر، هفتم پاییز" مدیر کل دفتر امور مجلس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز درباره جشنواره تئاتر فجر اظهار کرد: در حقیقت جشنواره این‌گونه تعریف می‌شود که نمایش‌ها در ژانرها و محتواهای مختلفی در آن عرضه شود. چراکه جامعه همه گونه‌های نمایشی را نیاز دارد. به خصوص بخش دفاع مقدس که قسمت مهمی از فرهنگ کشور ما را شامل می‌­شود و در بین عموم مردم ما جایگاه بالایی دارد.

وی افزود: وجود چنین نمایش‌­هایی در جشنواره یکی از نقاط مثبت این رویداد مهم است و در حقیقت محتوایی که از دل فرهنگ عمومی، ایثار و شهادت به وجود آمده باشد، برای نسل جوان ما که کمتر با فرهنگ دفاع مقدس آشنا بودند، یکی از نیازهای اصلی به شمار می­‌رود. از نظر من بودن چنین نمایش هایی در کنار گونه‌­های دیگری از نمایش می­‌تواند به خوبی خود را نشان دهد.

حجت‌الاسلام علی حسینی با اشاره به تاثیرگذار بودن تئاتر در حوزه فرهنگ، درباره دید مثبت به این هنر اصیل گفت: اگر نمایندگان مجلس تئاتر را با دید مثبت نگاه کنند؛ در پیشرفت این هنر تاثیر به سزایی را ایفا کردند. اما در حقیقت فکر  می‌کنم نمایندگانمجلس کمتر با تئاتر آشنا هستند و وظیفه ما این است که آنها را با این‌گونه نمایش‌­های ارزشی بیشتر آشنا کنیم.

وی در پایان یادآور شد: حمایت‌­های مالی می‌­تواند به هنر و به خصوص عرصه نمایش کمک ویژه‌­ای کند. در حقیقت ما نمایش را همانند منبر می‌­بینیم و ازین نوع منبر می‌­توان در خدمت فرهنگ و هنر کشور بهترین استفاده‌­ها را کرد.

سی و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر از بیست و هشتم دی لغایت نه بهمن ماه به دبیری فرهاد مهندس پور در هفت بخش تخصصی در شهر تهران و برخی از مراکز استان‌­ها برگزار می‌­شود.