سرویس مد و لباس هنرآنلاین: در تاریخچه اکثر کشورهای غربی، لباس کودکان از لحاظ شکل ظاهر به لباس بزرگ‌سالان شباهت داشت اما در اواخر قرن ۱۸ میلادی پیروان فیلسوف فرانسوی راش، شروع به طراحی مدل‌های لباس تغییریافته‌ای برای کودکان کردند که این به‌منظور راحتی تحرک کودکان انجام شد.

در اواسط قرن ۱۹ اکثر جمعیت کشورهای غربی طرفدار این ایده شده بودند و بیشتر مدل‌های لباس کودکان کاملاً از مدل‌های لباس بزرگ‌سالان تمایز یافت. در خصوص تاریخچه لباس کودک در ایران تحقیق جامعی صورت نگرفته است اما بااین‌حال با نگاهی به پوشش سنتی مردم و توجه به پوشاک کودکان ایرانی و عکس‌های موجود، می‌توان به این نتیجه رسید که لباس کودکان تا دوره پهلوی اول کوچک شده همان لباس‌های بزرگ‌سالان است، البته شاید با کمی تفاوت در رنگ آن‌ها.

آنچه امروزه به‌عنوان لباس کودک مطرح است و در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد، لباس‌های بسیار متنوع از لحاظ مدل و رنگ است که می‌توان گفت تنوع بیشتری نسبت به لباس‌های بزرگ‌سالان دارد، اما متأسفانه اکثر طرح‌ها و مدل‌های موجود در بازار وارداتی بوده و با فرهنگ ایرانی تناسب زیادی ندارند و آنچه از تولیدات داخلی دیده می‌شود، اکثراً کپی کاری نمونه‌های خارجی بوده و در بیشتر مواقع توجه زیادی به موضوع متناسب بودن لباس با ویژگی‌ها جسمی و روحی کودکان، نمی‌شود.

بر این اساس کارگاه آموزشی "طراحی لباس و پارچه کودک و نوجوان" روز پنجشنبه ۲۹ آذرماه در انجمن طراحان لباس و پارچه ایران به نشانی خیابان کریم‌خان زند، خیابان خردمند شمالی، نبش کوچه شیده، پلاک ۱۰۵/۱ برپا شد.

این کارگاه آموزشی ویژه علاقه‌مندان جهت شرکت در دومین جشنواره ملی طراحی پارچه و لباس کودک و نوجوان در بخش مسابقه زنده و بخش رقابتی طراحی پارچه و لباس برگزار شد. در این کارگاه آموزشی، جمعی از اساتید و تولیدکنندگان حوزه کودک و نوجوان حضور داشته و مباحثی را درباره روانشناسی کودک و نحوه طراحی کالکشن ارائه کردند.

دومین جشنواره ملی طراحی پارچه و لباس کودک و نوجوان از 18 الی 22 دی‌ماه سال جاری در تالار آیینه فرهنگستان هنر برگزار می‌شود.

تیزر روانشناسی کودک و آموزش طراحی کالکشن برای لباس کودکان و نوجوانان را در ادامه ببینید: