سرویس فرهنگ و ادبیات هنرآنلاین: مهران سیدی بانی پروژه‌ "الفما" و دبیر اجرایی نشست‌های "هزار و یک شب الفما" ضمن اعلام این خبر افزود:  دکتر عبدالرحمن نجل رحیم، عصب شناس و عصب پژوه ، سالها در دانشگاه شفیلد، لندن و سپس دانشگاه شهید بهشتی تهران پژوهش و تدریس کرده است.

حاصل تلاش ‌های ایشان در جهت تبیین اهمیت علم عصب پژوهی در شناخت اجتماعی و ایجاد پیوند بین هنر و ادبیات و علم عصب پژوهی اجتماعی  بیش از پنجاه عنوان مقاله و چندین کتاب و فیلم مستند است.

سیدی در مورد چرایی پرداختن به شعر شاملو از منظر عصب‌پژوهی، به اهمیت و جایگاه او در شعر معاصر ایران و نحوه‌ی برخورد با دردهای جامعه و بستر انتقال مفاهیم در حوزه ادبیات و بخصوص شعر معاصر  اشاره کرد.

 در این نشست که در روز پنج‌شنبه 7 دی  ١٣٩٦ در محل باشگاه اندیشه واقع در خیابان انقلاب، خیابان وصال، کوچه نایبی، پلاک ۲۳  برگزار خواهد شد حاضران پس از سخنرانی و بخش پرسش و پاسخ؛ به شعرخوانی خواهند پرداخت.

سیدی گفت: با توجه به حساسیت موضوع، رویکرد علمی در چنین پروژه‌ای مورد توجه ویژه‌ای قرار دارد و به همین منظور لیلا صادقی و محمد آزرم به عنوان دبیران علمی، سلسله نشست‌های "هزار و یک شب الفما" را یاری می‌کنند.

وی درباره نشست‌های قبلی هزار و یک‌ شب الفما اظهار کرد: در نخستین شب "الفما" محمد آزرم درباره هوشنگ ایرانی و شعر معاصر سخن گفت و در شب دوم دکتر لیلا صادقی به بررسی روند شعر دیداری در ادبیات ایران پرداخت و شب سوم به موضوع نشانه شناسی پرتره شاعران معاصر ( تقابل من از نگاه شعر و تصویر) با سخنرانی دکتر افسانه کامران اختصاص  یافت.

سیدی درباره مفهوم و اهداف "الفما" اظهار کرد: این نام یک واژه‌ برساخته است تشکیل‌شده از سه واژه الفبا، ما و ادبیات و برنامه‌ای است خلاقانه‌ بینارشته‌ای، مستقل و قابل گسترش در حوزه‌های مختلف ادبی و هنری که مفهوم معاصریت و اشکال آن را پیگیری می‌کند.

او ادامه داد: الفما اشکال اجرایی و نظری متفاوت با رویکردهای متنوعی را مدنظر دارد که می‌توان به انتشار یک مجله آنلاین، کانال تلگرامی، برگزاری نمایشگاه‌های خلاقانه‌ هنری، شناسایی و معرفی هرچه بیشتر مولفان و هنرمندان معاصر به جامعه ایران اشاره کرد. هدف مطلوب الفما ایجاد بستری جدید در گفت‌وگوی میان آثار تمامی مولفان و هنرمندان بویژه با رویکردی تجربه‌گرا است.