به گزارش هنرآنلاین، در این نشست، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تحولات روزهای اخیر گفت: در جریان دفاع مقدس ۱۲ روزه، سرمایه اجتماعی در عرصه‌های گوناگون تقویت شد.

وی در عین حال تصریح کرد: بررسی‌های آماری و نظرسنجی‌های صورت‌گرفته نیز نشان از ارتقای چشمگیر سرمایه اجتماعی نظام در حوزه مناسبات مردم و حاکمیت دارد.

صالحی با گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدای این ایام افزود: باید حفاظت از سرمایه اجتماعی حاصل‌شده در این دوره کوتاه‌مدت را در اولویت قرار داد و برای پاسداری از آن، برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تری داشت.

رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور با تأکید بر رشد شاخص‌ها در مدت‌زمانی محدود ادامه داد: امروز نیز باید با نگاهی دقیق‌تر به این تجربه، درباره نحوه صیانت از این دستاورد ارزشمند بحث و بررسی کنیم.

وی تاکید کرد: سرمایه اجتماعی با بسیاری از حوزه‌ها پیوند دارد، اما ما باید وجه فرهنگی و اجتماعی آن را بیش از پیش در نظر گیریم.

رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور تأکید کرد: در این ۱۲ روز، همگان به‌خوبی مشاهده کردند که چگونه سرمایه اجتماعی، سدی مستحکم در برابر اهداف و مطامع دشمن شد. اگر دشمن عقب‌نشینی کرد، تنها به‌دلیل توان نظامی نبود؛ سرمایه اجتماعی نظام نیز نقشی بنیادین در این عقب‌نشینی داشت. همین سرمایه بود که دشمن را به نقطه پیشنهاد آتش‌بس رساند و از این‌رو، استمرار و پاسداشت آن ضرورتی حیاتی است.

صالحی افزود: در جریان این دفاع مقدس، دارایی‌های پنهانی از دل جامعه بیرون آمد که پیش از این، مغفول مانده بود. مفاهیمی چون پرچم، هویت ملی و ایران‌دوستی، در این ایام پررنگ شد و چنان جلوه‌ای یافت که جایگاه خود را به‌عنوان عناصر هویت‌ساز دوباره تثبیت کرد.

وی ادامه داد: این ۱۲ روز، فرصتی برای بازشناسی چنین سرمایه‌هایی بود. اکنون وظیفه داریم برای حفظ آن‌ به راهبردی مشخص و عملیاتی برسیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به کاهش فعالیت‌های تخریبی در این بازه زمانی گفت: این تجربه نشان داد در شرایط خاص، می‌توان با اتخاذ رویکردی هوشمندانه و هماهنگ، از بروز بسیاری از آسیب‌ها جلوگیری کرد.

در این جلسه، بررسی «برنامه سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی» در دستور کار قرار گرفت و اعضای شورا به بحث و تبادل نظر پیرامون آن پرداختند.

انتهای پیام