سرویس سینمایی هنرآنلاین: "تک‌تیرانداز آمریکایی" (American Sniper) که از روز جمعه به طور گسترده در سینماهای آمریکای شمالی روی پرده رفته است، تا پایان یکشنبه که مبنای فروش هفتگی است، 90.2 میلیون دلار فروخت و چند رکورد برجای گذاشت.

انتظار می‌رود فیلم جدید کلینت ایستوود که در هفته تعطیلات مارتین لوتر کینگ جونیر اکران شده است، تا پایان دوشنبه 105 میلیون دلار به دست بیاورد.

"تک‌تیرانداز آمریکایی" همین حالا رکورد بیشترین فروش افتتاحیه اکران یک فیلم اکران‌شده در هفته تعطیلات مارتین لوتر کینگ جونیر را شکسته است. کمدی پلیسی "همراه پلیس" (Ride Along) با 48.6 میلیون دلار فروش در سال 2013 رکورددار قبلی بود. فیلم ایستوود همچنین رکورد بیشترین فروش هفتگی یک فیلم اکران‌شده در ماه ژانویه را نیز جابجا کرد که تا پیش از این با 68.5 میلیون دلار در اختیار "آواتار" بود.

"تک‌تیرانداز آمریکایی" همچنین در کارنامه ایستوود یک رکورد ثبت کرد. تا پیش از این "گران تورینو" (2008) با 29.5 میلیون دلار فروش رکورد بیشترین فروش افتتاحیه فیلمی از او را در اختیار داشت. ایستوود در 84 سالگی همچنان موفق است.

"تک‌تیرانداز آمریکایی" به تازگی در شش بخش شامل بهترین فیلم و بهترین بازیگر مرد برای بردلی کوپر ستاره فیلم نامزد جوایز اسکار شد و این مسئله باعث شد توجه‌ها به فیلم جلب شود. این درام جنگی را شرکت‌های برادران وارنر و ویلیج ردشاو با بودجه‌ای کمتر از 60 میلیون دلار تهیه کرده‌اند.


کلینت ایستوود و بردلی کوپر در پشت صحنه "تک‌تیرانداز آمریکایی"

این فیلم از روی کتاب خاطرات کریس کایل عضو یگان ویژه نیروی دریایی ایالات متحده ساخته شده که از او به عنوان مرگبارترین تک‌تیرانداز تاریخ ارتش ایالات متحده یاد می‌شود. نقش کایل را کوپر بازی می‌کند. سی‌ینا میلر، جیک مک‌دورمن، لوک گرایمز، نوید نگهبان و کایر اودانل دیگر بازیگران این فیلم هستند.

کارشناسان پیش‌بینی کرده بودند "تک‌تیرانداز آمریکایی" در هفته اول اکران حدود 40 میلیون دلار به دست بیاورد. نکته شگفت‌انگیز درباره عملکرد فیلم ایستوود در گیشه‌های فروش این است که هرچند مسئله‌ای ناخوشایند مانند جنگ عراق و اختلالات روانی پس از جنگ را مورد توجه قرار می‌دهد، اما تماشاگران مانند یک بلاک‌باستر اکران تابستان از آن استقبال کردند.

تحلیل‌گران موفقیت "تک‌تیرانداز آمریکایی" را شبیه فیلم "نگهبانان کهکشان" می‌دانند که تابستان پیش همه معادلات را به هم ریخت. بخشی از این موفقیت به خاطر استقبال از فیلم در رسانه‌های اجتماعی بود و این اتفاقی بود که برای "تک‌تیرانداز آمریکایی" نیز روی داد.


کمدی "The Wedding Ringer" دومین فیلم پرفروش هفته شد

فیلم ایستوود تنها فیلم رکوردشکن هفته نبود. کمدی "The Wedding Ringer" از شرکت‌های سونی و اسکرین جمز با بازی کوین هارت نیز رکورد بیشترین افتتاحیه یک کمدی درجه R اکران‌شده در ماه ژانویه را شکست.

این فیلم به کارگردانی جرمی گارلیک در تعطیلات آخر هفته 21 میلیون دلار فروخت و باید تا پایان تعطیلات چهار روزه هفته مارتین لوتر کینگ جونیر 25 میلیون دلار به دست بیاورد. این خبر خوبی برای سازندگان "The Wedding Ringer" خواهد بود، چرا که این فیلم را با بودجه‌ای حدود 23 میلیون دلار ساخته‌اند.

هارت که پیش از این در فیلم‌های موفق مانند "همراه پلیس" و "مثل یک مرد فکر کن" بازی کرده است، در فیلم جدید نقش مردی به نام جیمی را بازی می‌کند که کارش ایفای نقش ساقدوش برای دامادهایی است که به هر دلیل کسی را ندارند که در مراسم عروسی در کنارشان باشد. از سوی دیگر، داگ (جاش با بازی گاد) قرار است داماد شود. او هم مشکلی مشابه دارد. اوضاع زمانی بدتر می‌شود که داگ برای اینکه خانواده همسر آینده‌اش را تحت تاثیر قرار بدهد، به آن‌ها می‌گوید 9 ساقدوش دارد. اینجاست که جیمی برای کمک وارد عمل می‌شود.


"پدینگتن" از روی مجموعه کتاب‌های محبوب مایکل باند ساخته شده است

کمدی "پدینگتن" (Paddington) از شرکت واینستین با 19.3 میلیون دلار فروش در 3303 سینما در آمریکای شمالی شروع کرد و در رده سوم جدول قرار گرفت. واینستین حق پخش این فیلم بریتانیایی را از استودیوکانال خریداری کرد.

پروژه 55 میلیون دلاری "پدینگتن" را پل کینگ با اقتباس از مجموعه کتاب‌های محبوب مایکل باند کارگردانی کرده است. قهرمان فیلم یک خرس سخنگو و عاشق ساندویچ‌های مارمالاد است. هیو بون‌ویل، سالی هاکینز، جولی والترز، جیم برودبنت، پیتر کاپالدی و نیکول کیدمن در "پدینگتن" بازی می‌کنند و بن ویشاو، بازیگر تئا‌تر، سینما و تلویزیون صداپیشه شخصیت اصلی فیلم است.

هرچقدر "تک‌تیرانداز آمریکایی" در هفته اول اکران در گیشه‌ها موفق ظاهر شد، تریلر جنایی/سایبری "کلاه‌سیاه" (Blackhat) با بازی کریس هِمس‌ورث ستاره فیلم‌های ابرقهرمانی "تور" عملکردی ناامیدکننده داشت. تازه‌ترین ساخته مایکل مان در هفته اول اکران در 2567 سینما تنها چهار میلیون دلار فروخت و این در حالی است که هزینه تولید فیلم 70 میلیون دلار بوده است. "کلاه‌سیاه" تولید شرکت لجندری است و شرکت یونیورسال آن را روانه سینماها کرده است.


"کلاه‌سیاه" با بازی کریس همس‌ورث شروعی ناامیدکننده داشت

همس‌ورث در "کلاه‌سیاه" در نقش یک هکر سابقه‌دار به نام نیک هاتاوی ظاهر شده است. هاتاوی از زندان فدرال آزادی مشروط دریافت می‌کند تا به شرکای آمریکایی و چینی که می‌کوشند یک شبکه خطرناک سایبری جهانی را شناسایی و ردیابی کنند، ملحق شود. وایولا دیویس، لیهام وانگ و تانگ وی از دیگر بازیگران فیلم تازه ‌مان هستند.

تریلر اکشن "ربوده‌شده 3" (Taken 3) با بازی لیام نیسن و درام "سلما" (Selma) به کارگردانی آوا دوورنی فهرست پنج فیلم پرفروش هفته را کامل کردند.

"ربوده شده 3" که پرفروش‌ترین فیلم هفته پیش بود، با 60 درصد کاهش 14 میلیون دلار فروخت و مجموع فروش داخلی خود را به 62.8 میلیون دلار رساند. "سلما" که یکی از فیلم‌های مطرح فصل جوایز سینمایی است با 8.3 میلیون دلار فروش رده پنجم را به خود اختصاص داد.

در حوزه نمایش محدود، ‌"همچنان آلیس" (Still Alice) با بازی جولین مور در 12 سینما 212.4 میلیون دلار فروخت. مور در این فیلم به کارگردانی ریچارد گلاتزر و واش وستمورلند نقش یک استاد دانشگاه را بازی می‌کند که به آلزایمر مبتلا شده است. کریستن استیوارت، الک بالدوین، کیت بازوورث و هانتر پریش از دیگر بازیگران "همچنان آلیس" هستند.

مور برای این فیلم جایزه گلدن گلوب بهترین بازیگر زن درام را برد و برای پنجمین بار نیز نامزد اسکار شده است.

جدول فروش فیلم‌ها در ایالات متحده و کانادا (16 تا 18 ژانویه 2015)

رتبه

عنوان فیلم

فروش جمعه تا یکشنبه (میلیون دلار)

تعداد سالن

متوسط فروش در هر سینما (دلار)

مجموع فروش (میلیون دلار)

بودجه (میلیون دلار)

هفته اکران

1

"تک‌تیرانداز آمریکایی"

90.2

3555

25.374

93.6

58.4

4

2

"The Wedding Ringer"

21

3003

6.993

21

23

1

3

"پدینگتن"

19.3

3303

5.839

19.3

55

1

4

"ربوده‌شده 3"

14

3594

3.909

62.8

48

2

5

"سلما"

8.3

2235

3.714

25.9

20

4

6

"بازی تقلید"

7.1

1611

4.464

50.7

-

8

7

"در جنگل"

6.5

2758

2.372

114.2

50

4

8

"هابیت: نبرد پنج ارتش"

4.8

2220

2.189

244.5

-

5

9

"نشکسته"

4.2

2602

1.640

108.6

65

4

10

"کلاه‌سیاه"

4

2567

1.570

4

70

1


ورایتی / 18 ژانویه

علی افتخاری