به گزارش هنرآنلاین، سینماتک موزه از یکشنبه (۱۸ خرداد) ساعت ۱۶ در سلسله‌نشست‌هایی با نمایش و نقد فیلم «تشریح یک قتل»، به بررسی نسبت سینما و عدالت حقوق در سینما؛ با محوریت درام‌های دادگاهی می‌پردازد.

فیلم «تشریح یک قتل» به کارگردانی اتو پرمینجر محصول سال ۱۹۵۹ با بازی جیمز استوارت، لی رمیک، بن گازارا، جورج سی. اسکات و فیلمنامه وندل می‌یز (بر اساس رمانی از رابرت تراور) و موسیقی متن دوک الینگتون است. بعد از نمایش فیلم جلسه نقد و بررسی با حضور میلاد دارایی (منتقد سینمایی) و امیرحسین سلیمیان (دبیر جلسه) برگزار می‌شود.

داستان فیلم در مورد وکیلی بازنشسته (با بازی جیمز استوارت) است که دفاع از افسری را می‌پذیرد که متهم به قتل مردی است و همسرش مدعی شده توسط او مورد آزار جنسی قرار گرفته است اما حقیقت این پرونده پیچیده‌تر از آن چیزی‌ است که در ابتدا به نظر می‌رسد.

حقوق

«تشریح یک قتل» یکی از واقع‌گرایانه‌ترین فیلم‌های دادگاهی تاریخ سینماست که هنوز هم الهام‌بخش حقوق‌دانان و فیلم‌سازان است و با نگاهی دقیق به روند دادگاه، مسئله رضایت، مسئولیت کیفری، هیات‌منصفه و فضای مبهم حقیقت در فرایند قضایی می‌پردازد.

همچنین فیلم «هیئت‌منصفه شماره ۲» به کارگردانی کلینت ایستوود ۲۵ خردادماه و فیلم «دادگاه نورنبرگ» به کارگردانی استنلی کریمر اول تیرماه در سالن سینماتک موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش درمی‌آید.

علاقه‌مندان برای دیدن فیلم‌ها و حضور در جلسه نقد و بررسی می‌توانند روزهای یکشنبه هر هفته ساعت ۱۶ به خیابان کارگر شمالی، سالن سینماتک موزه هنرهای معاصر تهران مراجعه کنند. ورود برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است.

انتهای پیام