به گزارش هنرآنلاین، سی‌ وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب در حالی ادامه دارد، که سه عنوان از آثار انتشارات بنیاد سینمایی فارابی با حضور پررنگ این انتشارات در نمایشگاه و با استقبال خوب مخاطبان، در صدر پرفروش‌ترین‌ها قرار گرفت.

«روایت در فیلم داستانی» به قلم دیوید بُردوِل و ترجمه علا الدین طباطبایی، یکی از کتاب‌های پرفروش فارابی به شمار می رود.

نگارنده در این کتاب کوشیده تا به نقد و بررسی شیوه ‌های گوناگون روایت در فیلم‌های داستانی بپردازد. در ذیل اینکه بخش اعظم کتاب به تحلیل آثار فیلمسازان بزرگ اختصاص پیدا می‌کند، بُردوِل معتقد است که شیوه‌ های روایت، هریک ارزش خاص خود را دارد. او بدون هرگونه موضع‌گیری ارزش‌گذارانه، همان‌قدر به آثار فیلم‌سازی مثل آلفرد هیچکاک توجه کرده است که به ساخته‌های ژان ـ  لوک ‌گدار.

فارابی1

از دیگر کتاب‌های پرفروش فارابی اثری از راب هامل و ترجمه شهرام نجاریان با عنوان «راهنمای فیلمبرداران» است. در این کتاب ضمن استفاده از مقالات مرتبط نویسندگان گوناگون، ابتدا تعریفی از فیلم ‌برداری و فیلمبردار آمده است. فیلم‌برداری، هنر و صنعت نگارش تصاویر برای سینما است و از طرح و تولید اولیه تا فرآیندهای پس از تولید و در نهایت پخش این تصاویر را دربرمی‌گیرد. هر فرآیندی که بر تصاویرتاثیرگذار در حیطه‌ مسئولیت مستقیم فیلمبردار قرار می‌گیرد. فیلم‌ برداری زیرمجموعه تصویرسازی نیست، بلکه تصویرسازی فنی است که فیلمبردار علاوه بر دیگر تکنیک‌های فیزیکی، در سازماندهی، تعبیرگرایی و دستکاری تصاویر از آن استفاده می‌کند. فیلم‌ برداری یک فرآیند تعبیرگر و خلاقه است که منجر به تکامل در صنعت و هنر می‌شود و تنها ثبت ساده‌ یک حادثه‌ی فیزیکی نیست. تصاویری که فیلمبردار روی‌ پرده می‌آرود از بینش هنری، خیال‌ پردازی و مهارت او در کار با ابزار و همکاری با گروه هنرمندان سرچشمه می‌گیرد.

فارابی2

مجموعه کتاب‌های نام‌آشنای بنیاد سینمایی فارابی با عنوان «نما به ‌نما» نیز در صدر پرفروش‌ترین آثار مکتوب سینمایی قرار می‌گیرد. این کتاب کامل در حوزه تکنیک‌های سینمایی را استیون دی‌.کاتز نوشته و محمد گذرآبادی ترجمه کرده است. «نمابه‌نما» کتابی کامل درباره تکنیک‌های سینمایی و عناصر سبک‌گرایانه برای فیلمسازان سینمایی و ویدئویی به‌شمار می‌رود؛ کتابی درسی که فیلمسازان و حتی فیلم‌نامه‌نویسان می‌توانند به کمک آن دانش سبک‌گرایانه‌شان را گسترش دهند.برخی از مطالب کتاب عبارت‌اند از: شناخت تجهیزات سینمایی، استفاده از استوری بورد، شناخت تکنیک‌ها و دوربین‌های سینمایی، آشنایی با تکنیک‌های قاب‌بندی، ترکیب‌بندی، حرکت دوربین، نماهای تراکینگ و تجزیه و تحلیل فیلم‌نامه. این کتاب همچنین شامل بیش از ۷۵۰ تصویر، عکس و استوری‌بورد از فیلم‌هایی همچون (پرندگان هیچکاک، همشهری کین ولز و امپراطوری خورشید اسپیلبرگ) است.

 سی ‌و ششمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا ۲۷ اردیبهشت با شعار «برای ایران بخوانیم» در محل مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد.

انتهای پیام