به گزارش هنرآنلاین، شهرام قدیری درباره تولید برنامه «یکی بود یکی نبود» اظهارداشت: با توجه به اینکه قصه‌گویی در پرورش خلاقیت و تخیل کودکان مؤثرتر از دیدن فیلم و کارتون است و باعث می‌شود کودکان نسبت به ایده‌های جدید رویکردی باز داشته باشند، تهیه و تولید چنین مجموعه‌هایی در رسانه ملی بسیار ضروری است.

وی با اشاره به اینکه ایده «یکی بود، یکی نبود» با هدف مروری بر ادبیات کهن و قصه‌های ایرانی شکل گرفت، افزود: متاسفانه برخی از ایرانیان خارج از کشور و حتی کودکان در داخل کشور با مضامین قصه‌های کهن ایرانی فاصله گرفتند و قصه‌گویی در حال کمرنگ شدن است و حتی مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها هم به واسطه زندگی ماشینی امروزی، کمتر برای کودکان قصه تعریف می‌کنند برای همین این برنامه طراحی شد که قصه‌های کهن ایرانی در قالب نمایش از قاب تلویزیون پخش شود که البته این بار یک رویکرد متفاوتی را انتخاب کردیم.

قدیری افزود: بر همین اساس از متون کهن ایرانی و آثار برگزیده‌ای همچون کلیله دمنه، مثنوی معنوی، منطق الطیر، اسرارالنامه، جوامع الحکایات، پروین اعتصامی با هماهنگی فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی و با همکاری گروه کودک شبکه جهانی جام جم، قصه‌های مختلفی را انتخاب کردیم تا به ۳۰ قصه رسیدیم.

تهیه‌کننده و کارگردان «یکی بود یکی نبود» بیان کرد: در این برنامه سعی شده در هر قسمت اصول بازیگری و نمایش خلاق، از جمله فن بیان، زبان بدن و صداسازی به کودکان آموزش داده شود.

وی گفت: ما برای این برنامه از هنرمندان و اشخاصی که چهره بودند دعوت کردیم و در کنار بازیگران حرفه‌ای، با همکاری وزارت آموزش و پرورش، هفت هزار دانش آموز را از مدارس سراسر کشور استعدادیابی کردیم. از میان این تعداد، ۷۰ دانش آموز برگزیده شدند و این کودکان در قالب نقش‌های مختلف ظاهر می‌شوند، بازی می‌کنند و تجربه می‌آموزند.

قدیری افزود: از دی ماه سال گذشته این کودکان، آموزش‌های لازم بازیگری را گذراندند و نقشها را با آنها کار کردیم و در حال حاضر هم مشغول ضبط و فیلمبرداری هستیم.

تهیه‌کننده و کارگردان «یکی بود یکی نبود» با بیان ‌اینکه برای نخستین بار، این داستان‌ها توسط بازیگران و ستاره‌های کوچک ایفای نقش می‌شود، اظهارداشت: بازیگر و راوی این مجموعه، محمد مسلمی است که سال‌ها در نقش‌های مختلف و محبوب برای کودکان از جمله عمو فیتیله و بسیاری از شخصیت‌ها در سریال‌ها و فیلم‌ها ایفای نقش کرده است.

آموزش1

وی با اشاره به اینکه حوزه کودک همیشه مهجور مانده است و خیلی از آثار کودکان حمایت نمی‌شود، ابراز امیدواری کرد: «یکی بود، یکی نبود» بتواند سهمی در ترویج فرهنگ قصه‌گویی داشته باشد و کودکان این مرز و بوم را با فرهنگ غنی فارسی آشنا کند.

قدیری گفت: امروز اگر کودکان از قاب رسانه ملی، آثار و محتوای درست دریافت نکنند سراغ فضای مجازی و شبکه‌هایی می‌روند که بی‌شک تبعات خاص خود را دارد و لازم است مدیران و مسئولان مربوطه با سیاست‌گذاری‌های شایسته و به موقع از حوزه کودک که بسیار حائز اهمیت است، حمایت شود.

براساس این گزارش، تولید مجموعه «یکی بود، یکی نبود» برای ۶۰ قسمت صورت می‌گیرد. این مجموعه هر روز ساعت ۱۱.۳۰ از شبکه آموزش روی آنتن می‌رود.

محمد غفاری خضری مدیر تامین برنامه شبکه آموزش سیما، داریوش کفایتی کارگردان تلویزیونی، نورپرداز و مدیر تصویربرداری محمد لباف، بابک شعاعی طراح گریم، و سحر حاتمی مدیر تولید این مجموعه است.