به گزارش هنرآنلاین، در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه جواد بختیاری استاد پیشکسوت حوزه خوشنویسی در سخنان کوتاهی با اشاره به موضوع تابلوآرایی گفت: تابلوآرایی یک اصل مهم در هنر خوشنویسی است، ما هنرمندانی داریم که در خوشنویسی و نقاشی بسیار ماهر هستند اما سلیقه در تابلوآرایی نداند.
وی ادامه داد: درحوزه خوشنویسی و قطعهآرایی هنرمندی موفق است که سلیقه داشته باشد، برخی هنرمندان ممکن است خط خوبی هم نداشته باشند اما تابلوهای آنها فروش خوبی دارد زیرا به موضوع تابلوآرایی دقت دارند و به راحتی با یک چیدمان و انتخاب درست رنگ و آذینبندی تابلو خود را به فروش میرسانند.
بختیاری خاطرنشان کرد: آثار جعفرزاده بیلواری دارای یک هارمونی و ریتم درست است، این هنرمند در انتخاب شعر ادبیات فاخر را مدنظر قرار میدهد و همچنین رنگها و فریمهایی که انتخاب میکند نشان میدهد که یک سلیقهای پشت آثار او قرار دارد.
این هنرمند خوشنویسی یادآور شد: وقتی یک اثر با سلیقه خوب آذینبندی شود انسان دوست دارد فارغ از موضوع خط آن آثار را در محل کار یا منزل خود بر روی دیوار نصب کند.
بختیاری با بیان اینکه خط هراندازه هم که خوب باشد برای بیننده جذاب نیست، تصریح کرد: آنچه به یک اثر رخ میدهد موضوع آذینبندی یک تابلو است پس هنرمندان به این موضوع دقت کنند.
وی به شخصیت هنری جعفرزاده بیلواری اشاره کرد و افزود: هنرمندی که متواضعانه در طول سالیانه دراز در هنر خوشنویسی تلاش کرده است، برخی هنرمندان دارای یک تیپ شخصیتی فارغ از هنرشان هستند که بسیار مهم است و جعفرزاده جزو افرادی است که دارای غنای شخصیتی است.
این هنرمند خوشنویسی بیان کرد: تواضع جعفرزاده بسیار مهم میباشد و هنر ایشان هم قابل تحسین است. در واقع میتوان گفت شخصیت والا و هنر متعالی در ایشان ترکیب شده است و امیدوارم روزهای درخشانی در انتظار ایشان باشد.
وی یادآور شد: در آثار آقای جعفرزاده به چیدمان آثار فکر شده است، چیدمان که پر از تلاطمات عاطفی و دغدغههای روحی هنرمند به شکلهای زیباشناسانه است، البته روح پاکیزه، روح شاعرانه و زلال این هنرمند با یک کیفیت نازلی در آثارشان مشخص است.
بختیاری در پایان سخن خود به اهمیت نستعلیق در هنر خوشنویسی هم اشاره کرد و گفت: خط نستعلیق مساوی است با هویت ایرانی. اگر بخواهیم ایران فرهنگی را پاس بداریم و توسعه دهیم قطعا یکی از ملزومات آن پاسداشت خط نستعلیق است.
یک هنرمند موفق باید در کنار هنرش امر آموزش را جدی بگیرد
در بخش دیگری از این مراسم علی شیرازی هنرمند خوشنویسی با اشاره به اهمیت برپایی نمایشگاه برای یک هنرمند گفت: هنرمندان ما بایستی به تمام نمایشگاه سر بزند چون با آثار دیگران آشنا میشوند و کسب تجربه میکنند، وقتی تجربهها افزایش پیدا میکند باعث میشود شما به یک غنای هنری برسید و آنگاه خودتان نمایشگاه برگزار کنید.
وی ادامه داد: هنرمند تا آثار خود را به نمایش نگذارد نمیتواند در هنرش رشد کند، هنرمندان خوشنویسی علاوه بر آثاری که خلق میکنند باید در زمینه آموزش هم فعال باشند زیرا تاثیر هنرمندان بر روی هنرجویان اطرافشان مهم است.
شیرازی ابراز کرد: تلفیق استاد و هنرجو مهم است و هنرمندان موفق کسانی هستند که در زمینه هنر خودشان در امر آموزش هم فعالیت میکنند و مسئولینپذیر هستند. آقای جعفرزاده بیلواری جزو آن دسته از هنرمندانی است که در کنار هنرش به امر آموزش هم مشغول است و از این رو یک هنرمند موفق به شمار میروند.
این هنرمند خوشنویسی خاطرنشان کرد: آقای جعفرزاده در جشنوارههای زیادی شرکت کردند و یک هنرمند موفق به شمار میروند، خوبشختانه ایشان راه هنری خود را درست طی کردند زیرا یک هنرمند باید حتما در استان خودش بدرخشد و سپس در حوزه ملی و نهایتا جهانی بدرخشد و ایشان ابن سلسله مراتب را درحال طی کردن است.
وی یادآور شد: از ویژگیهای آثار جعفرزاده بیلواری درستنویسی و درشتنویس است، همچنین ایشان جزو کسانی است که نسبت به هنرمندان پیشکسوت قدرشناس هستند. انسان باید حد خود و دیگران را بشناسد و به بزرگان احترام بگذارد.
شیرازی در پایان گفت: ما در مقابل تاریخ هنر شاگرد هستیم و باید جایگاه خود را بدانیم و از تجربه بزرگان این عرصه بهره ببریم.
در ادامه این مراسم رسما نمایشگاه آثار خوشنویسی استاد جعفرزاده بیلواری با عنوان «سیری در معماری و چیدمان قطعات خوشنویسی خط نستعلیق» افتتاح شد.
در این نمایشگاه ۳۵ الی ۴۰ اثر از قطعات خوشنویسی خط نستعلیق در قالبهای قطعه، ترکیب چلیپای و کتابت از مضامین شعرای نامی و عرفانی با تذهیب حلکاری باطلا ۲۴ عیار و کاغذهای دستساز آهار مهره به نمایش گذاشته شده است.
گفتنی است، علاقمندان میتوانند هر روز از ساعت ۱۰ الی ۱۹ از این نمایشگاه بازدید کنند. البته در روز جمعه ساعت بازدید از ساعت ۱۴ الی ۱۹ خواهد بود.
جعفرزاده بیلواری در محضر استاد امیرخانی و بختیاری هنر خوشنویسی را آموخته و دارای رتبه استادی در خوشنویسی و نشان درجه یک هنری (دکتری) است و در حال حاضر در دانشگاه، انجمن خوشنویسان ایران و آموزشگاه آزاد هنری خوی در حال تدریس است.
وی تا به امروز در بیش از ۱۰نمایشگاه انفرادی خارجی و داخلی شرکت کرده و چندین رتبه بینالمللی و ملی و منطقهای را به دست آورده است.
وی همچنین عضو هیات داوران جشنوارههای متعدد ملی بوده و چندین کتاب خوشنویسی نیز به چاپ رسانده است.
انتهای پیام