به گزارش هنرآنلاین، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شامگاه جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۴، با حضور در ویژه‌برنامهٔ «خیمه هنر» در پهنه رودکی، در آیین عزاداری امام حسین (ع) شرکت کرد.

در این بازدید، نادره رضایی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیکنام حسینی‌پور نیکنام حسینی‌پور رییس روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رضا مردانی مدیرکل هنرهای نمایشی نیز وزیر را همراهی کردند.

ویژه‌برنامهٔ «خیمه هنر» که از ۶ تا ۱۵ تیرماه و در ایام دهه اول محرم برگزار شد، شامل اجراهایی در حوزه موسیقی، نمایش، تجسمی و شعر آیینی با حضور چهره‌های مطرح هنری بود. از جمله برنامه‌های دهمین شب این رویداد می‌توان به نواهای مقامی (سنج و دمام بوشهری)، سوگ‌خوانی حسین علیشاپور، مجلس شبیه‌خوانی بازار شام، اجرای ارکستر سازهای بادی، نقاشی قهوه‌خانه‌ای و خوانش شعر آیینی توسط علیرضا قزوه اشاره کرد.

وزیر فرهنگ در ادامه، از نمایشگاه آثار نقاشی قهوه‌خانه‌ای نیز بازدید کرد و در حاشیه این مراسم، در گفت‌وگویی با خبرنگار ایران تئاتر درباره اهمیت این رویداد و تأثیر آن بر فضای عمومی جامعه گفت: «یکی از ویژگی‌های هنر، ایجاد آرامش برای فرد و جامعه است. طبیعی است که پس از یک جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، فضای معطر به نام امام حسین (ع) و هنر عاشورایی در خیمه هنر می‌تواند در ایجاد آرامش روحی و اجتماعی موثر باشد. اگرچه من توفیق حضور روزانه نداشتم، اما قطعاً می‌توان انتظار داشت که این برنامه در طی ۱۰ شب، فضای تهران را معطر و آرام کرده است.»

در ادامه این گفت‌وگو، به مناسبت انتشار آلبوم «شهادت‌نامه علی» توسط انجمن موسیقی نیز، وزیر فرهنگ درباره نسبت هنر عاشورایی با هنر ایرانی اسلامی، افزود: «بخش قابل توجهی از هنر ایرانی اسلامی ما با هنرهای آیینی گره خورده است. متأسفانه در گذشته، ایام محرم و صفر به نوعی ایام تعطیلی هنر تلقی می‌شد، در حالی‌که اتفاقاً این ایام فرصتی برای بروز هنرهای آیینی است. امسال، خیمه هنر فرصتی برای بازخوانی این هنرها در حوزه‌های تجسمی، موسیقی و نمایشی فراهم کرد. به نظر می‌رسد محرم امسال، نقطه شروعی برای تبلور دوباره هنر عاشورایی بوده است. امیدوارم با برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تر، در سال‌های آینده شاهد گستره بیشتری از این نوع فعالیت‌ها باشیم.»

در بخش دیگری از این گفت‌وگو، وزیر فرهنگ درباره وضعیت تئاتر در ایام خاص و تعطیلات ناگهانی، و برنامه دولت برای حمایت از سالن‌های نمایشی چنین گفت: «یکی از ایراداتی که داریم، این است که گاهی هنر فقط در مناسبت‌های خاص مطرح می‌شود. در حالی‌که هنر نباید تعطیل‌پذیر باشد. اگر برای هر شرایط اجتماعی آمادگی لازم داشته باشیم، تولیدات متناسب نیز خواهیم داشت. همان‌طور که برخی نمایش‌های رایگان در همین ایام برگزار شد، نشان داد با برنامه‌ریزی درست می‌توان در همه شرایط، از جمله دوران بحران، محرم و صفر و حتی جنگ، فعالیت هنری داشت.»

او افزود: «با این نگاه، دیگر نیازی به حمایت‌های ویژه مقطعی نخواهیم داشت، چرا که هنر اساساً تعطیل‌پذیر نیست. با این حال، تلاش می‌کنیم فرصت‌های از دست‌رفته در این ۱۲ روز را جبران کنیم.»

انتهای پیام