به گزارش هنرآنلاین به نقل از کمیته اطلاع رسانی سیزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مهر کاشان، سعید ابریشمی‌راد در آیین پایانی این جشنواره، اظهار کرد: در حالی جشنواره سیزدهم، فعالیت خویش را از مدتی پیش آغاز کرد که تحولات مدیریت شهری، ظهور فکری نو در عرصه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی را ناگزیر می‌ساخت و بر همین اساس تعیین سیاست گذاری منسجم و طراحی خط مشی مشخص برای برگزاری آن امری ضروی به نظر می‌رسید.

وی خاطرنشان کرد: "بهره‌گیری از ظرفیت هنرمندان"، "استفاده از نگرش‌های گوناگون هنری"، "پرهیز از انحصارگرایی فرهنگی" و....اصولی بود که در ذیل کلیدواژه "احترام"، متولیان برگزاری جشنواره سیزدهم آن را در قالب احترام به "هنرمند"، "مخاطب"، "هنر" و البته "جامعه" دنبال می کردند.

شهردار کاشان تصریح کرد: به این باور رسیده ایم که شهرداری ها دیگر منظره خدمات روزمره نیستند چشم‌اندازی وسیع به سوی جامعه‌اند؛ بر همین اساس این مجموعه‌های بالنده اجتماعی باید عملکردی مبتنی بر نیازهای مردم همان جامعه داشته باشند و از چه ابزاری موثرتر از زبان گویای هنر می توان بهره مند شد.

ابریشمی راد با بیان اینکه نگاه جامعه محور شهرداری کاشان در برگزاری این رویداد مهم ملی عرصه هنر دنبال کننده همین هدف بود گفت: نگرشی که بر اساس مأموریت اصلی و اهداف سازمانی شکل گرفته و در قالب اولویت‌های موضوعی شهروندی و اجتماعی با زیرمجموعه‌های متعدد در کنار سایر اولویت‌های مضمونی دیگر نظیر انقلاب اسلامی، معضلات و آسیب های اجتماعی، سبک زندگی اسلامی ایرانی و....در این دوره نمایانگر شده است.

لزوم ثبت ملی جشنواره سراسری تئاتر مهر در تقویم رویدادهای فرهنگی هنری کشور

رئیس ستاد برگزاری سیزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مهر کاشان، نیز در این آیین به قرائت بیانیه پایانی ستاد برگزاری پرداخت و اظهار کرد: انتظار می رود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مرکز هنرهای نمایشی ٱن وزارتخانه، که متولی اصلی هنر تئاتر در کشور است با ثبت ملی این جشنواره در تقویم رویدادهای فرهنگی هنری کشور و نیز ثبت برند به نام شهر کاشان، موجبات استمرار هر چه پویاتر این حرکت و دلگرمی هنرمندان این عرصه را فراهم سازد.

مرتضی والی زاده خاطرنشان کرد: استقبال خوب تماشاگران و اقشار مختلف به ویژه نسل جوان از نمایش‌های اجرا شده در بخش‌های نمایشنامه‌خوانی، خیابانی و صحنه‌ای نشانگر نبوغ و رشد فرهنگی مردم منطقه و نیاز آنان به فعالیت‌های فرهنگی و هنری بوده و توجه مسئولان را به مطالبات اهالی تئاتر از جمله کمبود سالن‌های مناسب اجرا و امکانات و بودجه کافی به منظور تولید آثار گرانمایه و ارزشی و به روی صحنه بردن آنها توسط هنرمندان طلب می کند.

وی با اشاره به تأثیر جشنواره سراسری تئاتر مهر در شکوفایی این هنر در کاشان افزود: آثار و نمایش های راه یافته از کاشان نشانه‌ای از آثار مثبت جشنواره تئاتر مهر به شمار آمده و اجرای عمومی نمایش در طول سال که همان هدف غایی برپایی چنین جشنواره‌هایی است بیانگر این موضوع است.

مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری کاشان، ارتقای سطح کیفی نمایش‌ها در جشنواره سیزهم را امیدوارکننده خواند و متذکر شد: انتظار می رود این روند تداوم داشته باشد البته این امر علاوه بر حمایت مردم و مسئولان، آموزش مستمر و برگزاری کارگاه‌های آموزشی در طول سال را نیز طلب می‌کند چنانکه گام‌های بلندی در این زمینه در جشنواره سیزدهم برداشته شد.

حدود 11 هزار مخاطب در سیزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مهر کاشان

دبیر سیزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مهر کاشان نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد: این دوره از جشنواره از نیمه مهرماه فعالیت خود را آغاز کرد که پس از اعلام فراخوان جشنواره 339 گروه نمایشی از یکصد شهر با ارسال آثار برای حضور در جشنواره اعلام آمادگی کردند.

محمد شفافی با اشاره به دو مرحله بازخوانی و بازبینی آثار خاطرنشان کرد: در پایان، 33 گروه نمایشی برای حضور در مرحله پایانی جشنواره توسط شورای انتخاب برگزیده شدند که سهم نمایش های صحنه ای 20 اثر و نمایش های خیابانی 10 اثر بود و سه گروه هم در قالب نمایشنامه خوانی به اجرا پرداختند.

وی با بیان اینکه با وجود پیش بینی 73 اجرا، مخاطبان از 76 اجرا در این دوره بهره مند شدند گفت: علاوه بر سالن های نمایش سه گانه فرهنگ سرا، تالار فرهنگ و خانه تئاتر  از دیگر مکان های اجرای نمایش های صحنه ای به شمار می رفت.

شفافی، با یادآوری شعار جشنواره سیزدهم مبنی بر "تئاتر برای مردم" افزود: در بخش اجرای خیابانی نیز گستره جغرافیایی وسیع تری نسبت به دوره های پیشین در نظر گرفته شد که در مراکز مختلف نظیر آموزشگاه ها، ندامتگاه ها و...به مخاطبان عرضه گردیدند.

وی با اشاره به تعداد حدود 11 هزار مخاطب نمایش های سیزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مهر کاشان عنوان کرد: البته با توجه به ظرفیت محدود سالن ها، امکان میزبانی تعداد بیشتری از دوستداران فرهنگ و هنر تئاتر حاصل نشد.

دبیر سیزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مهر کاشان، با اشاره به قالب های متنوع نمایش های این جشنواره نظیر تئاتر دینی، کمدی، شهروندی، دفاع مقدس و... از رویکرد موضوعی دوره های آینده به خصوص در زمینه مضامین اجتماعی سخن گفت.

شفافی با بیان اینکه 144 نفر در برگزاری جشنواره سیزدهم مشارکت داشتند، از مسئولان اجرایی، مدیران شهری و اعضای کمیته های مختلف اجرایی این دوره از جشنواره تقدیر کرد.

photo_۲۰۱۸-۰۱-۱۴_۲۳-۰۱-۰۳

"گامی در دوزخ، گامی در بهشت" بیشترین جوایز جشنواره تئاتر مهر کاشان از آن خود کرد

نمایش "گامی در دوزخ، گامی در بهشت" از قم عناوین برتر بخش های بازیگری مرد، نمایشنامه نویسی و کارگردانی سیزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مهر کاشان را به خود اختصاص داد.

در مراسم پایانی این جشنواره، نفرات برتر  بخش های مختلف با اعلام نظر هیئت داوران معرفی شدند. بر این اساس به نفرات برتر هر بخش تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی و به نفرات دوم و سوم نیز لوح تقدیر و هدیه نقدی اهدا شد.

بنابر اعلام آرای هیئت داوران:

در بخش "طراحی پوستر و بروشور"، "محمدرضا صفی" برای نمایش "مجلس شاه کشی به روایت عکاس باشی" از نهاوند عنوان برتر جشنواره را کسب کرد.

در بخش "طراحی گریم" و "طراحی لباس" نیز به ترتیب "ندا خالقی" و "شیما ظهیری" برای نمایش "مجلس شاه  کشی به روایت عکاس باشی" برگزیدگان جشنواره لقب گرفتند.

در بخش "طراحی نور"، هیئت داوران، به واسطه نگاه خلاقانه و اجرای هنرمندانه،  محمد آقاجانی از سبزوار را برای نمایش "دنده معکوس، نور بالا" به عنوان طراح برتر نور برگزیدند.

در بخش "طراحی صحنه" نیز "محمد دارینی" برای نمایش "دنده معکوس، نور بالا" موفق به کسب رتبه برتر جشنواره شد.

عنوان برتر بخش "موسیقی" نمایش های صحنه ای جشنواره سیزدهم نیز به وحید طاهری آهنگ ساز نمایش "مجلس شاه  کشی به روایت عکاس باشی" رسید.

در بخش نمایشنامه نویسی، "شهاب مهربان پور" برای نمایش "کاسکت" از تهران جایزه سوم جشنواره را به خود اختصاص داد، "علی نبی پور" برای نمایش "گمشده در هزار توی زمان" از جزیره خارک به جایگاه دوم رسید و "مصطفی کولیوند" برای نوشتن نمایشنامه "گامی در دوزخ، گامی در بهشت" از قم عنوان نخست جشنواره سیزدهم را از آن خود کرد.

در بخش "بازیگری" هیئت داوران یک "جایزه ویژه" را شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به واسطه بازی یکدست، هماهنگ و متناسب با شیوه اجرای نمایش تقدیم گروه بازیگران نمایش "کاسکت" کرد که جواد پولادی، امیر کامران، وحید منتظری، روزبه معتمدی مهر، سپهر زمانی و فاطیما بهارمست از دریافت کنندگان این جایزه به شمار می رفتند.

در بخش "بازیگری زن"، "زهره استادی" برای نمایش "رام کردن مرد سرکش" از کاشان و "محبوبه یزدانی" برای نمایش "کافی شاپ" از تهران به جایزه سوم مشترک رسیدند؛ "فرزانه خان محمدی" نیز برای نمایش "گامی در دوزخ گامی در بهشت" رتبه دوم را کسب کرد.

همچنین در این بخش "الهام چنانی" برای ایفای نقش در نمایش "گمشده در هزار توی زمان" بهترین بازیگر زن جشنواره سیزدهم معرفی شد.

در بخش بهترین "بازیگری مرد"، "مرتضی جهانی مقدم" برای نمایش "رام کردن مرد سرکش" از کاشان و "احسان یحیایی" برای نمایش "آخرین نامه" از شاهرود به جایزه سوم مشترک دست یافتند.

"مصطفی امیری" و "امیر شمس" نیز برای نمایش "مختلف خوانی" از تهران جایزه دوم مشترک بازیگری جشنواره را به خود اختصاص دادند.

در این بخش "علی فرحناک" برای نقش آفرینی در اثر "گامی در دوزخ, گامی در بهشت"، بهترین بازیگر مرد سیزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مهر کاشان لقب گرفت.

در بخش "کارگردانی": "حسین اسدی" برای نمایش "گمشده در هزار توی زمان" جایزه سوم را از آن خود کرد، "شهاب مهربان پور" کارگردان "کاسکت" رتبه دوم را به خود اختصاص داد و "مرتضی جلالی" برای اثر "گامی در دوزخ، گامی در بهشت" کارگردان برتر جشنواره سیزدهم شناخته شد.

 شایان ذکر است در سیزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مهر کاشان که از 14 تا 24 دی ماه جاری با حضور هنرمندان عرصه نمایش کشور به میزبانی کاشان برگزار شد "محمد امیر یار احمدی"، "حمیدرضا نعیمی"و "کوروش نریمانی" اعضای هیئت داوران جشنواره سیزدهم را تشکیل می دادند.