به گزارش هنرآنلاین، «بررسی تیپ‌های انیاگرام»، «سناریوهای تیپ»، «نکاتی که در خواندن این کتاب باید در ذهن‌تان باشد»، «سیالیت تیپ‌ها»، «ویژگی‌های هر ۹ تیپ را در خود شکوفا کنید»، «صفات هر تیپ که باید تقلید کنید»، «متشابه‌ها: تیپ غالب چیست؟»، «جناح‎ها»، «تیپ‌ها در شرایط فشار»، «تیپ‌ها در شرایط آرامش»، «تیپ‌های متفاوت درون هر تیپ»، «خوشه‌های انیاگرام»، «توالی تیپ»، «برای سرگرمی، توالی هر ۹ تیپ»، «داستان‌های موفقیت با استفاده از انیاگرام»، «ویژگی‌های فوق‌العاده‌ هر تیپ»، «شکایت‌ها در مورد هر تیپ»،« ۴۵ پیوند رابطه»، «تیپ‌های فرعی (ساب تایپ‌ها) و روابط»، «دستورالعمل‌های مربوط به روابط با تیپ‌ها»، «از تیپ‌ها سود ببرید- آن‌ها نیز شما را می‌خواهند!»، «تیپ و معالجه‌ گذشته‌ شما»، «سویه‌ مخفی هر تیپ- هر تیپ از چه پرهیز می‌کند»، «رشد و پرورش برای ۹ تیپ»، «عزت نفس و تیپ»، «فراتر از هر تیپ»، «انیاگرام در فیلم‌های سینمایی»، «انیاگرام و MBTI» و «انیاگرام و طالع‌بینی» عناوین بررسی شده در این کتاب ۲۶۴ صفحه‌ای است.

هرب پیرس، نویسنده کتاب «انیاگرام» تیپ‌های نه‌گانه شخصیت، روان‌شناس و مشاور است. او این تالیف را حاصل مشاهدات و مشاوره‌های متعددش می‌داند که در ملاقات با انواع مراجعان با تیپ‌های شخصیتی مختلف، با زبانی ساده، نگاهی مثبت و روان به‌توصیف از تیپ‌های انیاگرام در آن پرداخته است.

در اغلب منابع و به‌دفعات اشاره شده، دانش انیاگرام متعلق به تمدن‌های کهن در شرق بوده و صورت کامل‌تر این دانش در قرون وسطی در نزد حکمای اخلاق و عرفان اسلامی است. بر این نکته همه محققان و مدرسان انیاگرام صحه گذاشته‌اند و موضوع رساله دکتری لاله بختیار، محقق اخلاق و معارف اسلامی و دکترای روان‌شناسی تربیتی، و سایر تالیفات او معطوف و موید این نکته است.

بی‌شک ردپای پیشینه کهن این دانش را می‌توان در اغلب آیین‌های شرقی جست‌وجو کرد؛ ولی نقش حکمای مسلمان و به‌ویژه ایرانی در آن برجسته است. صورت کامل‌تر این دانش و حکمت شرقی با عنوان «نه‌گانه ایرانی» در جامعه ایرانی معرفی شده است.

دانش انیاگرام در جامعه غربی و به‌ویژه آمریکا، با استقبال زیادی روبه‌رو شده و هم‌اکنون به عنوان یکی از شاخه‌های رشته روان‌شناسی و مشاوره در دپارتمان‌های دانشکده‌های روان‌شناسی دانشگاه‌های آمریکا وجود دارد. این رویکرد شخصیت‌شناسی و مشاوره به سایر حوزه‌های علوم انسانی و حتی پزشکی راه یافته و به‌بیان همین محققان و مدرسان آن راهی نه‌تنها برای توسعه فردی و گفت‌وگوی بین فردی بلکه می‌تواند راه‌گشایی برای گفت‌وگوی بین فرهنگی، بین تمدن‌ها و ملل مختلف باشد.

ویراست جدید کتاب «انیاگرام» تیپ‌های نه‌گانه شخصیت، نوشته هرب پیرس با ترجمه نازلی پارسا، در شمارگان ۲۰۰ نسخه و با قیمت ۲۵۰هزار تومان به‌تازگی از سوی نشر ماه خورشید خرد منتشر شده است. این اثر طی سال‌های گذشته توسط انتشارات تمدن علمی و مهراوه عصر نشر یافته است.

انتهای پیام