اخیرا موجی علیه فیلم «پیر پسر» شکل گرفته است و عده‌ای قصد دارند با خوانش‌های مختلف سیاسی، اکران این فیلم را ناتمام بگذارند. حسن فتحی، رسول صدرعاملی و حامد بهداد در صفحه‌های اینستاگرامشان نسبت به این مسئله موضع گرفته‌اند.

 

کی از انتقادها به «پیرپسر» به ارائه تصویر خشن از پدر برمی‌گردد.

حسن فتحی با اینکه فیلم «پیر پسر» را ندیده است اما از این حملات متعصبانه و عجیب انتقاد کرده و نوشته است: « «پیرپسر» را هنوز ندیده‌ام و طبعا در این چند کلمه قصد سخن درباره محتوای این اثر را ندارم، اما در مقام یک فیلمساز که با مشکلات عدیده فیلمسازی در این سال‌ها آشناست برخود لازم می‌دانم که از موجودیت به‌شدت آسیب‌دیده سینمای دغدغه‌مند اجتماعی و فیلمسازان فعال در این عرصه دفاع کنم. فیلمی که بر اساس شنیده‌ها پروانه نمایش و اکران خود را از دستگاه فرهنگی دولت قبلی گرفته و اکنون که در روزگار مدیران فرهنگی جدید امکان اکران یافته و با استقبال خوبی هم روبرو شده است مورد حملات تند و درخواست توقیف از جانب جریان هایی قرار گرفته، که سال‌های بسیاری است که با سینمای اندیشمند و معترض اجتماعی مخالفت جدی دارند. جز از فیلم‌های کمدی سخیف و سرشار از سبک‌سری و ابتذال، هیچ ژانر سینمایی دیگری را برنمی‌تابند. این گروه غافل از آنند که دیگر دوران قیم‌سالاری و تعین تکلیف برای مردم و تحمیل سلیقه به نسل جوان جامعه ایران و در سخن ما علاقمندان به سینما مدت‌هاست به‌سر رسیده است و مردم خود محق‌اند به اینکه حسب سلایق و علایق خود چه فیلم و سریالی را تماشا کنند.»

 

ا وجود حملات گشترده به «پیر پسر» این فیلم در روزهای پایانی هفته 12 میلیارد فروخت.

رسول صدرعاملی که فیلم اجتماعی «زیبا صدایم کن» به کارگردانی او هنوز روی پرده سینماهاست، به واکنش‌های قهرآمیز با آثار اجتماعی واکنش نشان داده و در یک استوری به این اعتراض‌های هدفمند پاسخ داده است: «پیر پسر و فیلم‌های اجتماعی و مطرح سینمای ایران و خالقان آثار ارزشمند فرهنگی، هنری و سینمایی، حذف شدنی نیستند.»

 

امد بهداد هم با یادداشتی به حملات وارده به «پیر پسر» واکنش نشان داد.

حامد بهداد، بازیگر نقش علی در فیلم سینمایی «پیر پسر» به این واکنش‌ها واکنش محکمی نشان داده و این مواجهه با سینمای اجتماعی را از اساس مردود دانسته است. بهداد در پستی اینستاگرامی نوشته: «خبر اینکه می‌گویند فیلم پیرپسر را بردارید و به موازات فحش هم نثار می‌فرمایند. با تفسیرهای دم‌دستی و نشانه‌شناسی‌های چیپ، به آن انگ می‌زنند و می‌خواهند به‌زور فیلم اجتماعی را سیاسی کنند تا با آن کج‌سلیقگی همیشگی و عنق بودن‌های بی‌دلیل بتوانند خفه‌اش کنند. از عواید این جنگ 12 روزه این بود که مدتی فیلم «پیر پسر» در غبارها گم شد  و حالا که بازی وطن، هم‌وطن، میهن، مردم تمام شد، گفتند نوبت این است برویم ببینیم مردم کجا جمع شده‌اند و خوشند، حالشان را بگیریم. چی بهتر از فیلمی که جمعیت دوستش داشته باشند. آقا «پیر پسر» را بزنیم؟ بزنیم. چند تا مصاحبه و نقد ساختگی مبنی بر نارضایتی مردم از فیلم راه انداخته‌اند و شروع شد. منتظرش بودم. تعجب نمی‌کنم اما این وسط، دم آن منتقدها و سینمایی‌ها گرم که پای فیلم اجتماعی هستند و تعصبش را می‌کشند و این نگاه و رویکرد تکراری و قدیمی به فیلم‌های اجتماعی داستانی را مردود می‌دانند. آفرین به فیلم‌سازهایی که سلیقه و فکرشان را تبدیل به سینما و قصه کردند و از سرمایه و فکر و عمرشان مراقبت می‌کنند. خیلی‌هایمان بی‌حس شده‌ایم اما هنوز هستند توی همین جماعت سینمایی که قلب‌شان برای سینمای واقعی می‌تپد و جای خالی‌اش را فریاد می‌زنند.

«پیر پسر» به کارگردانی اکتای براهنی با بازی حامد بهداد، لیلا حاتمی، حسن پورشیرازی، محمد ولی‌زادگان و محمدرضا داوودنژاد، این روزها پرمخاطب‌ترین فیلم روی پرده سینماهاست. روزهای پنجشنبه و جمعه، 12 میلیارد تومان فروخته و با رسیدن به فروش 65 میلیارد تومانی، از سد «کوکتل مولوتوف» عبور کرده است. این فیلم همین روزها از فروش «موسی کلیم‌الله» هم خواهد گذشت و سومین فیلم پرفروش امسال خواهد شد.

منبع: فیلم نیوز