گروه سینما هنرآنلاین،سمیرا کاملی متولد سال 1370 دراهواز و دارای مدرک کارشناسی مهندسی مدیریت پروژه و کارشناسی ارشد مدیریت کسب و کار MBAگرایش بازاریابی از دانشگاه پیام نور تهران است. اوسال هاست که علاوه بر تدریس تدوین درانجمن سینمای جوان، تدوین بسیاری ازآثارشاخص کوتاه و مستند را به عهده دارد و یکی از پرکارترین تدوین گران چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران بود.
او که امسال شش فیلم کوتاه و یک فیلم مستند را برای حضور دراین جشنواره تدوین کرد، معتقد است مضامین مربوط به کودکان پررنگ ترین نکته ای است که دربسیاری ازآثاردیده است. او گفت:«ازشش فیلم، سه فیلم به موضوع کودک پرداخته بودند.اتفاقی که کمتر در سال های اخیر در برگزاری جشنواره فلیلم کوتاه با آن رو به رو شده بودم والبته باخبرم که سایر دوستان تدوینگرم هم با چنین مضامینی درآثار مواجه شده اند. برایم جالب است اکثر آثاراز نقطه نگاه کودک به مسائل پیرامون است و ازدید بزرگسالان چیزی وارد فیلم نمی شود.دلیل این موضوع را نمی دانم، اما حدس می زنم شاید بی خطرتربودن پرداختن به این موضوعات می تواند یکی از دلایل آن باشد.اما من این مضمون را نقطه ضعف آثار نمی دانم. چرا که معتقدم پرداختن به کودکان و موضوعات آنها درعین حال که بسیار سخت است و نگاه ویژه ای می خواهد، ضرورت هم تلقی می شود.»
او در بخش دیگری از صحبت هایش از جایگاه یک مدرس به فراز و فرودهای ساخت فیلم کوتاه اشاره می کند. او در بخشی از صحبت هایش گفت:« به نظرم معیارهای انتخاب فیلم ها در جشنواره های داخلی به سمتی رفته است که برخی از فیلمسازان کوتاه تصور می کنند هرچه اثر پرخرج تر، بهتر.در صورتی که تصورغلطی است واین حس که به آنها القا شده، باعث کم کار تر شدن آنها می شود. معتقدم درانجمن سینمای جوان باید تجربه کرد. کارگردان هایی که فیلم اولی هستند طبعا مبلغ اندکی بودجه براس ساخت فیلم در اختیاردارند و در نتیجه کیفیت کارشان نسبت به سایر آثارپایین می آید. اغلب کارگردان هایی که قصد ساخت فیلم کوتاه دارند، دنبال بودجه های عجیب و غریب برای داستان هایی که می توان با مبالغ کم ساخت هستند. اما چند سالی است فضا به این سمت رفته که حتما دوربین خاصی برای فیلمبرداری باشد و دنبال اسم ها برای ساخت آثارشان هستند. همین یکی از دلایل کم ساخته شدن آثارکوتاه است. معتقدم هر یک فیلمی که ساخته نمی شود تجربه کمتری درعرصه ساخت فیلم کوتاه تلقی می شود واغلب به دلیل هزینه های بالایی که ساخت فیلم کوتاه دارد، از تجربه کردن دست می کشند. برخی به دنبال افزایش هزینه ها حتی قرض می کنند ووام می گیرند که در نهایت فیلم اولشان اخریش اثرشان می شود.»
او ادامه داد:«من هم معتقدم که فیلم های کوتاه باید از یک سطح کیفی برخوردار باشند.اما می توان این انتقاد را هم متوجه جشنواره فیلم کوتاه تهران دانست که اگربخشی جدا به منظور ارزیابی کارهای تجربی تروجود داشت، قطعا شرایط بهتری را شاهد بودیم. به نظرم نمی توان انتظار داشت که همه حرفه ای فیلم بسازند و تازمانی که این موضوع وجود دارد فیلمسازان فیلم کوتاه ما روز به روز کمتر می شوند. سالها است می شنویم که بسیاری ازعرصه ساخت فیلم کوتاه وارد فیلم بلند شده اند. می دانیم فیلمسازانی هستند که بیش از 10 سال است فیلم کوتاه می سازند اما بخاطر هزینه های فیلم بلند هنوز نتوانستند به آن عرصه ورود کنند. طبیعی است که به دلیل تورم در کشور روز به روز هزینه های تولید بیشتر می شود، اما از طرفی خروجی های آثار کوتاه هم کمتر می شود و این اتفاق خوبی نیست.»
کاملی در بخش دیگری از صحبت هایش سلطه تهیه کننده برآثاررا هم دلیل دیگری بر افت کیفی آثار کوتاه می داند. او گفت:« مدتی است می بینم که تهیه کننده به جای کارگردان برای فیلم تصمیم می گیرند. این موضوع هم زیر مجموعه هزینه های زیاد تولید می دانم که دست تهیه کننده را برای تصمیم گیری باز می گذار.انگار که تهیه کننده می خواهد از خروجی اثر مطمئن شود و در این پروسه خود به خود کارگردان حذف می شود.»
او ادامه داد:« فکر می کنم باید به دغدغه بسیاری از تدوینگران در آستانه برگزاری همه ساله جشنواره فیلم کوتاه هم اشاره کنم که همه ما برای رسیدن آثار به جشنواره به یکباره در پیک کاری وحشتناکی گرفتار می شویم.طبعا فیلم کوتاه زیر15 دقیقه داستانی باید سه ماه تولید داشته باشد. این حداقل زمان برای تولید و پس تولید است و امکان ندارد زیراین زمان اثر مطلوبی تولید شود. من معمولا یک هفته برای دیدن راش ها زمان می گذارم و برای فرمت فیلم برنامه ریزی می کنم.باید چندین پارامتر را در نظر بگیرم و تست کنم و همه موارد برای یک تدوینگرزمان براست.متاسفانه دو سالی است که فیلمسازان آثار کوتاه زمان لازم برای تدوین فیلم را در نظر نمی گیرند و انتظار دارند در زمانی کوتاه کیفیت مطلوبی داشته باشند و قطعا با این شیوه خروجی خوبی نخوایم داشت.»