به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، این کارگاه شامگاه روز پانزدهم آذرماه با حضور جمعی از کارگردان‌های تئاتر و مسئولان تماشاخانه‌ها در تالار قشقایی مجموعه تئاترشهر برگزار شد.

ابتدا آنتونیو پینتو ریبیرو به معرفی خود پرداخت و از حاضران خواست خود را معرفی کنند. وی در ادامه درباره تئاتر و تأثیر آن از شرکت‌کنندگان خواست تا بگویند از نمایش خود چه می‌خواهند و قصد دارند چه تاثیری با اجرای آثار خود  بر تماشاگران بگذارند.

این استاد دانشگاه معتقد است:"تئاتر بخشی از رویداد واقعی زندگی هر انسانی است که به نمایش در می‌آید و باید به گونه‌ای اجرا شود که  بتواند نظر مخاطبان زیادی را به خود جلب کند."

در ادامه این کارگاه آموزشی تقریباً 4 ساعت به طول انجامید، شرکت‌کنندگان هر کدام نظر خود را درباره پرسش‌های این کارگردان بیان کردند و از فکر و ایده‌های خود گفتند که آنتونیو پینتو ریبیرو درباره هر یک سخن گفت.

وی سوال‌های بیشتری از کارگردانان حاضر در کارگاه آموزشی پرسید که یکی از آن‌ها علت حضورشان در دنیای تئاتر بود، در ادامه صحبت‌های خودش گفت که به‌طور حتم به خاطر درآمدزایی نبوده چون در تئاتر هیچ پولی و بازگشت سرمایه ای نیست.

بعد از پایان سئوال و جواب‌های حاضر "آنتونیو پینتو ریبیرو" از شرکت‌کنندگان خواست تا در فرصت معین در گروه‌های 2 نفری نمایشنامه‌های کوتاه بنویسند و آن را اجرا کنند.

در پایان این کارگاه "آنتونیو پینتو ریبیرو" درباره نقش مهم تهیه‌کننده در گروه‌های نمایشی گفت که علاوه بر وجود متن و نمایشنامه قوی و منسجم باید یک تهیه‌کننده خوب نیز حضور داشته باشد .تهیه‌کننده تئاتر باید علم بازیگری و کارگردانی را بداند تا با اجرای قوی اثر، مخاطبان بیشتری را به سوی خود جذب کند‌.

وی معقتد است نمایشی در اجرای عمومی موفق خواهد بود که تماشاگران بیشتری را به خود جلب کند.

بر اساس این گزارش، امروز سه شنبه 16 آذر نیز دومین کارگاه آموزشی این کارگردان پرتغالی در تالار قشقایی از ساعت 14 تا 18 برگزار می‌شود.

آنتونیو پینتو ریبیرو متولد لیسبون است و تحصیلات خود را در زمینه فلسفه و علوم ارتباطات به پایان رسانده و دارای مدرک دکترای مطالعات فرهنگی است. او پژوهش‌های زیادی در این زمینه‌ها انجام داده و مقالات متعددی را به نگارش درآورده است. این استاد دانشگاه و پژوهشگر تاکنون نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های متعددی را برگزار کرده است. او بیش از ده کتاب در زمینه زیبایی‌شناسی، هنرهای نمایشی، برنامه‌ریزی فرهنگی و ... نگاشته است. از آنجاکه سال 2017 لیسبون به‌عنوان پایتخت فرهنگی اروپا و آمریکای لاتین انتخاب شده است، ریبیرو مدیریت برنامه‌های این سال را برعهده دارد.

مجهول ماندن پوستر و هویت بصری در جشنواره تئاتر فجر

نشست هویت بصری با همراهی گروه‌های نمایشی و گرافیست‌ها و با حضور "سعید اسدی" دبیر جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر و "ابراهیم حسینی" مدیر مسابقه پوستر و هویت بصری جشنواره تئاتر فجر، ظهر امروز در پلاتوی شماره 2 مجموعه تئاترشهر برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سی‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، در این دوره از جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در کنار بخش مسابقه پوستر تئاتر، بخش مسابقه هویت بصری نیز به شکل تولیدی و به صورت سفارشی به هنرمندان گرافیست نمایشی برگزار می‌شود که نشست این بخش با حضور هنرمندان و گرافیست‌ها برگزار شد.

در ابتدای این نشست که طراحان متقاضی شرکت در جشنواره تئاتر فجر نیز حضور داشتند، دبیر این دوره از جشنواره تئاتر فجر درباره شکل‌گیری بخش هویت بصری و پوستر جشنوار گفت:"از دوره قبل ایده‌ای داشتم که برایم از اهمیت بالایی برخوردار بود و تلاش بر این بود که آن را به مرحله اجرا برسانیم. معتقدم  برای جلوه دادن  آثار هنری علاوه بر هویت هنری می‌بایست، هویت کلامی و بصری را هم در نظر بگیریم."

وی ادامه داد:"همواره در طول تاریخ از هنر گرافیک برای پیشرفت و برقرار ارتباط برای رساندن پیام استفاده شده است اما اینکه چه میزان در میان گروه‌های نمایشی مهم بوده  یا نه؟ می‌توان گفت متاسفانه اهمیت چندانی نداشته است. اما این بخش اهمیت بسیار زیادی دارد و بازدهی آن را در همه جا می‌توان دید".

سعید اسدی با بیان اینکه در همین راستا کارگاه‌های آموزشی را سال گذشته برگزار کردیم، تصریح کرد:" دربخش پوستر و هویت بصری ورک‌شاپ‌هایی برگزار شد و امسال تصمیم گرفتیم با توجه به نیاز ضروری آن را به صورت ویژه تری پیش ببریم.با برگزاری این بخش گروه‌ها هویت سازمانی خودشان را شکل می دهند که در نهایت کتاب ماندگاری از این آثار به چاپ و در طول جشنواره عرضه می‌شود".

اسدی همچنین با اشاره به اینکه به طور حتم این بخش نواقصی خواهد داشت که در طول زمان حل خواهد شد، یادآور شد:"از آنجایی که این بخش و فعالیتش پروژه جدیدی است، ممکن است مشکلات و یا نواقصی داشته باشد که با حضور گروه‌های شرکت‌کننده و هنرمندان می‌توان در بهبود هر چه بیشترش تلاش کرد".

در ادامه این نشست، "ابراهیم حسینی" با اشاره به مهجور ماندن بخش پوستر و هویت بصری در جشنواره گفت:"متاسفانه بسیاری از متقاضیان شرکت کننده در بخش طراحی فراخوان را به طور کامل نخوانده‌اند و اطلاعات کافی از آن ندارند به همین منظور سعی کردیم تا امسال نگاه ویژه‌تری به همراه دبیر جشنواره به این بخش داشته باشیم."

وی با اشاره به  اهداف اصلی این بخش از جشنواره نیز یادآور شد:"نزدیک به 8 سال است که بخش پوستر جشنواره برگزار می‌شود اما هنوز بسیاری از گرافیست‌های پوستر ناشناخته باقی مانده‌اند. امسال سعی کردیم راهی برای افرادی که کمتر در این عرصه شناخته شده‌اند، باز کنیم تا با همت خودشان اتفاقات خوبی برایشان بیافتد."

مسئول مسابقه پوسترو هویت بصری جشنواره تئاتر فجردرباره کمک هزینه‌های این بخش نیز عنوان کرد:"به هر گروه گرافیست از سوی جشنواره مبلغی به عنوان کمک هزینه تعلق می گیرد که در پایان نیز برای  برگزیدگان  این دوره  لوح تقدیر به همراه جوایزی در نظر گرفته‌ایم. بخش هویت بصری در جشنواره راه بسیار دشواری را دارد و گروه‌های نمایشی باید همت بیشتری داشته باشند تا جای خود را مانند دیگر بخش‌ها در جشنواره تئاتر فجر باز کنند."

حسینی که سال‌هاست در این حوزه فعالیت می‌کند، یکی از علت‌های ضروری تشکیل این بخش؛ عملکرد ضعیف طراحان در دنیای مجازی خواند و تصریح کرد:"با توجه به گسترش فضای مجازی و فعالیت هنرمندان در بخش‌های مختلف، متاسفانه هنرمنداناین بخش به فضای مجازی و تبلیغات اهمیتی نمی‌دهند و کارهایی که طراحی می‌شود با بطن اثر هیچ هماهنگی ندارد". در پایان این نشست نیز گروه‌های نمایشی و طراحان به بحث و تعامل نظر پرداختند.

هلندی ها در تئاتر شهر کارگاه "معرفی تئاتر ستمدیدگان"برگزار می کند

کارگاه تخصصی گروه تئاتر "فرمات" هلند به مدیریت لوکاس اوپ دبیک روز شنبه بیستم آذر ماه در پلاتو شماره دو مجموعه تئاتر شهر برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر، باحمایت و مشارکت تئاتر شهر گروه تئاتر "فرمات" هلند به مدیریت لوکاس اوپ دبیک از مطرح ترین موسسات گسترش تئاتر شورایی که سالانه میزبان جشنواره  جهانی تئاتر شورایی است، ساعت 14 شنبه 20 آذر کارگاه تخصصی "معرفی تئاتر ستمدیدگان" را در پلاتو اجرا مجموعه تئاتر برپا می کند.

لوکاس اوپ دبیک مدیر هنری کمپانی فُرمات  کشور هلند از مطرح ترین چهره های تئاتر ستمدیدگان(تئاتر شورایی) در دنیا به حساب می آید . وی شاگرد و در ادامه همکار آگوستو بوآل (مبتکر تئاتر ستمدیدگان ) بوده است. این هنرمند تاکنون تاثیرات زیادی بر گسترش تئاتر شورایی در دنیا به ویژه کشور هلند داشته است.

اوپ دبیک در کارگاهی یک روزه که در پلاتوی شماره 2 مجموعه تئاتر شهر برگزار می شود به معرفی تئاتر ستمدیدگان و بررسی روش های کاری آگوستو بوال می پردازد در این کارگاه همچنین مخاطبان از تازه ترین تغییرات و رویکردهای نوین در تئاتر شورایی که گروه های مختلف در دنیا به آن دست پیدا کرده اند مطلع می شوند.

شرکت در کارگاه تخصصی کمپانی فرمات با مدیریت لوکاس اوپ دبیک رایگان است.  اما به علت محدود بودن ظرفیت ثبت نام علاقه مندان برای حضور در کارگاه می توانند با شماره 09354859613 تماس بگیرند.

برای آگاهی از برنامه ها ، اخبار و اطلاعات آثار نمایشی به صحنه رفته در تالارهای مختلف مجموعه تئاتر شهر به سایت رسمی این مجموعه با آدرس www.teatreshahr.com   مراجعه فرمایید.