به گزارش هنرآنلاین به نقل از ستاد خبری جشنواره، بخش تئاتر خیابانی هجدهمین جشنواره تئاتر مقاومت صبح سه‌شنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۱ در جوار مزار شهدای گمنام هشت سال دفاع مقدس واقع در میدان امیرچخماق یزد کار خود را آغاز کرد.

ابتدای این مراسم، مسئولان و هنرمندانِ حاضر در جشنواره بر سر مزار شهیدانِ گمنامی که در میدان امیرچخماق به خاک سپرده شده‌اند حاضر شدند و با تقدیم گُل با آرمان‌های انقلاب اسلامی و شهدا تجدید میثاق کردند. نخستین سخنران این مراسم احسان عابدی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد بود.

عابدی گفت: جشنواره تئاتر مقاومت یکی از رویدادهای بااصالت و ماندگار در عرصه هنر است. این رویداد در سال‌های برگزاری‌ توانسته جریان‌ساز باشد و ما هم مفتخریم که میزبان بخش خیابانی این رویداد هنری هستیم. به طور حتم برکات این جشنواره به فضای هنریِ یزد خواهد رسید.

وی ادامه داد: هنر مقاومت هنری انسانی است و مختص به جغرافیای خاصی نیست. هر جا که جریانی به حق در مقابل ظلم قدعلم کند عنوان مقاومت به آن تعلق خواهد داشت. بهترین آثار سینمایی و تئاتری دنیا هم در همین عرصه‌ی مقاومت شکل گرفته است.

عابدی تاکید کرد: مردم ایران ثابت کرده‌اند که در عرصه مقاومت کارنامه‌ی ماندگاری دارند. این هنرِ هنرمندان است که مقاومت مردم ایران را به ایرانیان و جهانیان بشناسانند.

مدیرکل ارشاد استان یزد در پایان صحبت‌هایش گفت: تشکرمی‌کنم از همه مسئولان استان و به خصوص استاندار محترم یزد که حامی اصلی ما برای برگزاری این رویداد هنری هستند.

سخنران بعدی این مراسم دبیر جشنواره بود. سید وحید فخر موسوی دبیر این دوره از جشنواره ضمن خیرمقدم به گروه‌های نمایشی گفت: تئاتر مقاومت امروز جریان پویایی است که با حضور شما هنرمندان عزیز حیات دارد و امید است بتوانیم شعار جشنواره یعنی اجرای آثار در گستره ایران را در حد توان خود محقق سازیم.

وی تصریح کرد: مسئولان هنر دوست یزد همواره در کنار هنرمندان بوده‌اند و امروز نیز با میزبانی این بخش از جشنواره ما را یاری کردند و از این عزیزان کمال تشکر را دارم.

دبیر جشنواره تئاتر مقاومت گفت: امسال برای اولین بار جشنواره تئاتر مقاومت بین‌المللی شد. امسال جشنواره را با اجرا در اربعین آغاز کردیم؛ ۱۲۰ گروه به اربعین اعزام شدند و طی هفت روز در مسیر پیاده‌روی اربعین اجراهایی را برای زائران برگزار کردند.

وی تاکید کرد: اکنون و در یزد دومین بخش از جشنواره یعنی بخش خیابانی را برگزار می‌کنیم. تمام زحمات برگزاری این رویداد برعهده‌ی عزیزانمان در استان یزد بوده است.

فخرموسوی درباره بخش‌های بعدی جشنواره تئاتر مقاومت گفت: بخش بعدی رادیو تئاتر است که طیِ هفته‌های آتی در شیراز برگزار می‌شود. بخش صحنه‌ای را هم در مشهد روی صحنه می‌بریم. همچنین تولیدات بخش تله‌تئاتر را هم در براساس توافقی که با سازمان صدا و سیما داشته‌ایم از رسانه‌ی ملی پخش می‌کنیم.

در پایان این مراسم با حضور حسین مسافرآستانه، فرهاد بشارتی، هوشنگ هیهاوند، وحید فخرموسوی و مسئولان استانداری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری یزد از پوستر بخش خیابانیِ هجدهمین جشنواره تئاتر مقاومت رونمایی شد.

اجراهای بخش خیابانی هجدهمین جشنواره تئاتر مقاومت طی چهار روز و از ۲۶ تا ۲۹ مهر با حضور ۱۳ گروه از ۱۰ استان کشور در شهر یزد برگزار می‌شود.