به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، شهرام کرمی شامگاه دوشنبه (9 دی ماه) با حضور در هتل باباطاهر با هنرمندان منتخب جشنواره‌های تئاتر استانی دیدار کرد.

مدیرکل هنرهای نمایشی در دیدار با هنرمندان تئاتر استان‌ها از احتمال اجرایی شدن طرح چهارسوی تئاتر ایران با هدف توسعه تئاتر در استان‌ها از سال‌های آینده خبر داد.

مدیرکل هنرهای نمایشی در نشستی با حضور شرکت‌کنندگان چهارمین همایش برگزیدگان جشنواره‌های تئاتر استان‌ها بیان کرد: گردهمایی هنرمندان منتخب استان‌ها در این همایش اتفاق بسیار شایسته‌ای بود. خوشحالم جشنواره‌های تئاتر در سال جاری با تمام مشکلات و کاستی‌ها در همه استان‌ها به نحو شایسته‌ای برگزار شد. اگر در سال‌های گذشته در بعضی از استان‌ها جشنواره‌های تئاتر کم و کاستی‌هایی داشت، اما امسال با تمام محدودیت‌های موجود، این جشنواره‌ها به خوبی پیش رفت. از برگزار کنندگان جشنواره‌های استانی و مدیران  کل هنرهای نمایشی آن‌ها و مشارکت هنرمندان تئاتر در استان‌ها بسیار سپاسگزارم.

وی افزود: امسال در شش جشنواره استانی توانستم حضور یابم و به دلیل اینکه این رویدادها در بازه زمانی فشرده و حدود دو ماهه برگزار شد، امکان شرکت در همه آن‌ها را نداشتم. امیدوارم برگزاری این جشنواره‌ها به صورت پراکنده در طول سال در استان ها و مناطق مختلف برگزار شود اما در دو سال گذشته و مسئولیت ام در اداره کل هنرهای نمایشی تقریبا به همه استان‌ها سفر کرده‌ام و با مشکلات و مسائل آن‌ها در تئاتر آشنا هستم. همچنین خود کارم را از جشنواره‌‎های استانی شروع کرده ام و با مسائل آن‌ها آشنا هستم. متاسفانه شرایط اعتباری ما در دو سال گذشته مناسب نبوده است و به تبع نتوانسته‌ایم بخشی از طرح‌هایمان را اجرایی کنیم.

این هنرمند با ابراز خرسندی نسبت به وضعیت تئاتر در استان‌ها گفت: مایه خوشحالی و مسرت من است که تئاتر استانی با حضور پرشور جوانان و پیشکسوتان روز به روز رونق بیشتری می‌گیرد. هیات انتخاب برگزیدگان جشنواره‌های تئاتر استانی نیز از کیفیت آثار راه یافته رضایت داشتند. این همایش به پایان رسید و انتخاب‌ها انجام شده است. باید بگویم همه آثاری که متقاضی حضور در جشنواره و منتخب جشنواره‌های استانی بوده اند، آثار درخوری هستند اما به هر حال جشنواره دارای ظرفیت محدودی است و عدم انتخاب برخی از آثار به معنای کیفیت کم آن‌ها نیست.

وی با اشاره به طرحی برای توسعه تئاتر در ایران بیان کرد: طرح چهارسوی تئاتر ایران نیز ارائه شده است تا این همایش در سال‌های بعد با حضور تمام گروه های نمایشی استان ها برگزار شده و توسعه یابد. حتی قرار بر اجرای آن در سال جاری بود اما مشکلات مالی و اعتباری مانع از تحقق این تصمیم شد.

کرمی خطاب با حاضران گفت: به همه شما خسته نباشید می گویم و از حضور صمیمانه تان تشکر می‌کنم. امیدوارم همچنان باانگیزه و با شور و شوق برای اعتلای تئاتر تلاش کنید. از دبیر محترم جشنواره و همکاران‌مان در ستاد آن تشکر می‌کنم که تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا این رویداد شناخته شده در دوره جدید خود به طور شایسته برگزار شود.

WhatsApp Image 2019-12-31 at 10.38.38 AM

اسدی: بنیان اولیه جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر تغییر نکرده است

سعید اسدی و مهرداد کوروش نیا در نشستی با برگزیدگان جشنواره‌های تئاتر استان‌های کشور به ارائه نظرات خود درباره بهبود روند برگزاری بخش استانی جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر پرداختند.

سعید اسدی و مهرداد کوروش‌نیا، دو عضو هیات انتخاب برگزیدگان جشنواره‌های تئاتر استانی شامگاه دوشنبه (نهم دی) در نشستی درباره روند انتشار فراخوان بخش استانی جشنواره تئاتر فجر با شرکت‌نندگان در همایش گفت‌وگو کردند.

سعید اسدی در این نشست درباره رویکرد جشنواره تئاتر فجر در بخش استانی و همچنین ضرورت بهره‌گیری از نظرات هنرمندان استان‌ها گفت: تمرکز فعالیت‌های تولید نمایش و پیروی آن برگزاری جشنواره شکل دوپاره‌ای دارد، بخشی از آن از نظر تقسیم مسئولیت‌ها به ساختار کلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باز می‌گردد، ما هم اداره کل هنرهای نمایشی را داریم و هم هر استان اداره کل خود را دارد و بودجه‌ها هم به دو بخش تخصیص پیدا می‌کند. اداره کل هنرهای نمایشی باید در سراسر ایران متولی تولید تئاتر باشد اما تمامی بودجه مختص به تئاتر را دریافت نمی‌کند.

وی ادامه داد: این سیاست دوگانه یکی از مسایل اساسی است و اگر تولید تئاتر به طور کلی به اداره کل هنرهای نمایشی اختصاص پیدا می‌‌کرد و سازوکار مشخصی داشتیم که در تخصیص بودجه و خدمات تاثیرگذار باشد، اوضاع بهتر بود. این تناقض ما را هم آزار داده است، به همین دلیل در برنامه ریزی برای تولید و حمایت از تئاتر همواره یک بام و دو هوا وجود دارد.

این هنرمند تاکید کرد: حال انجمن هنرهای نمایشی فضایی را ایجاد کرد که اداره کل با یک شبکه‌ای از هنرمندان همراه شود تا بتواند اقدامات و برنامه‌های خود را به درستی انجام دهد. بخش دوم به جشنواره باز می‌گردد، جشنواره در طی این سال‌ها هسته‌ بنیادین داشته است که از بین نرفته و با حضور هر دبیر باز هم برقرار بوده است، البته ما تغییر رویکردی هم در زمینه اتکا به تولیداتی که روی صحنه رفته‌اند داشته‌ایم که به نظرم اتفاق مثبتی است چون در این شرایط آثار از پختگی بیشتری برخوردار هستند.

اسدی همچنین گفت: فراخوان و شیوه‌نامه‌هایی که منتشر می‌شوند، قرار و قاعده‌ای می‌گذارند که تا حدودی با جشنواره تئاتر فجر تناسب دارد و قابل نفی هم نیستند. فکر می کنم اگر اداره کل هنرهای نمایشی برنامه‌ای را پیش می‌برد، دبیر جشنواره نمی‌تواند خلاف آن عمل کند و مشارکت استان‌ها در شکل دادن به این شیوه ها باید بیشتر شود.

مهرداد کوروش‌نیا هم سپس بیان کرد: من فکر می‌کنم بهترین شکل انجام امور جشنواره مشارکت جامعه تئاتری از طریق انجمن هنرهای نمایشی استان‌هاست و این اتفاقات باید در استان‌ها توسط هنرمندان انجام شود. آموزش در استان‌ها باید بیشتر و دقیق‌تر پیگیری شود، همچنین برگزاری کارگاها با حضور اساتید مطرح فضای تعاملی ‌تری را ایجاد می کند.

وی ادامه داد: اساتید از این طریق جهان بینی و مکتب فکری و هنری خود را می‌توانند به هنرمندان انتقال دهند، البته به نظرم عملی شدن تمامی این اتفاقات است که می‌تواند نتیجه مثبت داشته باشد.

سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به دبیری نادر برهانی مرند 10 تا 20 بهمن ماه امسال برگزار می‌شود.