به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی خانه فرهنگ و هنر مانا، برگزاری دو کارگاه تخصصی ادبیات داستانی و تئاتر آغازگر فصل جدید آموزش‌های این موسسه است.

کارگاه داستان نویسی خلّاق در بیست جلسه سه ساعته، با طرح درسِ ابتکاری خلیل درمنکی از اواخر مردادماه برگزار می‌شود. این کارگاه با تمرکز بر خوانش انتقادی منتخبی از داستان‌ها و رمان‌های شاخص ادبیات داستانی مدرن ایران و بازنویسی خلاقانه هر یک از این آثار و بحث و نقد تکنیکی این بازنویسی‌ها از منظر صناعت داستان‌نویسی، علاوه بر آموزش داستان نویسی، در پی غنای تئوریک و تقویت دیدگاه انتقادی هنرجویان است.

"بوف کور" صادق هدایت، "چمدان" بزرگ علوی، "گل های گوشتی" صادق چوبک، "طوطی مرده همسایه من" ابراهیم گلستان، "دندیل" غلامحسین ساعدی، "دست تاریک، دست روشن" و "شازده احتجاب" هوشنگ گلشیری، بخشی از فهرست داستان‌ها و رمان‌های شاخص ادبیات داستانی مدرن ایران هستند که در این دوره بررسی و بازنویسی میشوند.

خلیل درمنکی، نویسنده، منتقد و پژوهشگر ادبیات، از چهرههای مؤثر و مهم نقد ادبی روزگار ماست.

"ساعدیِ نمایشنامه‌نویس" عنوان کارگاهی دیگر در فصل جدید آموزش‌های خانه فرهنگ و هنر مانا است. این کارگاه با طراحی و هدایت حسین ایمانیان، با هدف "بازیابی درام متعهّد در زبان فارسی" و "قرائت انتقادی نوشته‌های نمایشی ساعدی" در دَه جلسه سه ساعته برگزار می‌شود. در طرحِ درس ویژه ایمانیان، علاوه بر خوانش انتقادی نمایشنامه‌های غلامحسین ساعدی (گوهر مراد)، در هر جلسه یک مقاله مهم و بنیادین در تئوری تئاتر و مرتبط با نقد هر یک از نمایشنامه‌ها بررسی می‌شود.

حسین ایمانیان، نویسنده، منتقد و پژوهشگر ادبیات از چهره‌های مؤثر و مهم نقد ادبی روزگار ماست.

خانه فرهنگ و هنر مانا در تابستان 1397، علاوه بر این دو کارگاه، مجموعه برنامه‌های نمایش و نقد و بررسی فیلم- تئاترهای تاریخ تئاتر ایران و همچنین مجموعه نشست‌های تخصصی تئاتر و نقد ادبی برگزار خواهد کرد که برنامه زمانی آن متعاقباً به اطلاع هنرجویان و علاقهمندان خواهد رسید.

خانه فرهنگ و هنر مانا با هدف ایجاد مکانی متمرکز برای توجه به ساختارهای بنیادین هنر و فرهنگ و امکان گفت‌وگو میان مؤلفان و مخاطبان این عرصه‌ها و تغییر رویکردهای عمومی نسبت به نقد و تئوری، به خصوص در زمینه تئاتر و ادبیات، و همچنین توجه جدی به مقوله تئاتر شهرستان در آبان ماه 1396 با مدیریت ستاره اسکندری آغاز به کار کرد.

خانه فرهنگ و هنر مانا تاکنون میزبان بخش رزیدنسی سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، جشنواره تجربه دانشجویان و مجری برگزاری جلسات متعدد معرفی و رونمایی از کتاب، آلبوم موسیقی و داستان خوانی‌های دوزبانه بوده است.

خانه فرهنگ و هنر مانا به نشانی خیابان وصال، قبل از بلوار کشاورز، کوچه شاهد، پلاک 6، قرار دارد.