به گزاش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی ششمین جشنواره تئاتر شهر در این پیام آمده است:

"شهرها در گذر زمان، چهره عوض می‌کنند؛ بناهای فرسوده فرو می‌ریزند و بناهای نو به جای آنها می‌نشینند،  گذرگاهی کم‌رهگذر بدل به بزرگراهی پرتردد می‌شود، کاربری بسیاری از فضاها تغییر می‌یابد و  مدام بر تعداد مراکز تجاری، فرهنگی و تفریحی افزوده می‌شود. اما اینها همه روبنای شهر است و در لایه‌های زیرین آن، متن مهم همیشگی یعنی "زندگی"‌ جاری است. اساساً "زندگی" و "انسان‌ها" هستند که به شهرها هویت و معنا می‌دهند وگرنه شهر، بدون ساکنان و حاضرانش، مفهوم خود را از دست می‌دهد. در واقع، شهر موجودی زنده است که ساختمان‌ها و بناها کالبد آن را شکل می‌دهد و آدمیان و زندگی‌هایشان، روحی است که در این کالبد دمیده می‌شود. حال، آن‌گاه که سخن از شهرهای کلان به میان می‌آید، این موجود زنده، شکلی پیچیده‌تر به خود می‌گیرد و تحلیل آن دشواری‌های بیشتری دارد. با این همه، ما ایرانیان این سعادت و فرصت را داریم که از دو سرچشمه‌ جوشان بنوشیم و مسیر زندگانی، حتی در شهری به وسعت "تهران" را، بر خود هموار سازیم: رهنمودهای بی‌بدیل اسلامی و فرهنگ و هنر غنی ایرانی.

و این دو چراغ روشن، همواره پیش روی ما هستند و به ترسیم مسیر زیستن ما می‌پردازند. اما همان طورکه شهرهای بزرگ، خاصه "تهران" با سرعتی غریب چهره عوض می‌کنند، آدمیان ساکن آنها نیز، فرصتی محدود برای زیستن در این فضاها دارند و در گذر زمان، جای خود را به نسل‌های بعد و بعدتر می‌دهند. در این میان، آنچه از آنان به جای می‌ماند و به آیندگان منتقل می‌شود، سبک زیستی و نحوه مواجهه‌ای است که با اخلاق و زندگی شهروندی داشته‌اند. هر چه این اخلاق و سبک زندگی از صافی هنر گذشته‌ باشد، زیباتر می‌شود و ماندگاری بیشتری خواهد یافت. همین جاست که هنر نه به عنوان ابزاری تبلیغاتی، بلکه به عنوان ودیعه‌ای آسمانی در دست انسان رخ عیان می‌کند تا هویت انسان شهرنشین امروز و اخلاقیات ارزنده‌ای را که بایسته‌ی اوست، برایش ترسیم کند و برای آیندگان نیز به یادگار بگذارد.

نیاز به تکرار نیست که در میان هنرها، "نمایش" از ارج و قربی بسیار والا برخوردار است؛ چرا که از یک سو پیوندی عمیق با زندگی دارد و از سویی دیگر، همواره حامل پیام‌هایی روشن و تاثیرگذار بوده است. از همین روست که "جشنواره‌ی تئاتر شهر" به عنوان جشنواره تخصصی تئاتر در "شهرداری تهران"، رسالتی سنگین بر دوش خود دارد و باید میان روح شهر و هنر نمایش، پیوندی مستحکم‌تر برقرار کند و اکنون نیز که در ششمین گام خود، به نیکی "تکریم زندگی" را به عنوان شعار و پیام خود برگزیده، رسالت مهم‌تری را بر عهده دارد. در خاتمه این مجال، از دست‌اندرکاران برگزاری جشنواره و از هنرمندانی که با ششمین جشنواره تئاتر شهر همراه و همدل شدند صمیمانه سپاسگزاری می‌کنم و توفیق بیشتر آن‌ها را خواهانم. محمدعلی نجفی. شهردار تهران"

 

جشنواره تئاترشهر به راهی برای حضور جوانان در جشنواره فجر تبدیل شود

محمدنژاد که به‌عنوان کارگردان به‌همراه امین رحیمی‌نیاکان با نمایش "زمستان" نوشته باقر سروش در بخش صحنه‌ای ششمین جشنواره تئاتر شهر حضور دارد، درباره داستان این نمایش، گفت: در زندگی عظیم و شیرین خیانتی رخ می‌دهد و شیرین درمیابد او با آذین؛ خواهر شیرین در تماس است، به‌قصد انتقام گرفتن، از مزدک؛ برادر عظیم استفاده می‌کند و ...

محمدنژاد درباره دلیل انتخاب نمایشنامه "زمستان" گفت: نمایشنامه‌های بسیار زیادی درباره تم خیانت خوانده‌ام و در این جنس نمایشنامه‌ها اتفاق‌ها بسیار رو بوده است و درحالی‌که هنوز به صحنه دوم نمایش نرسیده‌ایم، تمام داستان و رازهایش برملا می‌شود اما نمایشنامه "زمستان" متفاوت است. در این نمایشنامه شرایط به گونه‌ای پیش می‌رود که می‌توان به این نتیجه رسید که هیچ‌کدام از آدم‌های قصه، گناهکار نیستند. انگار فقط یک سوءتفاهم میان این زوج به‌وجود آمده است که به خودکشی یا کشتن دیگران از سوی شخصیت این نمایش منجر می‌شود. نمایشنامه این پتانسیل را داشت و ما در طراحی‌ها و فرم اجرا و کارگردانی کاملا حرفه‌ای برخورد کردیم تا صحنه پایانی مخاطب همچنان درگیر داستان است و تنها در صحنه پایانی رازها برملا می‌شوند.

محمدنژاد درباره اهمیت جشنواره تئاتر شهر؛ گفت: جشنواره تئاتر شهر بسیار جوان‌پسند است و جوان‌ها به‌دنبال این است که از جنبه‌های آپارتمان‌نشینی و شهرنشینی بهره ببرند و آن‌چه در ذهن دارند را مطرح کنند. یکی از فایده‌های جشنواره واقعا حضور جوانان است. از سویی دیگر بودجه‌ای که برای این جشنواره در نظر می‌گیرند، بسیار مناسب است. هیچ‌گاه غیرحرفه‌ای برخورد نکرده‌اند و هیچ‌گاه از سوی آن‌ها بدقولی ندیده‌ایم. همچنین هنرمندان بسیار خوب و مطرحی برای این جشنواره داوری می‌کنند.

وی در ادامه افزود: تنها عیب جشنواره این است که گروه‌های برگزیده جشنواره به‌صورت مستقیم به جشنواره تئاتر شهر معرفی نمی‌شوند درحالی‌که جشنواره‌های دانشجویی و یا حتی جشنواره ماه شرایطی داشتند که گروه‌ها را به فجر می‌فرستادند. از دید من از هفتمین دوره جشنواره تئاتر شهر باید در این مورد فکری کرد چون جوان‌ها راهی به‌سوی جشنواره تئاتر فجر ندارند.

کارگردان "زمستان " درباره برگزاری جشنواره تئاتر شهر در پردیس تئاتر تهران، گفت: در دوره‌های گذشته داوران شرایط دشواری داشتند. به این دلیل است که جشنواره در پردیس برگزار می‌شود. این مساله از این جهت که تمام آثار به‌صورت متمرکز اجرا می‌شوند، اتفاق خوبی است اما این اتفاق از نظر مکان اجرا دشواری‌هایی به‌وجود آورده است. دور بودن این سالن سبب شده است بسیاری از هنرمندان که ما دوست داریم آثار ما را ببینند، نتوانند به تماشای نمایش‌های حاضر در جشنواره بنشینند. در سال‌های گذشته تالار مولوی، پلاتو اجرا تئاتر شهر، محراب و ... در اختیار جشنواره قرار گرفته بودند که به مرکز شهر نزدیک هستند. سالن‌های این مجموعه بسیار بهتر و حرفه‌ای‌تر از سالن‌های مرکز شهر تهران هستند و درمجموع این تمرکز، اتفاق خوبی است.

این هنرمند تئاتر درباره برنامه اجرای عمومی نمایش "زمستان" گفت: قطعا این نمایش به اجرای عمومی خواهد رسید اما ممکن است در زمینه عوامل و یا گروه بازیگران تغییری در اجرای عمومی پیش بیاید. امیدوارم همواره سالن‌ها پر از مخاطب باشد تا بازیگران و کارگردان‌ها از اجرا لذت ببرند و از حضور مخاطبان انرژی بگیرند.

محمد نژاد در پایان گروه اجرایی نمایش "زمستان" را معرفی کرد: باقر سروش نمایشنامه "زمستان " را نوشته است و من به‌ همراه امین رحیمی‌نیاکان کارگردانی آن را برعهده داریم و طراحی صحنه نمایش را هم انجام داده‌ایم. محمدنژاد، تکتم رسول‌زاده، زهره بختیاری و محمدمهدی توکلی گروه بازیگران این نمایش را تشکیل می‌دهند. از دیگر عوامل نمایش می‌توان به امیرنشاطی؛ طراح نور، حمیدصلامی؛ عرفان فرشی‌زاده؛ آهنگساز، محمدبرزویی؛ دستیارکارگردان و گلاره اکبری؛ برنامه‌ریز و منشی صحنه اشاره کرد.

 

 

"من"، نمایشی که به جنگ و تاثیر آن بر کودکان می‌پردازد

شقایق هاشمی که به‌عنوان کارگردان با نمایش "من" نوشته بهداد بلیغ‌فر در بخش صحنه‌ای ششمین جشنواره تئاتر شهر حضور دارد، درباره داستان این نمایش، گفت: نمایشنامه به جنگ و تاثیر آن روى کودکان مى‌پردازد؛ مادرانى که بنا به جبر جغرافیا به سوگ فرزندشان مى‌نشینند ...

وی در ادامه افزود: ویژگى اصلى نمایش جهان شمول بودن آن است که بسیار برایم جذاب بود. متنى که بهداد بلیغ‌فر زحمت نگارش آن را براى اجرا کشیده است، براى یک فرد یا مردم یک شهر و یا حتى یک قاره نوشته نشده است که از دید من این وجه از متن قابل تقدیر است؛ درباره نمایشنامه "من" تنها می‌توانم بگویم: یگانگى در عینِ بیگانگى!

این کارگردان تئاتر درباره شیوه اجرایى نمایش خود گفت: شیوه اجرایى نمایش تلفیقى از واقعیت و فانتزى است، که البته به دیدگاه من همه سبک‌های استفاده شده در نمایش از رئالیته شکل می‌گیرد. .در اجرا  از نرِیشِن و دیالوگ استفاده شده است که بنا به شیوه استفاده از آن تماشاگر درگیر احساسات می‌شود و مخاطب با آن، هم‌ذات‌پندارى مى‌کند.

هاشمی درباره اهمیت جشنواره تئاتر شهر؛ گفت: برگزارى این جشنواره ایجاد انگیزه براى کارگردانان و بازیگران جوانى که غالبا مورد حمایت قرار نمی‌گیرند کرده است و مى‌تواند به مرور جایگاه ویژه‌اى در تاریخ تئاتر ایران باز کند.

کارگردان "من" درباره برگزاری جشنواره تئاتر شهر در پردیس تئاتر تهران، گفت: سالن‌هاى پردیس تهران بنا به دور بودن و موقعیت بد مکان به نظر شخصى من بسیارى از مزیت‌هایى که داراست، ازجمله سالن‌هاى آکوستیک، ابعاد مناسب و ... کم‌رنگ کرده است.

این هنرمند تئاتر درباره برنامه اجرای عمومی نمایش "من" گفت: اجراى عموم نمایش براى من و گروه موکول مى‌شود به اختتامیه این جشنواره، چون هم‌زمان نمى‌شود به چند موقعیت اجرایى، همچون جشنواره، اجراى عموم، سالن مناسب و ... تمرکز کرد، ولى قطعا جشنواره شهر پایان نمایش "من" نخواهد بود.

شقایق هاشمی در پایان گروه اجرایی نمایش "من" را معرفی کرد: این نمایش جدیدترین اثر گروه تئاتر "هامون" است. بهداد بلیغ‌فر نمایشنامه "من" را نوشته است و خودم کارگردانی آن را برعهده دارم. یاسمن رادمنش، امیرعلی رادمنش، آنالی شکوری، مهشید حنیفه، سیمین به‌فر و بهداد بلیغ‌فر گروه بازیگران این نمایش را تشکیل می‌دهند. از دیگر عوامل نمایش می‌توان به سیاره بهبهانی؛ آهنگساز، بهداد بلیغ‌فر؛ طراح صحنه و پویا طهماسبی و محبوبه طهماسبی اشاره کرد.

 

 

کاش می‌شد پردیس تئاتر تهران را به مرکز شهر آورد

هما پریسان که به‌همراه احمد صمیمی به‌عنوان کارگردان با نمایش "آواز ستاره‌ها" نوشته مهرداد کوروش‌نیا در بخش صحنه‌ای ششمین جشنواره تئاتر شهر حضور دارد، ضمن اعلام این نکته که شیوه اجرای آن‌ها مینیمالیستی است، درباره داستان این نمایش، گفت: نمایش قصه دو خواهر ستاره و شهلا را روایت می‌کند که از شمال کشور به تهران مهاجرت کرده‌اند، شهلا آرایشگر است و ستاره خواهر کوچکتر در کارهای سالن به او کمک می‌کند، صاحبخانه آنها مردی است مجرد که هر دو کلیه‌اش را از دست داده و ماهی یکبار دیالیز می‌شود، ستاره تصمیم می‌گیرد که یکی از کلیه‌هایش را برای پیوند به او بدهد که بعد از انجام آزمایش متوجه می‌شود که ...

این هنرمند تئاتر درباره دلیل انتخاب "آواز ستاره‌ها" برای حضور در جشنواره تئاتر شهر، گفت: جذابیت نمایشنامه "آواز ستاره‌ها" ناهنجاری‌های اجتماعی جوانان است که گر چه مهرداد کورش‌نیا سال‌ها پیش آن را نوشته اما به شکل عجیبی امروزی و هم‌سو با دغدغه‌ها من است!

پریسان درباره اهمیت جشنواره تئاتر شهر؛ گفت: جشنواره شهر از نظر من یکی از معتبرترین جشنواره‌هایی است که سالیانه برگزار می‌شود و ویترین مناسبی است برای دیده شدن جوانانی که در این حرفه جویای نامند.

کارگردان "آواز ستاره‌ها" درباره برگزاری جشنواره تئاتر شهر در پردیس تئاتر تهران، گفت: در اینکه پردیس تئاتر خاوران، مجتمع فنی خوبی، از لحاظ امکانات اجرایی برای تئاتر است شکی نیست، اما همیشه با خودم فکر می‌کنم که ای‌کاش می‌شد این مجتمع را برداشت و به مرکز شهر انتقال داد، چراکه به شدت بد مسیر است و همین امر باعث رکود این مجتمع عالی می‌شود، البته این نکات، نظر شخصی من هستند و حتما مسئولین هدف و افق مشخصی برای احداث این مجتمع داشته‌اند.

هما پریسان در پایان گروه اجرایی نمایش "آواز ستاره‌ها" را معرفی کرد: این نمایش کاری از گروه تئاتر سکوت به‌سرپرستی سامان خلیلیان است. مهرداد کوروش‌نیا نمایشنامه "آواز ستاره‌ها" را نوشته است و من به‌همراه احمد صمیمی کارگردانی و طراحی‌صحنه آن را برعهده داریم. خشایار مرادی، ندا قربانیان و حامد نساج‌بخارایی، به‌عنوان بازیگر، من و احمد صمیمی را همراهی می‌کنند. از دیگر عوامل نمایش می‌توان به مهسا پارسایی؛ طراح لباس، فرژام فلکی؛ آهنگساز، آراد عسگری؛ نوازنده گیتار الکتریک، امیرحسین زندامیری و مصطفی مباشرامینی؛ دستیاران کارگردان، مریم خطیبی؛ منشی صحنه، علیرضا واهب؛ مدیر صحنه و محمد صمیمی؛ عکاس اشاره کرد.