به گزارش هنرآنلاین، حسین مسافر آستانه اظهار کرد: جشنواره تئاتر رضوی نه تنها جشنواره هنری بلکه ارزشی است و باید حمایت همه جانبه شود تا شاهد تولید آثار فاخر در این حوزه باشیم.

وی ضمن تاکید بر توجه همه جانبه مسئولان به هنر تئاتر به ویژه تئاترهای ارزشی، تاکید کرد: هزینه در جهت برگزاری برنامه‌های فرهنگی نظیر جشنواره ملی تئاتر رضوی، به نوعی سرمایه‌گذاری است چرا که توجه مردم معطوف به امری می‌شود که شاید با سرمایه‌گذاری‌های کلان حاصل نشود.

وی خاطرنشان کرد: جریان‌سازی قبل از برگزاری جشنواره بسیار اثرگذار است که اگر در جایی متوقف شود، کیفیت را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و سینمای ایران، با بیان اینکه با توجه به اهمیت برگزاری جشنواره تئاتر رضوی باید برنامه‌ریزی به گونه‌ای باشد که هر فصل سال، یک جلسه برای برگزاری هرچه بهتر برنامه تشکیل شود، اضافه کرد: این جلسات با حضور هنرمندان صاحب نام عرصه تئاتر باشد تا با ارائه نظرات و دیدگاه‌ها، برنامه‌ای درخور شان نام امام رضا (ع) به مردم ارائه شود.

مسافر آستانه افزود: اجرای برنامه های فرهنگی و هنری نیازمند خوراک فکری است و مسئولان استان به این امر توجه کنند که در برگزاری جشنواره ملی فقط به موضوع تشریفات بسنده نکنند.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ رضوی در قالب برگزاری جشنواره های فرهنگی در ذهن مردم نهادینه می‌شود، یادآور شد: این جشنواره فرصت خوبی برای معرفی سیره زندگی امام رضا(ع) و آشنایی نسل جوان با زندگی این امام همام است.

وی در ادامه سخنان خود ضمن قدردانی از مسئولان خراسان شمالی در راستای برگزاری شایسته جشنواره تئاتر رضوی در دوره‌های گذشته، گفت: خوشبختانه این استان با وجود مردمی فرهنگ دوست، میزبان شایسته‌ای است و همیشه از طرفداران ویژه میزبانی از جشنواره و حضور در این استان فرهنگ دوست بوده‌ام.

مسافر آستانه افزود: خوشبختانه نیروهای تئاتری قوی در خراسان شمالی و فضای فرهنگی موجود در این استان، خیال هنردوستان و مسئولان را از میزبانی شایسته جشنواره راحت کرده است.

وی با بیان اینکه باید ستاد دائمی جشنواره تئاتر رضوی نیز به خراسان شمالی داده شود، یادآور شد: خوشبختانه در دوره‌های نخستین برگزاری جشنواره حضور چهره‌های شاخص و ارائه آثار فاخر، این انگیزه را به وجود آورده است که در هر دوره آثار با محتوای غنی تر به جشنواره ارائه شود.

 

شرط موفقیت در جشنواره تئاتر رضوی پژوهش در حوزه نمایشنامه نویسی است

حمیدرضا نعیمی اظهار کرد: جشنواره تئاتر رضوی از برنامه‌های ملی معتبر فرهنگی در کشور می باشد و هنرمندان باید با پژوهش و تحقیق، آثار در خور شانی را در مورد تنها امامی ارائه دهند که در خاک ایران مدفون است.

وی با بیان اینکه وقتی سراغ چهره‌‌های مذهبی می‌رویم و قرار است اثر هنری خلق شود، باید همگام با اطلاعات از فیلتر ذهن هنرمند بگذریم و از دریچه نگاه هنرمند واقعه دینی را به نظاره بنشینیم، ادامه داد: ارادت جوانان این کشور و به ویژه هنرمندان به امام رضا (ع) بسیار ارزشمند است اما نمایش‌نامه‌هایی که نوشته می‌شود باید با دقت کافی و با تحقیق و مطالعه لازم تهیه شود.

وی جریان تئاتر را راهی پر هزینه، دشوار و پیچیده عنوان کرد و افزود: خوشبختانه هنرمندان خراسان راه خود را پیدا کرده‌اند و تماشاگران تئاتر با حمایت از جشنواره‌ها، راه را برای هنر و زنده نگهداشتن تئاترهای دینی و اجتماعی هموار کردند.

بازیگر تئاتر و سینما اضافه کرد: اتفاق خاص در حوزه تئاتر با نگاه خاص مسئولین، ایجاد انگیزه در هنرمند برای انجام مطالعه و پژوهش به ویژه در حوزه نمایش‌نامه‌نویسی زمینه‌ساز ایجاد تحول در این بخش می‌شود.

وی ضمن اشاره به طی کردن مسیر دشوار تئاتر ایران طی سال‌های گذشته، تصریح کرد: تئاتر ایران همواره مسیر سختی را طی کرده و در برخی موارد، حرکتش کند شده اما از مسیر خود باز نایستاده و همیشه در فراز و فرود به یاری هنرمندان مسیر پر نشیب خود را طی کرده است.

نعیمی یادآور شد: امروز خوشبختانه تئاتر، ادبیات، سینما و فرهنگ ایران در حال تنفس است و طراوت و جوشش به اصل خود بازگشته که باید یادآور شد این امر به همت مردم حاصل شده است.

وی گفت: تئاتر هویت ایرانی است و اگر زمان و ارزش برای آن گذاشته شود، به سمت تعالی حرکت کرده و با توجه به اینکه جشنواره تئاتر رضوی مزین به نام امام رضا (ع) است، باعث می‌شود مسایل دینی و اخلاقی مورد کنکاش و تحقیق قرار گیرد و از دریچه نگاه هنرمند آن اثر به مردم عرضه شود.

نعیمی در ادامه سخنان خود از هنرمندانی که در جشنواره تئاتر رضوی شرکت می‌کنند، خواست آثار خود را بر پایه مستندات علمی به مخاطبان ارائه دهند و پس از اتمام جشنواره، تحقیق و مطالعه برای ارائه آثار برتر در سال آینده را آغاز کنند.

دوازدهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی ٨ تا ١١ مردادماه ١٣٩٦ در خراسان شمالی برگزار می‌شود.