سرویس موسیقی هنرآنلاین: نشست خبری سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر صبح روز دوشنبه ١٥ بهمن‌ماه در تالار وحدت برگزار شد.

علی ترابی مدیرکل دفتر موسیقی و رئیس جشنواره، شاهین فرهت دبیر جشنواره، شهرام صارمی دبیر اجرایی جشنواره و امیر بهاری مدیر روابط عمومی جشنواره در این نشست حضور داشتند.

علت حذف جایزه باربد را نمی‌دانم

در ابتدای این نشست خبری شاهین فرهت دبیر این جشنواره توضیح داد: تمام کارهای جشنواره در بخش اجرایی به پایان رسیده و گروه‌های شرکت‌کننده این روزها مشغول تمرینات خود هستند. به امید خدا امسال شاهد برگزاری جشنواره باکیفیتی خواهیم بود.

او ادامه داد: با این که امسال تمرکز خود را روی اجرای آهنگسازان ایرانی گذاشتیم، اما برای هر بخش و ژانر یک کارشناس مخصوص را قرار داده‌ایم، یکی از نکات مثبت این جشنواره حضور هنرمندانی است که برای اولین بار در این جشنواره حضور پیدا می‌کنند.

فرهت اضافه کرد: علت حذف جایزه باربد را نمی‌دانم و چون در جریان آن نبودم نمی‌توانم نظری دراین‌باره ارائه دهم. من به این دلیل وارد جشنواره سی و چهارم شدم که بتوانیم آثار آهنگسازان ایرانی را اجرا کنیم.

مخاطبان موسیقی جدی کم شده‌اند

علی ترابی رئیس این جشنواره به‌عنوان دومین سخنران این نشست گفت: همه آثار و هنرمندانی که در این جشنواره حضور دارند به‌جز پخش موسیقی پاپ از تأیید هیئت انتخاب گذر کرده‌اند و بخش پاپ نیز یک سری شاخص‌های مخصوص به خود را برای انتخاب داشته است.

او ادامه داد: درباره جایزه باربد و حذف آن باید بگویم که این حذف هیچ‌وقت به دلیل مسائل مالی نبوده و اصلاً قرار نیست وزارت ارشاد در قامت دولت به رقابت بخش خصوصی بیاید و جشنواره را رقابتی کند. وقتی بخش خصوصی به‌درستی می‌تواند موضوع رقابت را داشته باشد این درست نیست که بخش رقابتی در جشنواره حضور داشته باشد.

ترابی اضافه کرد: در سال‌های اخیر وضعیت به گونه‌ای بوده که موسیقی پاپ گسترش یافته و به همان اندازه مخاطبان موسیقی جدی کم شده‌اند. امسال هم در بخش پاپ استقبال مردمی و حضور خواننده در آن تاریخ مورد توجه است.

او تأکید کرد: در جشنواره امسال آیین‌نامه وجود دارد که در دوره‌های گذشته وجود نداشت و در حال حاضر متنی هست که بتوان به آن استناد کرد، در دوره‌های قبلی اتفاقات زیادی افتاد اما به اندازه امسال حساسیت در آن وجود نداشت و همچنین تا دوره سی و دوم دبیر جشنواره می‌توانست تمام ارکان جشنواره را زیرورو کند.

رئیس جشنواره همچنین گفت: از طرفی دیگر امسال شاهد اجراهایی هستیم که قیمت بلیت آن‌ها ٢٥ هزار تومان است که این امر کاملاً بی‌سابقه است. این که می‌گویند برای حضور افراد را در جشنواره تحت فشار گذاشته‌ایم هم صحت ندارد.

مدیرکل دفتر موسیقی ادامه داد: با وجود این که در بخش تبلیغات میدانی طرح‌ها و لوگوها و کارهای گرافیکی از قبل آماده شده بود، اما سازمانی که مسئول تبلیغات جشنواره بود اعلام کرد به دلیل ایام خاص از تبلیغات میدانی معذور است.

اجراهای بانوان دارای کیفیت نبود

شهرام صارمی دبیر اجرایی جشنواره به‌عنوان سومین سخنران نیز گفت: کل اجراها به عدد ٨٥ رسید، گرچه ما به دنبال این عدد نبودیم. چهار کار از سمت بانوان به جشنواره ارسال شد که متأسفانه هیچ کدام از کیفیت لازم برای قرار دادن در جدول برخوردار نبوده‌اند.

او ادامه داد: گروه همنوازان سایه ارغوان برای حضور در جشنواره در نظر گرفته شده بود به همین خاطر چند اثر از آثار چاووش را به آن‌ها سفارش داده بودیم. بعد از مدتی سرپرست گروه آقای اکبرپور به من زنگ زد و گفت خواننده ما نمی‌تواند بیاید، در نتیجه به‌جای آن خواننده اشکان کمانگری را معرفی کردند.

صارمی اضافه کرد: از سوی دیگر یکی از گروه‌های انتخاب‌شده توسط شورای انتخاب گروه فاخته بود که به‌صورت اتفاقی خواننده‌اش اشکان کمانگری بود. حضور یک خواننده در دو گروه حاضر در جشنواره خواسته ما نبوده و کاملاً سهوی است. ماجرای آقای اخواص هم به همین دلیل بود که قرار نبود یک خواننده در دو گروه باشند، در نتیجه از آقای اخواص عذرخواهی می‌کنم.

صارمی درباره نحوه انتخاب سامانه‌های فروش بلیت جشنواره بیان کرد: ما نمی‌توانستیم به‌طور کامل از یک سایت برای فروش بلیت‌ها استفاده کنیم. از این روز با دو سامانه ۳۶۷۰ و ایران کنسرت به تفاهم رسیدیم که کار فروش بلیت اینترنتی جشنواره را به عهده بگیرند.

او تأکید کرد: درباره انتخاب نشدن سایت "تیوال" هم باید بگویم که این سامانه درگیر جشنواره تئاتر فجر است و ما نمی‌توانیم در جایی متمرکز باشیم که درگیر رویداد مهم دیگری چون جشنواره تئاتر فجر است. از این رو با تصمیم ستاد برگزاری جشنواره دو سامانه‌ای که به آن اشاره شد به فروش بلیت اقدام کرده‌اند.

سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر از ٢٤ بهمن لغایت ٣٠ بهمن‌ماه در ٧ سالن در تهران و چند شهرستان دیگر همزمان برگزار خواهد شد.