سرویس موسیقی هنرآنلاین: علیرضا شفقی‌نژاد رهبر گروه کر فیلارمونیک ایران درباره موضوع استعدادسنجی و استعدادیابی از میان گروه سنی کودکان و نوجوانان توسط جشنواره های موسیقی گفت: هر چه جشنواره‌ها تخصصی‌تر باشند به طور حتم بهتر خواهند بود در این میان می‌توان به برگزاری رویدادهایی مرتبط با موسیقی کودک و نوجوان نیز توجه کرد که می تواند نقش بسیار موثری در شناسایی و معرفی استعدادهای موسیقی ایران به جریان حرفه ای تولید آثار موسیقایی ایفا کند. به هر صورت وقتی  جشنواره موسیقی تخصصی همچون جشنواره موسیقی نوای خرم برای گروه سنی کودک و نوجوان برگزار شود، اتفاق خوبی است، زیرا بچه‌ها در کیفیت بالا با هم به رقابت درست می پردازند که البته جنس این رقابت با رقابت های دیگر متفاوت است.

شفقی نژاد با اشاره به حضور خود به عنوان هیئت داوری فستیوال موسیقی رنسانس کشور ارمنستان طی 9 سال گذشته، افزود: در این فستیوال بخش گروه سنی کودک حالت رقابتی دارد و داوران به گروه‌های کر و ارکستر و همچنین تک‌خوانی و تک‌نوازی کودک و نوجوان امتیاز می دهند. نکته قابل تأمل این است که هر سال کیفیت آثار این گروه سنی بالاتر می رود و این همان نکته ای است که می توانیم در برگزاری جشنواره‌ها روی آن تمرکز بیشتری داشته باشیم. من معتقدم اگر جشنواره‌هایی چون نوای خرم تداوم داشته باشند و هر سال برگزار شوند، باعث بالا رفتن سطحی کیفی کار شرکت‌کنندگان می شوند زیرا تلاش می کنند که هر سال با کیفیت بالاتری در جشنواره شرکت کنند.

وی با بیان اینکه نمی توان از اجرای گروه سنی کودک و نوجوان توقع کیفیت اجرای آثار توسط بزرگسالان را داشت، افزود: آثاری که برای اجرا توسط کودکان و نوجوانان انتخاب می شوند باید فاخر باشند. به عنوان مثال در فستیوال موسیقی رنسانس ارمنستان بچه ها در کنار اجرای قطعات موتزارت و باخ، یک کار فولکور از کشورشان را هم اجرا می کنند.

شفقی نژاد درباره این موضوع که آیا تنظیم آثار بزرگان موسیقی برای کودکان امری درست است یا نه، تصریح کرد: من اصلا موافق تغییر تنظیم قطعات بزرگان موسیقی برای کودکان نیستم، زیرا این تغییر درست نیست. هیچ جای دنیا نمی‌توان تنظیم آثار فاخر موسیقی را تغییر داد.

رهبر گروه کر فیلارمونیک ایران در پایان سخنان خود گفت: باید برای گروه سنی کودک و نوجوان آثاریی متناسب با توانایی هر کدام از بچه ها انتخاب شود تا اجرا کنند. به عنوان مثال در دنیا بچه‌ها سونات دوماژور موتزارت را می نوازند که کار سختی نیست و در عین حال راحت هم نیست پس قطعات موسیقی باید متناسب با سطح توانایی کودکان برای نواختن، انتخاب شوند.