سرویس موسیقی هنرآنلاین:  مراسم تجلیل از عثمان محمدپرست چهره پیشکسوت دوتارنوازی خراسان جمعه‌شب با حضور سید محمد مجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و فرزاد طالبی مدیرکل دفتر موسیقی برگزار شد.

در این مراسم که به همت موسسه فرهنگی هنری هواداران هنر ایرانیان در تالار فردوسی خانه اندیشمندان اسلامی برگزار شد، گروه موسیقی ژنده‌پیل از تربت‌جام به سرپرستی احمد شامی به اجرای مقام‌های خراسان پرداختند و مقام نوایی و اشتر خجو را به عثمان محمدپرست تقدیم کردند.

با پخش نماهنگی از فعالیت موسسه هواداران هنر ایرانیان و فیلم کوتاهی از زندگی موسیقایی عثمان محمدپرست، سید محمد مجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پشت تریبون قرار گرفت و گفت: من امشب به ستایش و سپاس موسیقی سرزمین خورشید – خراسان - و تحسین پنجه‌های آسمانی استاد عثمان محمدپرست آمده‌ام. سرزمین ما در طول قرون و اعصار معانی بسیاری را پرورش و هنر ما را سامان داده به‌نوعی که همه هنرها بیانگر و سخنوران سرزمینمان هستند.

وی ادامه داد: موسیقی آیینی و نواحی ما شناسنامه شنیداری امت بزرگی است که در طول تاریخ مانند دوی امدادی دست‌به‌دست هم داده و تا به امروز خودش را رسانده است. همانند همان قطعه نوایی که به قدردانی وزیر هنردان تاریخ ما در ابتدای قرن دهم امیرعلی شیر نوایی شکل گرفت و دو قرن بعد با شعر صفای اصفهانی همراه شد و آهسته‌آهسته در دستان خنیاگران این سرزمین نشسته و تا به امروز ادامه یافته است، به ‌طوری‌ که باگذشت قرن‌ها با شنیدن آن احساس می‌کنیم با پدیده نویی روبرو هستیم.

حسینی بیان داشت: با شنیدن مقام‌های موسیقی نواحی هر بار با وجه‌های نویی از آن روبرو می‌شویم چراکه این موسیقی برآمده از فرهنگ و تاریخ ماست که شناسنامه شنیداری تاریخمان نیز هست.

معاون امور هنری وزیر ارشاد در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم جوانان سرزمینمان همیشه جوان‌بخت و روشن‌ضمیر به حفظ آداب‌ورسوم سرزمینشان کمر همت گمارند چراکه این جوانان برآمده از همین سنت هستند و فعالیتشان تا روزی که خورشید بر این سرزمین می‌تابد ادامه خواهد داشت.

در ادامه این مراسم علی جلالیان رئیس هیئت مدیره موسسه فرهنگی هنری هواداران هنر ایرانیان ضمن تقدیر و تشکر از همراهی وزارت ارشاد در برگزاری چنین مراسمی گفت: هدف ما برگزاری هفته فرهنگی و موسیقی خراسان با حضور هفت گروه موسیقی بومی بود، اما متأسفانه علی‌رغم حمایت‌های آقای صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و آقای حسینی معاون و آقای طالبی مدیرکل دفتر موسیقی، موفق به برگزاری آن نشدیم و اجراهایمان به بهار سال آینده موکول شد.

وی در ادامه با اشاره به هدف موسسه هنر ایرانیان بیان داشت: به‌منظور توجه به کارهای فرهنگی در شهرستان‌ها و توجه به هنر هنرمندان شهرستانی این موسسه را بدون هیچ حمایت دولتی و با بودجه شخصی تأسیس کردیم. نگاه ما در برگزاری برنامه‌هایمان، اقتصادی نیست چراکه فقط به عشق استادانی چون عثمان محمدپرست و دیگر بزرگان این سرزمین کار می‌کنیم.

جلالیان با بیان اینکه در معرفی موسیقی نواحی کم‌کاری شده اظهار داشت: امروزه نسل جوان ما باید گنجینه‌های ارزشمند کشورمان را بشناسند چراکه اگر معرفی نشوند موسیقی و فرهنگ سرزمینمان که اعتبار ما در دنیاست به این نسل معرفی و منتقل نخواهد شد که امیدوارم با حمایت مسئولین موسیقی بومی جایگاه مناسبت خود را داشته باشد.

در بخش دیگری از این مراسم عثمان محمدپرست نوازنده پیشکسوت دوتار خراسان روی صحنه حاضر شد و در سخنانی ضمن قدردانی از برگزاری چنین مراسمی گفت: من خدمتگزار همه هستم و توانستم در این مملکت موسیقی را پخش‌کنم و تا به امروز در ساخت 920 مدرسه شریک باشم. من بسیار از ارشاد محبت دیدم، اما ناراحتم چراکه در همه‌سال‌های عمرم کسی به من نگفت دوتار بزن. کسی از من تشکر نکرد به‌ غیر از این چند سال اخیر که مراسمی برایم برگزار کردند. من تقاضای حمایت دارم نه برای خودم که در آستانه 90 سالگی هستم، بلکه برای هنرمندان جدیدی که در کشور فعالیت می‌کنند. من توقع محبت دارم و از مسئولین می‌خواهم هنر و هنرمندان را حمایت کنند.

 در پایان این برنامه با حضور معاون امور هنری وزیر ارشاد، مدیرکل دفتر موسیقی ارشاد و علی جلالیان رئیس هیئت‌مدیره موسسه هواداران هنر ایرانیان از مقام هنری عثمان محمدپرست تجلیل شد.