به گزارش هنرآنلاین، کتاب "طبیعت و معماری" نوشته الساندور روکا با ترجمه صمد محمدابراهیم‌زاده سپاسگزار، در دو بخش اصلی با عنوان‌های "معماری طبیعی" و "معماری بدون معماران" تدوین و از سوی نشر یزدا راهی بازار نشر شد.

مصطفی بهزادفر؛ دانشیار طراحی شهری دانشگاه علم و صنعت ایران در دیباچه این کتاب نوشته است: "در گذشته به‌ویژه قبل از اوج‌گیری مدرنیته، تبیین حقیقت از طبیعت از طریق هنر، تبیین تقدس، عظمت، شکوه و از همه مهم‌تر زیبایی طبیعت بود. طبیعت به اشکال مختلفی در تمامی آثار هنری و معماری جلوه می‌نماید. قدیمی‌ترین بناهای زیبا، فرم و شکل خود را از طبیعت الهام گرفته و نقش‌های برنهاده بر سقف و در و دیوار خویش را از طبیعت امانت گرفته‌اند... پیشگامان معماری طبیعی برای بیان پدیده‌ای که حقیقت شکنندگی و زیبایی محیط طبیعی است، ابتدا فضای بسته گالری‌ها را رها کرده و به خود طبیعت آمده‌اند. آثاری که در حوزه معماری طبیعی در حال شکل گرفتن است، به‌ویژه آن‌ها که از حضور پدیدارشناسانه هنرمند در طبیعت و بیان جلوه‌های طبیعی با ساده‌ترین شکل حمایت می‌کند، ضمن بازآفرینی فضاهای بکر و قدیمی، سامانه‌های بوم‌شناختی را در اشکال مختلف توضیح می‌دهد. ساخت آثار ساده‌ای مانند سرپناه‌های موقت کوچک برای کاربران کوچکی که نسبت به آن حس تعلق پیدا می‌کنند، ممکن است از نظر برخی، ماقبل تاریخی به‌نظر برسد، اما دل‌مشغولی جوامع را نسبت به طبیعت ازدست‌رفته عمق بخشیده و تعهد جوامع را نسبت به سلامتی نسل آینده و طبیعت ارتقاء می‌بخشد."

نخستین چاپ کتاب "طبیعت و معماری" در 224 صفحه با شمارگان 500 نسخه به بهای 45 هزار تومان از سوی انتشارات یزدا به بازار نشر عرضه شده است.