سرویس معماری هنرآنلاین: در معرفی نشست نقش ماندگار و آئین رونمائی از کتاب زندگینامه دکتر عمید مسعودی آمده است: در کشوری که سرانه مطالعه‌اش تعریفی ندارد، از قدیم، خواندن شرح احوال و خاطرات بزرگان جایگاه ویژه‌ای داشته است. نقش ماندگار استاد دکتر عمید مسعودی اما حکایت دیگری دارد. هر قدر که در لابه‌لای خطوط و صفحات این کتاب ارزشمند، درس سیر و سلوک، شرافت و پایمردی بر اهداف والای انسانی می‌یابید، همان‌قدر هم آن را کتابی پر محتوا و فنی خواهید یافت. زندگینامه وی چنان خلاقانه و ظریف روایت شده که بدون شک یکی از مهم‌ترین نیازهای نسل نو مهندسی کشور را پاسخ می‌دهد. در این شرح احوال و خاطرات، به لطیف‌ترین شکل ممکن می‌آموزیم که رسم زندگی موفق، سلوک مداوم و بی‌توجهی به یاس و نومیدی است. در زمانه‌ای که واژه امید از فرط استفاده نابجا در حال رنگ باختن است. زندگی پر فراز و فرود استاد امید را جلا می‌دهد. آنچه در بیان مدبرانه سه ویژگی و تخصص بارز حرفه‌ای در این زندگینامه ذکر شده، می‌تواند مرجعی بر هر سه حوزه باشد که به اختصار اما بسیار دقیق و حساب شده طرح شده‌اند. وجه "هنر معماری" و آموختن گام به گام در مکاتب و محافل بزرگان و شرح دقیق از ماهیت درهم تنیده مهندسی و هنر در ذیل عنوان معماری، "وجه استادی" با نگاه پیشرو و روشن از فرایند آموزش، آن‌گونه که نیازهای آموزشی و تلاش خستگی ناپذیر وی پس از پنج دهه از دوران مسئولیت‌های خطیرش همچنان زبانزد همکاران و دانشجویان وی بوده است، و سوم، ویژگی "مدیریت و حرفه مهندسی" که جلوه‌ای از تعهد به اخلاق حرفه‌ای است، آنچه فقدانش امروز به صورت گسترده و پر دامنه آفت جامعه مهندسی و صنعت احداث کشور شده است، شناخت وظایف ذاتی مهندسین مشاور، تعامل هوشمندانه و دقیق با کارفرما و نهایتاً صلابت و جدیت بر حقیقت تا آخرین لحظه، به قیمت هر آنچه که در تناسب با اصالت و درستی وظیفه مهندسی‌اش نباشد.

کتاب نقش ماندگار بیش از همه و قبل از اینکه ارائه دهنده فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و تخصصی دکتر عمید مسعودی باشد، بیانگر بخش مهمی از تاریخ معماری، شهرسازی و مهندسی کشور است. به گونه‌ای که تنوع این فعالیت‌ها در حوزه‌های مختلف، خواننده را با مباحث گوناگون نیم قرن از معماری و مهندسی در ایران آشنا می‌کند.

در سیصد و بیست و چهارمین گفتمان هنر و معماری که به آئین رونمائی زندگینامه دکتر عمید مسعودی تخصیص یافته است، دکتر ایرج اعتصام، مهندس ابوالحسن میرعمادی و مهندس یزدان هوشور سخن خواهند گفت که با نمایش فیلم همراه است. دبیر پنل گفتگو آقای مهندس علیرضا قهاری هستند.

علاقه‌مندان به حضور در این نشست می‌توانند چهارشنبه 19 تیر 1398 از ساعت 15:30 الی 17:30 به موزه هنرهای دینی امام علی (ع) واقع در خیابان ولیعصر (عج)، بالاتر از ظفر، بلوار اسفندیار، شماره 35  مراجعه کنند.