سرویس معماری هنرآنلاین، در تعریف این نشست آمده است: طی ادوار گذشته تاریخ ایران و جهان، خاک همواره به عنوان مصالح بوم آورد، کارایی مؤثری در رفع نیازهای سکونتگاهی بشر داشته و از جایگاه ویژه‌ای در تاریخ دستاوردهای انسانی برخوردار بوده است. همگام با پیشرفت شیوه‌های ساخت سنتی و گذر به شیوه‌های ساخت و ساز صنعتی-ماشینی، روش‌های کار با خاک نتوانسته تطبیق و انتقال مؤثری به عصر جدید فراهم کند. فقدان شناخت صحیح از خواص کارآمد فیزیکی حرارتی خاک برای به‌کارگیری در هماهنگی با خصوصیات اقلیمی منطقه و نیز خواص سازه‌ای آن برای خلق و پیشنهاد روش‌های ساخت نوین، متناسب با نیازهای ساخت سریع و مدولار و قابل حمل، موجب شده تا از قابلیت‌های این مصالح دوستدار طبیعت بهره‌برداری مناسبی صورت نگیرد.

 در این نشست، ضمن معرفی مشخصه‌های مؤثر خاک برای انطباق با نیازهای ساختمانی عصر حاضر، روش‌های پیشنهادی و همچنین نمونه‌های آزمایشی یا ساخته شده موفق در این حوزه مورد بررسی قرار می‌گیرند. شواهدی از اهمیت فرهنگی معماری خاکی در سراسر جهان به عنوان یک میراث مشترک بشری همواره مطرح می‌شود و از این رو حفاظت از آن توسط جامعه بین‌المللی بسیار حائز اهمیت است. نیاز جامعه جهانی به تمرکز بر حفاظت از مهم‌ترین میراث خاکی در سرتاسر جهان و تأیید نقش قابل توجه آن به عنوان یک عامل رشد اجتماعی و همچنین توان بالقوه آن برای کمک به فقر، نقش حیاتی در تعریف هویت جوامع محلی دارد، که شامل تکنیک‌های ساخت و ساز پایدار و اغلب بیانگر بیان هنری واقعی است. با این حال، معماری خاکی به طور فزاینده‌ای در معرض تهدیدات طبیعی و انسانی، از جمله سیل و زلزله، آسیب ناشی از صنعتی شدن، شهرنشینی، فناوری‌های ساختمانی مدرن، ناپدید شدن شیوه‌های حفاظت سنتی و غیره، است. بنابراین شگفت‌آور نیست که حدود یک چهارم سایت‌های موجود در لیست میراث جهانی، سایت‌های خاکی هستند.

در دویست و نودمین گفتمان هنر و معماری که به معرفی مشخصه‌های مؤثر خاک برای کاربرد در ساخت و ساز امروزی و قابلیت‌های آن برای به‌کارگیری در ساخت سرپناه موقت و اضطراری در شرایط وقوع بحران‌های طبیعی و انسانی و یا در مناطق دور از مراکز شهری می‌پردازد، مهندس نوا توکلی مهر، دکتر نازیلا خاقانی، دکتر سیده مامک صلواتیان و دکتر مهناز محمودی سخن خواهند گفت. در این برنامه که با نمایش فیلم همراه است، دکتر ایرج شهروز تهرانی به عنوان دبیر پنل حضور دارند.

علاقه‌مندان به حضور در این نشست می‌توانند  چهارشنبه 4 مهر ماه 1397 از ساعت 15:30 الی 17:30 به موزه هنرهای دینی امام علی (ع)، واقع در خیابان ولیعصر (عج)، بالاتر از ظفر، بلوار اسفندیار، شماره 35 مراجعه کنند.