سرویس مد و لباس هنرآنلاین: علی‌محمد جزایری با نام مستعار شجاع جزایری دانش‌آموخته رشته معماری دانشگاه هنر است و تحصیلاتش را در زمینه طراحی داخلی در دانشکده هنرهای تزئینی دانشگاه هنر سپری کرده است.

او در دوران دانشجویی به‌عنوان مربی نقاشی به مهدکودک‌ها و مدارس راه پیدا کرده و بعد از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه همزمان با رویکردی حرفه‌ای به این عرصه پرداخته است. او فردی خوش‌ذوق و خلاق در زمینه طراحی بازی‌ها و آموزش‌های کودکانه است و طی دو دوره برگزاری جشنواره ملی طراحی پارچه و لباس کودک و نوجوان با این رویداد در زمینه‌ برپایی کارگاه‌هایی همچون "نگرشی بر خلاقیت و کودک" همراه شده است.

جزایری درباره روند برپایی جشنواره ملی طراحی پارچه و لباس کودک و نوجوان طی دو دوره برگزاری و میزان توجه و تمرکز این رویداد به مبانی روانشناسی و جامعه‌شناسی گروه سنی کودک و نوجوان به خبرنگار هنرآنلاین گفت: در هر دو دوره جای‌ خالی تولیدکنندگان در کنار طراحان به‌شدت مشهود است و از میان طیف وسیع جامعه صاحب برند در این بخش، کمتر شاهد همراهی و تعامل آن‌ها با چنین جریاناتی هستیم و به توجه به درصد حضور قابل توجه جامعه طراحان می‌توان گفت جشنواره‌ها منجر به افزایش همراهی تولیدکننده با طراح نشده‌اند.

این مدرس درباره کیفیت طرح‌های راه‌یافته به هر دو دوره جشنواره اظهار داشت: یکی از نقاط ضعف ما در این بخش، ارائه طرح‌هایی است که هرچند کودکانه به نظر می‌رسند، اما از زاویه دید و نگاه کودکان طراحی نشده‌اند. آثار منتخبی که در این جشنواره به نمایش گذاشته شده‌اند، همگی برگرفته از طرح‌هایی هستند با یک جستجوی اینترنتی به دست می‌آیند. زمانی هنر کرده‌ایم که نه‌تنها دید کودکان را در طراحی لباس لحاظ کنیم بلکه آن‌ها را نیز در این مسیر همراهی کنیم. به‌طور مثال اگر قرار است کفشدوزکی بر روی پیراهنی نقش بندد، ملهم از نقاشی کفشدوزک توسط همین گروه سنی باشد.

جزایری افزود: با وجود تمام تلاش‌های به عمل آمده اما همچنان مرغ همسایه برای مردم ما در زمینه طراحی و تولید لباس غاز است و از آنجا که تصمیم‌گیرندگان اصلی در این زمینه والدین هستند، سلیقه بیشتر آن‌ها به نحوی اعمال می‌شود که برندهای خارجی هدف قرار گرفته و طرح‌های دارای فرم و رنگ متناسب با سلیقه آن‌ها در لباس کودک لحاظ می‌شود.

او با تأکید بر اینکه باید در زمینه طراحی لباس برای کودکان و نوجوان به شکلی ساختارشکنانه عمل کرد، اظهار داشت: امروز دنیای هنر به سمت رهایی و آزادی از قیدوبندها پیش می‌رود و حتی در هنری همچون خوشنویسی می‌بینیم که چگونه حروف از قاب‌ها بیرون زده و دیگر از قواعد سنتی خط و خوشنویسی پیروی نمی‌کنند.

جزایری ادامه داد: با این وجود ما همچنان اصرار داریم که ذهن خط‌کشی شده بزرگسالان را به درون طرح‌های لباس کودکان و نوجوانان بیاوریم، در حالی که دنیای کودکان، دنیایی رها و آزاد از تصاویر کلیشه‌ای و منظم ذهن ماست. به همین دلیل رویه فعلی نمی‌تواند کمکی به رشد طراحی و تولید مد و لباس برای این گروه سنی کند.

دومین جشنواره ملی طراحی پارچه و لباس کودک و نوجوان از ۱۸ تا ۲۲ دی‌ماه ساعت ۱۰ الی ۱۹ با شعار "از کودکی خوب بپوشیم" در تالار آئینه فرهنگستان هنر واقع در خیابان ولیعصر، نرسیده به خیابان طالقانی، برگزار شده و امروز از ساعت 18 با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان می‌دهد.