سرویس مد و لباس هنرآنلاین: بیست و نهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی و دومین نمایشگاه عیدانه از ۱۵ تا ۱۸ اسفندماه در سالن ۵ و ۱۳ محل دائمی نمایشگاه‌های تهران برپاست و علاقه‌مندان می‌توانند از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۷ بعدازظهر به آن مراجعه کنند.

در این نمایشگاه ۱۹۰ غرفه با حضور هنرمندان صنایع دستی از ۳۱ استان کشور برپاست و هنرمندان به ارائه محصولات خود در زمینه‌های مختلف گلیم، گبه، سفال، شیشه، دارایی بافی، شعربافی، لباس و زیورآلات سنتی، حصیربافی و دیگر رشته‌های صنایع دستی می‌پردازند.

بخشی از این نمایشگاه به خانه ایرانی اختصاص یافته و در این غرفه به مخاطبان نشان داده شده که چطور در چیدمان خانه‌های خود از صفر تا صد می‌توانند از فرآورده‌های دستی ایرانی استفاده کنند.

همچنین در این نمایشگاه برای نخستین بار غرفه‌ای به مد ایرانی اختصاص داده شده تا مخاطبان با انواع پارچه‌های ایرانی چون شعربافی و دارایی بافی که از آن برای دوخت انواع مانتو بهره برده شده، آشنا شوند.

علی‌اصغر مونسان، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درباره این رویداد اذعان داشته که حوزه صنایع دستی در سال گذشته حدود ۲۴۰ میلیون دلار صادرات داشتیم و حدود ۲۵۰ میلیون دلار هم صادرات چمدانی است که در آمارهای گمرک ثبت نمی‌شود؛ یعنی بالغ بر ۵۰۰ میلیون دلار صادرات عدد قابل توجهی است. بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان گردش مالی و فروش داخلی صنایع دستی است و عمده این فعالیت‌ها به روستاها، عشایر و شهرهای کوچکمان برمی‌گردد که خوشبختانه یک اقتصاد کوچک را در شهرهای کوچک و روستاها ایجاد کرده است.

مونسان بیان کرده که امروز جوانان تحصیل‌کرده ما به سمت صنایع دستی رفته‌اند و طرح‌های جدید، برندسازی و بازاریابی با حضور جوانان به حوزه صنایع دستی تزریق شده است. این امر باعث شده که صنایع دستی ما رونق مضاعفی پیدا کند. ما در ۹ ماهه امسال ۶۴ درصد رشد فروش در صادرات داشتیم و ۳۲ درصد رشد فروش داخلی داشتیم و پیش‌بینی ما این است که تا پایان سال به عدد سیصد میلیون دلار برسیم. این رقم معادل همین عدد هم صادرات چمدانی است. دوستانی در روستاها شغل‌های با درآمد پایینی داشتند و امروز وارد بوم گردی و حوزه صنایع دستی شده‌اند و هم‌اکنون راجع به آن‌ها صحبت از روستایی‌های میلیاردی می‌شود. با تدابیر دولت و تأکید ریاست جمهوری در سال ۹۷ در قالب طرح اشتغال روستایی قرار است کسب و کارهایی کوچک را گسترش بدهیم.