به گزارش هنرآنلاین، نسخه آزمایشی سامانه اطلاعات یکپارچه هنرمندان (سایه) با حضور لادن حیدری معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعضای هیئت‌مدیره صندوق اعتباری هنر رونمایی شد.

سید حسین سیدزاده مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در این مراسم گفت: صندوق اعتباری هنر در سه سال اخیر در ذیل پروژه عمومی‌سازی دسترسی فرهنگی اقدام به طراحی سامانه پروانه و هنرکارت کرد که هر دو پروژه در سال جاری به مرحله اجرایی رسید.

سیدزاده در ادامه با اشاره به طراحی سامانه سایه گفت: امروز نسخه آزمایشی سامانه اطلاعات یکپارچه هنرمندان (سایه) که به مرحله اجرایی رسیده است، به‌صورت آزمایشی رونمایی می‌شود. جامعه فرهنگی هنری ما نیاز داشت هویت یکپارچه بگیرد که خوشبختانه در قالب این پروژه اعضای صندوق اعتباری هنر در سراسر کشور در یک ارتباط پیوسته قرار می‌گیرند.

وی نظام‌مندسازی و شفاف‌سازی کلیه خدمات را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین سیاست‌های صندوق برشمرد و گفت: تجمیع و یکپارچه‌سازی اطلاعات هنرمندان تحت پوشش، برای دسترسی به آمار رسمی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های این نهاد حمایتی در سال‌های اخیر بوده است. با شیوع کرونا و ضرورت حمایت از جامعه فرهنگی و هنری کشور، نبود بانک جامع اطلاعاتی از هنرمندان و اصحاب رسانه کشور، مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در ارائه اقدامات حمایتی با مشکل مواجه کرد.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر افزود: با این نگاه سامانه اطلاعات یکپارچه هنرمندان بر بستر وب، به‌منظور ایجاد بستر جامع اطلاعاتی هنرمندان در سطح کشور با محوریت عضویت در صندوق اعتباری هنر، برنامه‌ریزی و طراحی شد.

وی تصریح کرد: شفافیت و دسترسی آزاد به اطلاعات، کاهش زمان و چرخه مکاتبات اداری برای ارائه خدمات در این سامانه مدنظر قرار گرفت تا اطلاعات به‌صورت طبقه‌بندی‌شده در اختیار ذینفعان قرار گیرد. بر اساس دسترسی‌های طبقه‌بندی‌شده معاونت‌های تخصصی، ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان‌ها و دیگر صنوف تخصصی می‌توانند از طریق اتصال به این سامانه از امکانات آن بهره‌برداری کنند. تمام اطلاعات هویتی، بیمه‌ای و حمایتی اعضای صندوق اعتباری هنر همچنین سوابق دریافت و پرداخت‌های اعضا در این سامانه قابل مشاهده است. این سامانه می‌تواند کمک شایانی به برنامه‌ریزی‌های آتی در ارائه خدمات به اصحاب فرهنگ و هنر خصوصاً در زمان‌های خاصی مانند شیوع کرونا باشد.

لادن حیدری معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم ضمن تقدیر از اقدام صندوق اعتباری هنر در طراحی این سامانه گفت: نبود بانک اطلاعات یکپارچه از هنرمندان کشور، سبب می‌شود اقدامات حمایتی با کیفیت مورد نظر به جامعه فرهنگ و هنر کشور ارائه نشود ازاین‌رو توجه ویژه به تجمیع اطلاعات هویتی و مالی هنرمندان در این شرایط بسیار حائز اهمیت است. دسترسی نهادهای حمایتی زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تحقق اهداف در قالب این سامانه بسیار مهم و مؤثر است.

حیدری ادامه داد: صندوق اعتباری هنر طی این مدت اقدامات قابل توجهی را در حمایت از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه انجام داده است. افزایش اعتبارات این مجموعه با توجه به عملکرد آن مدنظر است امیدواریم موانع موجود در این مسیر برطرف تا اقدامات خوب این مجموعه تداوم یابد.

در این جلسه معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیئت‌مدیره صندوق نقطه نظرات و پیشنهاد‌های خود را مطرح کردند.