به گزارش هنرآنلاین به نقل از رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، آیین بزرگداشت هفته معلم با حضور علی مطهری نایب رییس مجلس شورای اسلامی، محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش، سید عزت‌الله ضرغامی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام دعایی مدیر مسئول روزنامه اطلاعات، سعید اوحدی رییس، علی زندوکیلی معاون هنری، سیدعلیرضا فاطمیان‌پور معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری، علی اعطا سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران، مصطفی سلیمی شهردار منطقه ۳، در خانه موزه شهید مطهری برگزار شد.

در ابتدای مراسم سعید اوحدی ضمن خیر مقدم، گفت: شهید مطهری از جمله انسان‌های بسیار ویژه‌ای بودند که به فرمایش امام ایشان پاره‌تن اسلام و حاصل عمر امام بودند، همچنین امام درباره این بزرگوار می‌فرماید: "کتاب‌های این بزرگوار بدون استثنا برای جامعه مفید است". 

او افزود: مهم‌ترین شخصیت روحی او تشخصیص اولویت‌ها و عمل صالح در زمان خودش است. یعنی در دهه سی وقتی که بنیان‌های ایدئولوژیک انقلاب در آن زمان باید سامان پیدا کند شهید مطهری در درس‌های بزرگان حوزه حضور پیدا می‌کنند. یا در دهه چهل که نطقه عطف مبارزات امام است شهیدمطهری همه چیز را رها می‌کند و در خرداد ۴۲ دستگیر و وارد زندان می‌شوند. همچنین شهیدمطهری در دهه ۵۰ وقتی مجموعه قلب و روح جوانان ما با یک حجمه سنگین جریان‌های انحرافی هدایت شده، مورد هجوم قرار می‌گیرد که مسیر اسلام را دور کند، با وقت شناسی، با اولویت‌شناسی وارد دانشگاه می‌شود. حسینیه ارشاد تاسیس می‌شود، انجمن اسلامی پزشکان با محوریت شهید مطهری شکل می‌گیرد و با مقالاتی که منتشر می‌کند جهت بسیار روشنی به جامعه می‌دهد. در پیروزی انقلاب اسلامی هم می‌بینیم که این شهید نقش بی بدیلی داشت.

اوحدی ادامه داد: اگر در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی هستیم، اگر از بیان‌های مقام معظم رهبری به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب به عنوان نقطه عطف منشور انقلاب برای دستیابی تمدن نوین اسلامی آنچه که آرمان‌های شهید مطهری نیز بود، حرف می‌زنیم، شک نکنید که یکی از بسترها برای فتح قله تمدن نوین اسلامی آشنایی با کتاب‌های شهید مطهری است. امیدوارم امروز که در چهلمین سالگرد این استاد بزرگوار هستیم، با رویکری جدید برای رسیدن به قله تمدن نوین اسلامی به سراغ آثار شهید مطهری برویم.

شهید مطهری وامدار فرد و جریان‌های سیاسی نبود

در ادامه مراسم سیدعزت‌الله ضرغامی عضو شورای عالی فضای مجازی، گفت: امروزه دشمنان در فضای مجازی تلاش می‌کنند بین اسلام و ایرانی بودن اختلاف بیندازند و اگر شهیدمطهری بود از این ظرفیت استفاده می‌کرد و حتما به طور جدی در فضای مجازی فعالیت و صفحه اینستاگرامی داشت و نیز حتما از طریق این ظرفیت بزرگ برای مخاطبان خود حرف هایی برای گفتن داشت.

رییس پیشین صداوسیما با بیان این که مطهری به دنبال له کردن افراد نبود به برگزاری مناظره‌های جریان‌های سیاسی اشاره و بیان کرد: جریان‌های مختلف سیاسی به دنبال خراب کردن افراد هستند و در پایان مناظره نیز ادعا می‌کنند با کامیون این فرد و افراد را زیر گرفتند چون وامدار و امتیازگیر اشخاص یا جریان‌ها هستند.

او تاکید کرد: چون شهید مطهری وامدار فرد و جریان‌های سیاسی نبود به خود اجازه نمی‌داد کسی را له کند و با دانش، فکر و شهامت ویژه خود تلاش می‌کرد با تدبیر و عقلانیت مسایل را پیش ببرد.

ضرغامی ادامه داد: هر روز که می‌گذرد جای خالی این استاد بیشتر به چشم می‌آید و بسیاری از گرفتاری‌های امروز ما نشات گرفته از تفکرات غلط و نداشتن شجاعت در تصمیم هاست.

او گفت: قدرت مساله یابی، دیده بانی و رصد شهید مطهری بی نظیر بود؛ هر زمان که تشخیص می‌داد مشکلی وجود دارد با شهامت و اطلاعات لازم وارد می‌شد و حتما پاسخگوی مسائل بود.

عضو شورای عالی فضای مجازی اظهارداشت: مطهری برای جوانان حق پرسش‌گری قائل بود و به نوعی با جوانان محشور بود؛ در دانشگاه و حسینیه ارشاد از نقدهای جوانان استفاده می‌کرد و به همین منظور جوانان دورتادور او می‌جوشیدند.

ضرغامی افزود: شهیدمطهری در مواجهه با مسایل ابتدا شاید شک می‌کرد اما در نقدها مردانه وارد می‌شد، اصلا دنبال تخریب فرد یا گروه خاصی نبود و همچنین سخت‌ترین مسایل را با قلم و بیان روان خود انتقال می‌داد.

استاد مطهری تندیس وحدت بود

در ادامه این مراسم حجت الاسلام سیدمصطفی روحانی شاگرد و همراه استاد شهیدمطهری خاطراتی از این شهید تعریف کرد و در ادامه گفت: این استاد تندیس وحدت بود و از نفاق و کینه دوری می‌کرد. زمانی که استاد مطهری با استاد خود آیت‌الله بروجردی اختلاف پیدا و او از قم به تهران مراجعت کرد، همواره استاد خود را به خوبی و با عظمت توصیف می‌کرد و الان نیز به وحدت و خصوصیات اخلاقی استاد مطهری در جامعه نیاز داریم.

در پایان مراسم از تمبر چهلمین سالروز شهادت استاد مطهری و تور مجازی خانه موزه شهیدمطهری رونمایی شد.